Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Botezul
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.12.2009, 23:45:19
antonio antonio is offline
Member

Data înregistrării: 11.04.2007
Locație: Italia
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru antonio
Implicit

Citat:
În prealabil postat de BogdanF2 Vezi mesajul
Ma bucur de revenirea ta, frate Antoni0. Ce anume te-a facut sa-ti schimbi parerea?

Trebuie sa avem grija sa mergem pe "cararea imparateasca", sa avem grija sa nu cadem nici de-a stanga si nici de-a dreapta.

Despre BOR (din care fac parte): stiu ca directia ecumenista e gresita, dar nu e in puterea mea sa decid unde trebuie trasa linia. Am insa incredere in cuvintele Pr. Iustin Parvu care raspundea asa la intrebarea daca sa mai intre lumea in bisericile unde s-au facut slujbe ecumeniste: "cand veti vedea ca se impartasesc unii de la altii, sa plecati de acolo".

Doamne ajuta!

Bogdan.

Sfantul Paisie Aghioritul fratele meu!

Doamne ajuta!
Vechi 08.12.2009, 12:42:10
BogdanF2 BogdanF2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.10.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antonio Vezi mesajul
Sfantul Paisie Aghioritul fratele meu!

Doamne ajuta!
Da, si mie mi-a fost de mare ajutor. Cu cativa ani in urma, cand (re)descopeream crestinismul, scrierile Cuviosului Paisie m-au ajutat sa vad ca Adevarul e in Ortodoxie, si nu la sectarii la care ma uitam eu.

Din cate stiu Cuv. Paisie Aghioritul e in curs de canonizare.

Doamne ajuta!

Bogdan.
Vechi 08.12.2009, 12:58:53
andrei25's Avatar
andrei25 andrei25 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2009
Religia: Ortodox
Implicit ..

Orthodoxia calendarul nu e o erezie, si nici o dogma. Domnul sa ne lumineze mintea la toti, sa mergem pe calea cea dreapta si ingusta, si sa dea Domnul sa ne intalnim in Imparatia Cerurilor. Numai bine si Doamne ajuta!

Sunt un mandru, un fatarnic, si-un viclean! Fac ceva bun ca sa ma vada altii, si astept sa fiu laudat!

"Gustati si vedeti ca bun este Domnul".
Vechi 09.12.2009, 01:17:02
orthodoxia.i.thanatos orthodoxia.i.thanatos is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andrei25 Vezi mesajul
Orthodoxia calendarul nu e o erezie, si nici o dogma. Domnul sa ne lumineze mintea la toti, sa mergem pe calea cea dreapta si ingusta, si sa dea Domnul sa ne intalnim in Imparatia Cerurilor. Numai bine si Doamne ajuta!
Pentru ca-i vorba de Calendar, ti-am raspuns aici.
Vechi 10.12.2009, 12:32:00
andrei25's Avatar
andrei25 andrei25 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2009
Implicit ...

Citat:
În prealabil postat de orthodoxia.i.thanatos Vezi mesajul
Pentru ca-i vorba de Calendar, ti-am raspuns aici.
Tu te crezi mai bun ca Paisie Aghioritul, Arsenie Boca, Cleopa Ilie. Doamne ajuta!

Sunt un mandru, un fatarnic, si-un viclean! Fac ceva bun ca sa ma vada altii, si astept sa fiu laudat!

"Gustati si vedeti ca bun este Domnul".
Vechi 11.12.2009, 00:32:18
orthodoxia.i.thanatos orthodoxia.i.thanatos is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andrei25 Vezi mesajul
Tu te crezi mai bun ca Paisie Aghioritul, Arsenie Boca, Cleopa Ilie. Doamne ajuta!
Ar fi trebuit sa observi ca ma feresc sa fac afirmatii care contrazic invatatura Sfintilor Parinti ai Bisericii Ortodoxe. Si ca sa procedezi asa nu trebuie sa fi genial sau numai mai bun decit Paisie Aghioritul, Arsenie Boca si Cleopa Ilie, ci trebuie doar sa-i respecti pe Sfintii Parinti si sa crezi ortodox. In acelasi timp iti spun cu toata puterea ca nu conteaza absolut deloc ce spun cei la care faci tu trimitere atita timp cit ei vorbesc si scriu impotriva invataturii Parintilor Bisericii. Si increderea deplina pe care o am in judecata mea se bazeaza tot pe ceea ce stiu de la Sfintii Parinti, stilpii Bisericii Ortodoxe:
“Dacă episcopul tău este eretic, fugi, fugi, fugi ca de la foc și ca de la un șarpe.” (Sfântul Ioan Gură de Aur)

“Dacă episcopul tău ar învăța orice în afara rânduielii date, chiar de trăiește în curăție, sau de săvârșește semne, sau de proorocește, să îți fie ție ca un lup în blană de oaie, căci lucrează la nimicirea sufletelor.” (Sfântul Ignatie)

“Dar chiar daca noi sau un inger din cer v-ar vesti alta Evanghelie decat aceea pe care v-am vestit-o - sa fie anatema! (Galateni 1:8)
Vechi 11.12.2009, 15:32:17
BogdanF2 BogdanF2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.10.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de orthodoxia.i.thanatos Vezi mesajul
“Dacă episcopul tău este eretic, fugi, fugi, fugi ca de la foc și ca de la un șarpe.” (Sfântul Ioan Gură de Aur)
In afara de faptul ca nu cred ca a dogmatizat cineva vreodata calendarul, uite inca un citat (din memorie) din Sf. Ioan Gura de Aur:

"Daca auzi pe cineva hulind pe Dumnezeu, dute si-i da palme. Nu te infricosa ca te va lovi el mai tare, ca chiar de te va si omora, mucenic vei fi."

Te intreb, la cat de atent esti sa respecti tot ce au spus Sf. Parinti, ai palmuit vreodata pe vreunul care injura de cele sfinte, sau care zice ca nu este Dumnezeu?

Oameni buni, eu cred ca si canoanele Bisericii se aplica cu discernamant.

Bogdan.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Botezul Hartford Biserica Ortodoxa Romana 34 30.12.2009 13:30:00
botezul dulcineea Mirungerea(Ungerea cu Mir) 70 09.09.2008 10:17:27
Botezul ionut Botezul 33 03.12.2006 12:48:10
botezul mircea/ovidiu Mirungerea(Ungerea cu Mir) 0 28.08.2005 01:10:00