Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.12.2009, 17:22:43
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ioana-Andreea Vezi mesajul
Cum poti sa spui ca Filioque e ceva banal?asta arata superficialitate.E chiar dogma despre Sfanta Treime,ai spus ca te raportezi la Dumnezeu.Si dogma asta,inventata de catolici,duce la politeism,deci e foarte grav.
Diferenta e ca noi nu dar spunem ca suntem Biserica Adevarata,ci chiar suntem.
Dogmele nu sunt motiv de despartire intre frati, daca trairea crestina e autentica.
Tu spui ca ajung in cer numai cei ce au trairea, urmarea lui Hristos; deci ortodocsii fara traire nu ajung, nu?
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 05.12.2009, 17:25:01
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Pentru ca Biserica nu este acelasi lucru cu cultul. Biserica e mireasa lui Hristos, care va fi luata la cer. Iti dai sema ca nici cultul nici cladirea nu poate intra in cer, ci doar oamenii. Faptul ca noi am numit cultul biserica deruteaza pe multi.

In rai vor fi ortodocsi si sectanti; la fel si in iad. Daca mantuirea ar veni numai prin BO, nici un ortodox nu ar rata cerul, ceea ce e indoielnic.

Continuitatea cultului meu e continuitatea bisericii Domnuui, adica a celor putini si sinceri care L-au urmat pe Domnul de-a lungul timpului, indiferent de religie [crestina]. Si acum ei sunt regasiti in toate cultele crestine.
Tu tot la fel ai ramas, vai vai...

Biserica s-a coborit din cer , nu se va sui la Cer.

Eu sunt pâinea cea vie, care s-a pogorât din cer. Cine mănâncă din pâinea aceasta viu va fi în veci. Iar pâinea pe care Eu o voi da pentru viața lumii este trupul Meu.

Pentru că bărbatul este cap femeii, precum și Hristos este cap Bisericii, trupul Său, al cărui mântuitor și este.

Și am văzut cetatea sfântă, noul Ierusalim, pogorându-se din cer de la Dumnezeu, gătită ca o mireasă, împodobită pentru mirele ei.

Și am auzit, din tron, un glas puternic care zicea: Iată, cortul lui Dumnezeu este cu oamenii și El va sălășlui cu ei și ei vor fi poporul Lui și însuși Dumnezeu va fi cu ei.
Vechi 05.12.2009, 17:31:03
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Implicit

Citat:
Dogmele nu sunt motiv de despartire intre frati, daca trairea crestina e autentica.
Tu spui ca ajung in cer numai cei ce au trairea, urmarea lui Hristos; deci ortodocsii fara traire nu ajung, nu?
Atunci de ce s-au separat apostolii de Nicolae si de altii care au intrat in erezie si au condomnat orice fel de erezie si amagire?Unde este diferenta nu mai exista fratie.Nu se face compromis la adevar, nu se ciunteste si nici nu se adauga, doar pentru ca , convingirile sa fie la fel.Ca poti sa-l iubesti pe unul care e in erezie nu e greu, dar insusi Hristos e impotriva minciunii si a oricarui fel de erezie.

Apocalipsa 2.6 Ai însă partea bună că urăști faptele nicolaiților, pe care le urăsc și Eu.
Vechi 05.12.2009, 17:31:43
valy72001
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ioana-Andreea Vezi mesajul
Pai nu prin simplul botez ajung ortodocsii in cer,ci prin urmarea lui Hristos.
Dar de unde stii ca nu sunt toti ortodocsii in cer?
Nu sunt in cer pentru ca aii gasesti foarte des prin penitenciare, baruri si discoteci, droganduse, prostituindu-se, imbatandu-se si fumand. Si nu-i tot. Mai sunt care fac schisme in Biserica Ortododoxa, dar sunt totusi Sfinti parinti cu titluri chiar mai mari decat insusi isus Hristos (invatatorul)- ca de exemplu : Inalt preasfintitul, prea fericitul, si altele. Totusi va conduc catre ecumenism ca sa puteti da legi ca si alta data in sinoade ecumenice. In urma la ceea ce ti-am scris conchizi ca cerul va fi umplut de toti ortodocsii? Am fost in urma intr-un sat in jungla si nu erau ortodocsi pe acolo. Catolici, da. Penticostali, da. Dar nici cunostinta despre Sfanta Biserica si despre sfintele taine si sfintii parinti. Nici oase sfinte. Dar insa ingerii care ii vizitau (pana sa ajunga evanghelicii sau Biserica Universala Catolica, le vorbeau oamenilor din Sfaintele Scripturi, ca odinioara. Aceste sunt minuni de neegalat. Vor fi doar ortodocsi in cer daca ingerii le-au vorbit celor din tinutrile salbatice doar despre Sfintele Scripturi si nimic din Sfintele Datini? Au pacatuit ingerii invatandu-i sa renunte la paganism si sa traiasca dupa Sfanta Scriptura, omitand in mod constient Traditia?
Vechi 05.12.2009, 17:32:10
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
Cum e trairea autentica si dreapta...care e reperul tau?

Asta?

http://www.youtube.com/watch?v=FDk5-...eature=related

sau asta?

http://www.youtube.com/watch?v=LMUDjICyD5U
Vechi 05.12.2009, 17:38:59
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de valy72001 Vezi mesajul
Nu sunt in cer pentru ca aii gasesti foarte des prin penitenciare, baruri si discoteci, droganduse, prostituindu-se, imbatandu-se si fumand. Si nu-i tot. Mai sunt care fac schisme in Biserica Ortododoxa, dar sunt totusi Sfinti parinti cu titluri chiar mai mari decat insusi isus Hristos (invatatorul)- ca de exemplu : Inalt preasfintitul, prea fericitul, si altele. Totusi va conduc catre ecumenism ca sa puteti da legi ca si alta data in sinoade ecumenice. In urma la ceea ce ti-am scris conchizi ca cerul va fi umplut de toti ortodocsii? Am fost in urma intr-un sat in jungla si nu erau ortodocsi pe acolo. Catolici, da. Penticostali, da. Dar nici cunostinta despre Sfanta Biserica si despre sfintele taine si sfintii parinti. Nici oase sfinte. Dar insa ingerii care ii vizitau (pana sa ajunga evanghelicii sau Biserica Universala Catolica, le vorbeau oamenilor din Sfaintele Scripturi, ca odinioara. Aceste sunt minuni de neegalat. Vor fi doar ortodocsi in cer daca ingerii le-au vorbit celor din tinutrile salbatice doar despre Sfintele Scripturi si nimic din Sfintele Datini? Au pacatuit ingerii invatandu-i sa renunte la paganism si sa traiasca dupa Sfanta Scriptura, omitand in mod constient Traditia?
Toti crestinii ortodocsi sunt asa, sau pe astia iti place tie sa ii dai ca exemplu, de ce?

De existenta acestui stil de traire crestina nu stii?

In confesiunea ta exista acest stil de vietuire si traire crestina?

Cum era crestinismul in primul sec. Crestin?

Confesiunea ta are aceeasi structura organizatorico-educativa ca si primii crestini?

Unde scrie in Biblie ca Scriptura trebuie sa fie singura autoritate?
Vechi 05.12.2009, 17:46:53
MariS_'s Avatar
MariS_ MariS_ is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.10.2009
Locație: Religie: creștin
Implicit

Citat:
Despre ce adevaruri fundamentale spui ca sunt mai multe la noi? Nu am cunostinta. [daca gresesc e vina mea. Noi suntem responsabili pentru ceea ce facem, desi vor da socoteala si cei ce ne invata. Dar cea mai importanta e motivatia cu care am facut ce am facut]
Un adevar ar fi tinerea sabatului. Unii il tin sambata, altii duminica.
Un indemn: sa cauti cat poti sa cercetezi duhurile, sa nu te increzi
doar in ratiune. Mai tarziu vei reveni in ortodoxie. Asa simt.
Cele bune, draga Doriana.
Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11)
Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie.
Vechi 05.12.2009, 17:47:09
Ioana-Andreea's Avatar
Ioana-Andreea Ioana-Andreea is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.11.2009
Locație: Ploiesti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Ioana-Andreea
Implicit

Citat:
Fraza era intentionata,in sensul ca am vazut ca spunea cu mare siguranta ca ortodocsii nu prea ajung in cer.
Adica sa inteleg ca ,in secte,nu exista si oameni care n-au nici o treaba cu credinta?Sunt toti sfinti?Daca un om greseste,asta nu schimba dogmele Bisericii.In schimb,protestantii,prin America,au legalizat casatoriile intre sodomiti.Cred ca e mult mai grav,pt ca voi ati modificat dogmele.Pacatosi sunt in orice religie.
Tu imi spui de acei oameni carora nu le vorbeau ingerii de predanii,dar cazurile in care Maica Domnului le vorbeste oamenilor,de ce nu le crezi?sau ingerii,care le spun sa devina ortodocsi,etc?Daca iti dau din acelea,spui ca nu e adevarat.Chiar azi a fost o emisiune pe Trinitas unde un american povestea cum,trecand prin paganism,a ajuns,pana la urma,la Ortodoxie si l-a intrebat pe Iisus daca-l primeste si a auzit vocea Lui.Daca ar fi fost pagana,crezi ca nu i-ar fi spus aceeasi voce sa nu fie ortodox?
De ce crezi ca muntele Adar a fost mutat,daca ortodocsii au venit cu icoane si Sf.Moaste?daca ar fi fost idolatrie,Iisus nu ar fi facut aceasta minune pt ei.
Vechi 05.12.2009, 17:47:50
valy72001
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Toti crestinii ortodocsi sunt asa, sau pe astia iti place tie sa ii dai ca exemplu, de ce?

De existenta acestui stil de traire crestina nu stii?

In confesiunea ta exista acest stil de vietuire si traire crestina?

Cum era crestinismul in primul sec. Crestin?

Confesiunea ta are aceeasi structura organizatorico-educativa ca si primii crestini?

Unde scrie in Biblie ca Scriptura trebuie sa fie singura autoritate?
Scrie in 2Timotei cap 3: 16-17
Iar Apostolii nu slujeau la altar si nu aduceau aghiazma si tamaie, nici nu umblau cu cruciulite aurite si in haine poleite. Nu dadeau acatiste. Erau simplii asa cum ii descrie Pavel in Evrei.

36. Altii au suferit batjocura si bici, ba chiar lanturi si inchisoare;
37. Au fost ucisi cu pietre, au fost pusi la cazne, au fost taiati cu fierastraul, au murit ucisi cu sabia, au pribegit in piei de oaie si in piei de capra, lipsiti, stramtorati, rau primiti.
38. Ei, de care lumea nu era vrednica, au ratacit in pustii, si in munti, si in pesteri, si in crapaturile pamantului.
39. Si toti acestia, marturisiti fiind prin credinta, n-au primit fagaduinta,
40. Pentru ca Dumnezeu randuise pentru noi ceva mai bun, ca ei sa nu ia fara noi desavarsirea.
Vechi 05.12.2009, 17:51:40
Ioana-Andreea's Avatar
Ioana-Andreea Ioana-Andreea is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.11.2009
Locație: Ploiesti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Ioana-Andreea
Implicit

Citat:
Scrie in 2Timotei cap 3: 16-17
Iar Apostolii nu slujeau la altar si nu aduceau aghiazma si tamaie, nici nu umblau cu cruciulite aurite si in haine poleite. Nu dadeau acatiste. Erau simplii asa cum ii descrie Pavel in Evrei.

36. Altii au suferit batjocura si bici, ba chiar lanturi si inchisoare;
37. Au fost ucisi cu pietre, au fost pusi la cazne, au fost taiati cu fierastraul, au murit ucisi cu sabia, au pribegit in piei de oaie si in piei de capra, lipsiti, stramtorati, rau primiti.
38. Ei, de care lumea nu era vrednica, au ratacit in pustii, si in munti, si in pesteri, si in crapaturile pamantului.
39. Si toti acestia, marturisiti fiind prin credinta, n-au primit fagaduinta,
40. Pentru ca Dumnezeu randuise pentru noi ceva mai bun, ca ei sa nu ia fara noi desavarsirea.
nu vad dc pasajele astea ar exclude purtarea cruciulitelor.Exista si cruciulite de lemn.Daca rataceau,unde vroiai sa dea acatiste?In Vechiul Testament,n-ai citit cuvantul "tamaie"?
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Vorbirea in limbi la penticostali... lacrimi Secte si culte 2217 03.04.2012 13:35:20
Ce ziceti de calugarul care a trecut la penticostali? Raul Ortodox Secte si culte 120 28.05.2011 01:21:11
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti danyel Secte si culte 741 11.08.2010 21:37:50