Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.12.2009, 14:49:10
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Nu mai intreba ce faceau altii si ai grija ce faci tu. Inaintea lui Dumnezeu nu vei putea spune ca ai stiut multa istorie sau ca altii au trait crestinismul inaintea ta. Inaintea lui Dumnezeu vei merge numai cu viata pe care ai trait-o tu.

"Nu mai insista cu darul asta ca nu tine" - esti culmea, tu esti singura care vorbesti de daruri si nu te baga nimeni in seama. Dar e de apreciat insistenta.

"eretica" = catalogare. E rezervata numai oamenilor sfinti.
Nu Doriana, ce traditie a urmat Charles...din generatie in generatie?

Care e legatura lui cu Biserica aia "fara nume" care a alcatuit canonul Bibliei, care are Sfinti Parinti, succesiune apostolica, care respecta pe toti cei 12 Apostoli?

Ce daruri primesti tu, ai spus ca " cel ce cere va avea!".....inseamna ca ai mai multe daruri, daca ai numai unu...inseamna ca nu esti credincioasa, ce alte daruri ai primit, si cat de repede ti se implinesc toate rugaciunile?

Dar nu sunt insistenta, vreau sa aflu adevarul...nu minciunile bombastice pe care le tot scrii tu!

Dar tu de ce esti insistenta cu cultul asta al tau, ce vrei...sa-ti recunoastem darul nu? Ce dar...scuturatul, dar ce trebuie sa ne spui noua?

Fii multumita ca esti asa credincioasa si sfanta, si incearca sa fii smerita, dar tu ce vrei, sincer sincer...sa aiba impresia lumea ca tu esti daruita, corect?
Reply With Quote
Vechi 04.12.2009, 14:49:15
anaana71's Avatar
anaana71 anaana71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.11.2009
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru anaana71
Implicit

Citat:
Eu nu pot trai decat cu ceea ce am experimentat. Cum am spus, exista un moment in viata cand fiecare Il intalneste pe Dumnezeu. Dumnezeu e tot ce ma intereseaza. Daca El ramane langa mine inseamna ca aproba ceea ce fac si gandesc. Daca intristez Duhul Lui prin purtarea mea El se indeparteaza de mine. De aceea prezenta lui Dumnezeu langa tine e cel mai sigur mod de a afla daca El aproba sau nu ceea ce faci. Este cel mai sigur.

Costel, nu vreau sa te supar, dar eu am intalnit preoti care actioneaza diferit in aceleasi circumstante, ba chiar diferit de ce recomanda Sfintii Apostoli. Si sunt contemporani. Dar in 2000 de ani, ce se poate intampla?
oricum ai mare noroc ca Dumnezeu este cu tine, si ca si stii ca este EL. ma gandesc ca tot El te indeamna sa stai aici si sa ne deschizi ochii. uite am sa-ti spun un banc, care are mult talc: se isca o mare cearta intre 2 imparati si unul trimite celuilat o scrisoare in care spune: daca am sa vin in tara ta am sa omor, daca am sa vin in tara ta am sa-i fac pe toti ai tai slugi, daca am sa vin in tara ta am sa praduiesc tot, etc... celalat imparat ii raspunde scurt: daca.... asa si la tine "Daca El ramane langa mine"
Vechi 04.12.2009, 14:53:06
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Uite o lista cu parinti ante-niceieni(inainte de consiliul de la Niceea 325)

* Clement of Rome,
* Mathetes,
* Polycarp,
* Ignatius,
* Apostle Barnabas,
* Papias,
* Justin Martyr,
* Irenaeus.
* Hermas,
* Tatian,
* Theophilus,
* Athenagoras,
* Clement of Alexandria.
* Tertullian;
* Minucius Felix;
* Commodian;
* Origen
* Hippolytus;
* Cyprian;
* Caius;
* Novatian;
* Gregory the Wonderworker;
* Dinoysius the Great;
* Julius Africanus;
* Anatolius
* Methodius and Arnobius
* Lactantius,
* Venantius,
* Asterius,
* Victorinus,
* Dionysius
Multumesc. Si sunteti de acord cu tot ce spune Origen, de exemplu?

Aana, multumesc si tie. Macar ai incercat sa intelegi, desi nu prea ai reusit.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 04.12.2009, 14:53:44
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Canonul biblic a fost votat in adunarea sinodala si a ramas asa peste veacuri. Si intreb iarasi de ce nu s-au introdus in canon si scrierile sfintilor parinti de pana atunci?

Nu prea am citit E. White, dar stiu ca adventistii nu ar accepta invatatura ei daca ar contrazice cu ceva Scriptura.
Ce respecti tu din hotararile sinodale respectate de Biserica Ortodoxa?

Respecti doar canonul Bibliei, de ce? Celelalte de ce nu le respecti, ce te arde...ce ti s-a spus, cine a triat hotararile sinodale dupa secole si de ce?

Sfintii Parinti au alcatuit canonul...poti vedea logica sau nu vrei?

Invatatura ei contrazice Scriptura, a facut profetii mincinoase...un mare pacat in Biblie!!
Reply With Quote
Vechi 04.12.2009, 14:59:35
Senior Member

Implicit

Daca te gandesti cu ce scop a fost votat canonul si de ce cuprinde numai cartile acestea vei gasi si raspunsul.

Canonul a fost votat de episcopi, dar asta nu inseamna ca tot ce faceau ei era perfect, ci ca Dumnezeu s-a folosit de votul lor pentru a ne aduce pana in ziua de azi Cuvantul Sau nealterat. Nu cred ca au existat oameni perfecti afara de Iisus Hristos, care a fost si Dumnezeu.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 04.12.2009, 15:01:00
anaana71's Avatar
anaana71 anaana71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.11.2009
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru anaana71
Implicit

Citat:
Multumesc. Si sunteti de acord cu tot ce spune Origen, de exemplu?

Aana, multumesc si tie. Macar ai incercat sa intelegi, desi nu prea ai reusit.
hihihihi... in loc sa te uiti la mine, mai bine ai vedea barna din ochiul tau

sau mai zis "coada"
Vechi 04.12.2009, 15:05:34
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anaana71 Vezi mesajul
hihihihi... in loc sa te uiti la mine, mai bine ai vedea barna din ochiul tau
sau mai zis "coada"
Ba, ma uit la tine, ca tu spui ca ai credinta adevarata. Si ma uit si eu sa vad ce face credinta adevarata dintr-un om. Asa vad si cat de adevarata e.

Pentru voi totul e doar o lupta cu sectarii... Din fericire mai sunt si ortodocsi seriosi pe aici.
Reply With Quote
Vechi 04.12.2009, 15:07:34
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Daca te gandesti cu ce scop a fost votat canonul si de ce cuprinde numai cartile acestea vei gasi si raspunsul.

Canonul a fost votat de episcopi, dar asta nu inseamna ca tot ce faceau ei era perfect, ci ca Dumnezeu s-a folosit de votul lor pentru a ne aduce pana in ziua de azi Cuvantul Sau nealterat. Nu cred ca au existat oameni perfecti afara de Iisus Hristos, care a fost si Dumnezeu.
Cu ce scop s-a cristalizat temelia invataturii Crestine incepand din sec. III si continuand pana in sec.VIII?

Ce respecta cultul penticostal din aceasta temelie a invataturii crestine si de ce nu o respecta in intregime asa cum ar trebui?

Ce legatura are cultul penticostal cu Biserica ( aia fara nume) care a cristalizat aceasta temelie a invataturii crestine, si care este traditia pe care s-a bazat Charles?

Cultul penticostal ii respecta pe toti cei 12 Apostoli...sau pare-mi-se i-a triat? In functie de ce, si care e motivul pentru care nu ii poate cinsti?

Charles s-a considerat Apostol, de ce?
Reply With Quote
Vechi 04.12.2009, 15:12:10
Senior Member

Implicit

mda, pare-ti-se...L-am scos pe Iuda, sper ca tu nu l-ai pastrat. Eu nu predic cultul penticostal sau pe Charles Parham, nu ma intereseaza prozelitismul...dar cred ca am mai spus asta. Sorry, nu am cum sa-ti satisfac curiozitatea.

Last edited by Doriana; 04.12.2009 at 15:14:15.
Reply With Quote
Vechi 04.12.2009, 15:14:40
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Ba, ma uit la tine, ca tu spui ca ai credinta adevarata. Si ma uit si eu sa vad ce face credinta adevarata dintr-un om. Asa vad si cat de adevarata e.

Pentru voi totul e doar o lupta cu sectarii... Din fericire mai sunt si ortodocsi seriosi pe aici.
Dar nu te uita la noi, noi nu suntem reprezentativi..tu incearca sa ii cauti pe ortodocsii reprezentativi!! Eu nu te iau drept etalon pentru penticostali...pentru ca asta e apogeul credintei in acest cult, iar tu ai spus ca nu faci asa, nu?...sau nu vrei sa recunosti pentru a nu ne soca?

http://www.youtube.com/watch?v=FDk5-...eature=related

http://www.youtube.com/watch?v=gdmYH0T6KIM&feature=fvw

Uite asta e credinta adevarata in cultul tau Doriana....insa tu daca ai curiozitatea cauta sa vezi cum stau credinciosii Ortodocsi la Sfanta Liturghie; linistiti, smeriti, cu capul plecat...nimeni nu se da in stamba, nu danseaza, nu chiraie, nu rade isteric, nu se tavaleste pe jos!!..oare e posibil ca asa sa fi stat si primii crestini in fata lui Dumnezeu si a Cuvantului lui, sau cum faceti voi, tu ce crezi?

Modelul de crestin adevarat din cultul vostru este exact opusul a ceea ce inseamna pentru noi crestinul adevarat, deci noi nu vrem sa ajungem asa ca voi, nu vrem darul ala urat...nu nu!

Doamne ajuta!

Last edited by AndruscaCIM; 04.12.2009 at 15:22:06.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Atitudinea ortodoxa fata de oamenii de alte culte religioase PetruD Morala Crestina 947 03.02.2013 10:31:35
Care este rostul pe pamant a celor necasatoriti si a celor fara copii? sophia Nunta 52 18.10.2010 12:02:02
Din famila mea multi au trecut la adventisti si la alte secte beliver Secte si culte 145 30.04.2010 18:06:16
O cantare ciudata, exsultet de ce se canta in BC si in alte "culte crestine" la Pasti mihailt Generalitati 8 17.04.2010 02:20:05