Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.12.2009, 19:36:18
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Din pacate toate atestarile arata ca inca de la inceputul crestinismului, crestinii au tinut duminica.
Din fericire începutul creștinismului înseamnă Hristos și apostolii, iar aceștia au ținut sâmbăta :)
”... Și Iisus i-a zis: Mergi și fă și tu asemenea.” (Luca 10,37)

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
White a abdicat la sambata prin intermediul unei "revelatii" primite, ca multele din acele viziuni profetice ale dansei , care pana la urma s-au dovedit a fi false.
Abdicarea (sic) ei la sâmbătă nu era o noutate printre creștini, în toate veacurile au existat creștini păzitori ai sâmbetei.
Vechi 03.12.2009, 19:39:26
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Cine l-a descoperit atunci si cand?

Care sunt crestinii care au cinstit Sabatul dupa Inaltarea Mantuitorului????

Care este istoria Sabatului in Crestinism, vreau sa aflu!!!!
Vrei să afli de la mine pentru ca evident să mă contrazici. Caută pe internet despre sabatarieni și vei afla, apoi contrazi-i pe ei. Va trebui să-i contrazici și pe apostoli, dar aceasta nu e o noutate...
Vechi 03.12.2009, 19:45:26
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de hoinarul Vezi mesajul
Si totusi, ce esti dintre cele doua? Redau "spusele drumetului" (referitoare la afirmatia in discutie), in intregime (nu stirbita - cum a fost redata de tine).

"Drumetul" a spus
"Cat despre Ellene White... este un om la fel ca si Sfintii Parinti. A spus lucruri bune. A facut si greseli. Baza credintei adventiste este Sfanta Scriptura, nu Ellene White."

De aici se vede ca adventistul ("drumetul") ii considera atat pe Sfintii Parinti cat si pe Ellene White ca fiind oameni si a caror invataturi trebuiesc verificate cu Sfanta Scriptura (asa cum ne invata Sfantul Apostol Pavel).

Tu, ce vroiai sa insinuezi ca a spus adventistul (cand a asemanat-o pe Ellene White cu Sfintii Parinti)?
A spus ca este asemeni Sfintilor Parinti ....nu ma intereseaza deloc adaosul acela care e menit sa para ca White nu e atat de importanta pe cat se pare, pe mine aceasta afirmatie ma interesa si m-a contrariat!!!!!

Ea este baza Adventismului, interpretarea data de ea Sfintei Scripturi si profetiile ei, si toti adventistii au tinut cont de profetiile ei ( deci asta e Adevarul, tot felul de profetii, deci nu numai intr-un anumit sens)....si un anumit punct de credinta din cele 28 spune clar ca voi trebuie sa credeti in ea ca fiind profet, asta era punctul de credinta standard...toti adventistii credeau in ea....tu nu crezi in ea???

A afirmat ca a facut profetii pe baza carora a si infiintat Adventismul, a fost adepta lui Miller si a crezut deci in el pana s-a dovedit ca e un impostor....cum poate fi asemanata cu Sfintii Parinti, adventistii ii respecta pe Sfintii Parinti asa cum o respecta pe White, le citesc scrierile, li se vorbeste despre ei, respecta Hotaririle Sinodale??

Voi in continuare o respectati, nu mai incercati sa para ca nu e asa...ca nu tine!!!

Nu poate fi considerata asemeni Sfintilor Parinti, ca nu e mai multe White, bune si rele...e una singura, mincinoasa, plagiatoare, epileptica, impostoare si care a fost demascata de insasi adeptii ei, oameni care s-au trezit la realitate!!!
Vechi 03.12.2009, 19:51:14
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Vrei să afli de la mine pentru ca evident să mă contrazici. Caută pe internet despre sabatarieni și vei afla, apoi contrazi-i pe ei. Va trebui să-i contrazici și pe apostoli, dar aceasta nu e o noutate...
Edit: Sabatarieni?...acum caut :)

Adica pe White o contrazic si nu e o noutate, ca ea nu are nicio legatura cu Sfintii Apostoli....

Sfintii Apostoli nu au fost sfinti in opinia ta, voi sunteti la fel ca ei?

Last edited by AndruscaCIM; 03.12.2009 at 20:04:03.
Vechi 03.12.2009, 19:54:06
hoinarul
Guest

Implicit

Citat:

Ea este baza Adventismului, interpretarea data de ea Sfintei Scripturi si profetiile ei, si toti adventistii au tinut cont de profetiile ei
Minciuni dupa minciuni. Eu sunt adventist si nu tin cont de profetiile Ellenei White (ca mine mai sunt destui). Imi este de ajuns Sfanta Scriptura.

Din scrierile Ellenei White citesc carti referitoare la morala crestina, carti foarte bune si eficiente (in viata sociala, familie, etc.).

Ai o obsesie pentru Ellene White (altfel nu ai mai avea de ce sa te legi - cum a spus Danut7). Incearca sa demontezi invataturile adventiste cu Sfanta Scriptura (daca o cunosti). Asa poti avea succes.
Vechi 03.12.2009, 19:56:46
anaoara anaoara is offline
Junior Member

Data înregistrării: 02.12.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de macsim Vezi mesajul
M-am departat de biserica ortodoxa pentru simplul motiv ca nimeni dintre cei care erau in preajma mea nu m-au convins ca asta este calea.
chiar te interesa care este Calea?!
Ai participat la slujbele din biserica, te-ai rugat si ai dat slava lui Dumnezeu, ti-ai marturisit pacatele (tale, nu ale altuia) cum scrie in Scriptura, ai citit sau ascultat atent Scriptura citita in biserica, etc.?
Asta ai facut si asta te-au impiedicat sa gasesti Calea lui Hristos sau indiferenta si pacatele tale cele multe si nemarturisite?

Citat:
eram in perioada mea de cautare de Dumnezeu
ai facut cele de mai sus in "perioada" ta de "cautare"?

Citat:
Biserica la care merg este o biserica carismatica, si nu mi-e rusine sa spun asta.
de ce sa-ti fie?!!
Ce conteaza ca denominatia ta a aparut in sec XX prin inspiratia "divina" a unui lider np?

Citat:
Acolo sunt invatata ca umblarea mea cu Dumnezeu este cea mai importanta, si supunerea fata de El trebuie sa fie atitudinea mea permanenta,
dar asta ai fi aflat si in BO daca erai atenta la citirea Scripturii si mai putin la proverbele babelor.
Sau Scriptura nu era indeajuns de clara, trebuia sa o interpreteze un pastor np?!

Citat:
pentru ca Duhul Sfant sa dea roada in viata mea. Cred ca indiferent de denominatii, roada Duhului este aceeasi si recunosti dupa ea omul care umbla cu Dumnezeu. Sunt misionari neoprotestanti care mor si astazi in tari musulmane,
si mormonii misioneaza cu toate ca nu putem spune ca Duhul lui Dumnezeu ii calauzeste.

Citat:
propovaduind Cuvantul. Trebuie ca ei cred cu putere in Isus Cristos de vreme ce isi risca vietile la acest mod.
depinde ce cred si cum traiesc. Vezi mormonii, iehovistii sau brahmanistii.

Citat:
Am fost vindecata de atacuri de panica prin rugaciuni de eliberare si punerea mainilor.
ce dar au transmis ei prin acea punere a miinilor si de la cine au primit acel dar?

Citat:
Dumnezeu lucreaza prin oamenii bisericii in care merg. Sotul meu a fost vindecat si prin rugaciunile oamenilor aceleiasi biserici
cine anume a facut vindecarea, ramine de vazut. Ce se stie este ca denom. np sunt divizate intre ele (in ce priveste invatatura biblica) si total separate de Biserica istorica. Au invataturi noi si diferite unii de altii si toti invoca inspiratia Duhului Sfint.
OK, poti afla ca omul sufera de schizofrenie nu Duhul lui Dumenzeu!

Citat:
Viata mea intreaga este cu totul alta de cand l-am cunoscut pe Dumnezeu.
de cind ai intrat pe mina lor, vrei sa spui.
Se merita, ia spune?

Citat:
Am o relatie personala cu El, adica este in mintea, inima, cugetul meu de fiecare data. Este modelul meu. Fiecare zi care trece ma rog Tatalui sa ma schimbe, sa ma faca mai mult ca Isus.
rugaciunea e buna nu si raminerea ta intr-o denominatie eretica. Si pe Fiul cel Risipitor l-a vindecat dar numai cind acesta a plecat de la porci. Daca raminea acolo si se tot ruga tatalui, nu vad la ce i-ar fi folosit.
Fata draga, ia-ti si tu traista in bat si fa cale'ntoarsa la unica Biserica a lui Hristos unde Acesta te asteapta; ce sa cauti tu printre straini care fac minuni fara de Hristos?

Citat:
Mai spuneam intr-o postare anterioara, ca in lume se dau lovituri puternice crestinismului. Si astea nu din partea "sectarilor" ci din partea celor care promoveaza homosexualii in functii mari, in biserici vechi si cu traditie.
de homosexuali, se stie ca sunt o deviatie a naturii umane dar denominatiile np inseala usor pe naivi si ignoranti. Paraziteaza pe Scriptura si termenul de "biserica" aducind noutati in materie de invatatura biblica.
Vechi 03.12.2009, 20:03:07
Banned

Implicit

Citat:
Nu sunt nici confuza, nici mincinoasa si iti arat exact acum...negru pe alb, bolduit si underlined...ce a afirmat un adventist!!!
Am greșit eu. Nu ești nici confuză, nici mincinoasă. Doar rău intenționată.

Citat:
Si uite aici minciuna..subliniata putin mai sus, ca White nu a facut profetii legate de a 2 a venire a Mantuitorului, pentru ca adventistii cunosc bine Sfanta Scriptura si nu ar face o asemenea greseala!!!!!
Nu e nici o minciună. Drumețul a afirmat că și White a fost om ca și Sfinții Părinți. Au fost ei extratereștii? A făcut și ea greșeli ca și Sfinții Părinți. Au fost ei cumva mai sfinți decât apostolii? Și apostolii au mai făcut greșeli, doar Dumnezeu este infailibil.

Fraza subliniată de tine nu face referire la profeția Ellenei White ci a lui Miller, însă ești prea nervoasă ca să observi. Recitește te rog ce ai subliniat.

Citat:
Totusi ce minciuni li se spun adeptilor adventismului sau de ce li se ascund asemenea adevaruri despre istoria lor sau Traditie ( dar nu va place termenul), de afirma asemenea lucruri???
1843 și 1844 nu se referă la două profeții ale revenirii. Este interpretarea aceleași profeții (interpretare eronată desigur), dar care are alt an de plecare. Istoricii nu erau de acord cu privire la o dată (nu are impostanță acum să detaliez), de aici apar două interpretări ale aceleași pofeții din Daniel.
Vechi 03.12.2009, 20:06:21
anaoara anaoara is offline
Junior Member

Data înregistrării: 02.12.2009
Implicit

Citat:
. sabatul a fost respectat de către unii creștini și înainte, iar dacă mergem mai adânc în istorie, Hristos și apostolii u păzit numai sabatul, exclus duminica. În ce privește vegetarianismul, Adam și Eva erau vegetarieni, nu este o născocire a Ellenei White. Ea a arătat doar avantajele unei asemenea diete, iar medicina modernă ajuns să-i dea dreptate după 150 de ani!
sa ti sabatul (nu sabatul iudaic, evident), adica ziua de simbata sa fie zi de odihna si sa maninci vegetarian. Acestea sunt invataturile "spirituale" de baza la adventisti: cind te hodinesti si ce halesti. :)
Restul, sa creada fiecare ce vrea, ca Hristos ne iubeste pe toti !:)
Vechi 03.12.2009, 20:09:08
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Tu chiar te tii de glume observ!!!

Ce legatura au Sabatarienii cu Sfintii Apostoli, si cum imi poti da tu un asemenea argument...o secta aparuta dupa sec. XVI, de care nici nu se stie mare lucru???

Asta e argumentul tau forte pentru introducerea Sabatului????

Dar care e legatura intre secta adventista si sabatarieni????...iti fabrici o traditie, o istorie pe moment???

Istoria voastra incepe cu Miller si a continuat cu White....asta e ceea ce trebuie voi sa respectati!!!!!...
Vechi 03.12.2009, 20:13:20
Banned

Implicit

Citat:
Sfintii Apostoli nu au fost sfinti in opinia ta, voi sunteti la fel ca ei?
Sfinții Apostoli au fost sfinți de aceea se numesc astfel, ce întrebare mai e și asta? Nu ne considerăm sfinți.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Vorbirea in limbi la penticostali... lacrimi Secte si culte 2217 03.04.2012 13:35:20
Ce ziceti de calugarul care a trecut la penticostali? Raul Ortodox Secte si culte 120 28.05.2011 01:21:11
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti danyel Secte si culte 741 11.08.2010 21:37:50