![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
ok, bucura-te.
|
|
||||
|
||||
![]()
pacat ca nu te poti bucura cu mine
![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca l-ai facut si pe Hristos mincinos , ce mare lucru mai e sa-l faci si pe David, nu? Citat:
Pentru toti adventistii astept sa-mi interpretati versetele astea : David: De mă voi sui în cer, Tu acolo ești. De mă voi coborî în iad, de față ești. Psalmi 138:8 Solomon: Iadul și adâncul sunt cunoscute Domnului, cu atât mai vârtos inimile fiilor oamenilor. Pilde 15:11 Iadul și adâncul nu se pot sătura, tot așa și inima omului e de nesăturat. Pilde 27:20 Locuința morților, pântecele sterp, pământul care nu e sătul de apă și focul care nu zice niciodată: "Destul!" Pilde 30:16 Și omul nu știe că acolo sunt numai umbre, iar cei pe care îi poftește nebunia se află de mult în adâncurile șeolului (locuința morților). Pilde 9:18 Iacov: După aceea s-au adunat toți feciorii lui și toate fetele lui și au venit să-l mângâie; dar el nu voia să se mângâie, ci zicea: "Plângând, mă voi pogorî în locuința morților la fiul meu!" Și-l plângea astfel tatăl său. Facerea 37:35 |
|
|||
|
|||
![]()
Alt sens al omuciderii este cel moral. Potrivit Sfintei Scripturi, asttel de fapta este si o crima morala, care nu este mai putin grava decat uciderea, ba chiar si mai grava.
Cand se savarseste asupra omului o actiune de distrugere a personalitatii sale, prin minciuna, rautate si denigrare sau prin atragere si corupere la pacat si pierzanie, prin sminteala, cum scris este in Sfanta Scriptura, aceasta actiune constituie o crima morala care este osandita de Mantuitorul, in termenii cei mai tari: "Vai lumii din pricina smintelilor! Ca smintelile trebuie sa vina, iar vai de acela prin care vine sminteala, mai bine i-ar fi lui sa-si atarne de gat o piatra de moara si sa fie aruncat in adancul marii" (Matei 18, 6-7). Porunca a cincea din Decalog "sa nu ucizi", se refera nu numai la viata corporala a semenilor, ci deopotriva si la viata morala, care constituie un drept si o datorie de a o apara, cu nimic mai prejos decat viata trupeasca. http://www.crestinortodox.ro/dreapta...ea-sa-nu-ucizi |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
2. Limbajul versetului este figurat 3. Versetul nu vorbește despre moartea autorului, David mai avea de trăit mult și bine după acest Psalm. |
|
|||
|
|||
![]()
Pentru toti adventistii astept sa-mi interpretati versetele astea :
David: De mă voi sui în cer, Tu acolo ești. De mă voi coborî în iad, de față ești. Psalmi 138:8 Contextul versetului in Psalmi nu vrea sa demonstreze existenta unui iad si a unui rai populat de fiinte vii ci in acest caz Daid doreste sa arate oamenilor OMNIPREZENTA Sa si ATOT-STIINTA Sa. Redau textele asa cum sunt traduse in versiunea Cornilescu. In contextul adevarat pentru a intelege exact ce vrea sa spuna Psalmistul aici.(cu versete scoase din context putem sa demonstram absolut orice lucru. Atentie mare deci!!!) 1Doamne, Tu mă cercetezi de aproape și mă cunoști, 2știi când stau jos și când mă scol, și de departe îmi pătrunzi gândul. 3Știi când umblu și când mă culc, și cunoști toate căile mele. 4Căci nu-mi ajunge cuvântul pe limbă, și Tu, Doamne, îl și cunoști în totul. 5Tu mă înconjori pe dinapoi și pe dinainte, și-Ți pui mâna peste mine. 6 O știință atât de minunată este mai presus de puterile mele: este prea înaltă ca s-o pot prinde. 7 Unde mă voi duce departe de Duhul Tău, și unde voi fugi departe de Fața Ta? 8Dacă mă voi sui în cer, Tu ești acolo; dacă mă voi culca în locuința morților, iată-Te și acolo; 9Dacă voi lua aripile zorilor, și mă voi duce să locuiesc la marginea mării, 10și acolo mâna Ta mă va călăuzi, și dreapta Ta mă va apu 11Dacă voi zice: "Cel puțin întunericul mă va acoperi, - și se va face noapte lumina dimprejurul meu!" 12Iată că nici chiar întunericul nu este întunecos pentru Tine; ci noaptea strălucește ca ziua, și întunericul ca lumina. 13Tu mi-ai întocmit rărunchii, Tu m-ai țesut în pântecele mamei mele: 14Te laud că sunt o făptură așa de minunată. Minunate sunt lucrările Tale, și ce bine vede sufletul meu lucrul acesta! 15Trupul meu nu era ascuns de Tine, când am fost făcut într-un loc tainic, țesut în chip ciudat, ca în adâncimile pământului. 16Când nu eram decât un plod fără chip, ochii Tăi mă vedeau; și în cartea Ta erau scrise toate zilele care-mi erau rânduite, mai înainte de a fi fost vreuna din ele. 17Cât de nepătrunse mi se par gândurile Tale, Dumnezeule, și cât de mare este numărul lor! 18Dacă le număr, sunt mai multe decât boabele de nisip. Când mă trezesc, sunt tot cu Tine. De asemeni fiti atenti la vorbirea metaforica: Zilele mele sunt mai ulte decat boabele de nisip; 9Dacă voi lua aripile zorilor, și mă voi duce să locuiesc la marginea mării, etc |
|
|||
|
|||
![]()
valy , dumneata stii ce inseamna "a interpreta" ?
Daca da interpreteaza-mi versetele pe care vi le-am dat. Ceea ce ai facut tu mai sus nu e interpretare. |
|
|||
|
|||
![]()
Pentru toti adventistii astept sa-mi interpretati versetele astea :
Solomon: Iadul și adâncul sunt cunoscute Domnului, cu atât mai vârtos inimile fiilor oamenilor. Pilde 15:11 Iadul și adâncul nu se pot sătura, tot așa și inima omului e de nesăturat. Pilde 27:20 Locuința morților, pântecele sterp, pământul care nu e sătul de apă și focul care nu zice niciodată: "Destul!" Pilde 30:16 Și omul nu știe că acolo sunt numai umbre, iar cei pe care îi poftește nebunia se află de mult în adâncurile șeolului (locuința morților). Pilde 9:18 Iacov: După aceea s-au adunat toți feciorii lui și toate fetele lui și au venit să-l mângâie; dar el nu voia să se mângâie, ci zicea: "Plângând, mă voi pogorî în locuința morților la fiul meu!" Și-l plângea astfel tatăl său. Facerea 37:35[/quote] Iov 26:6. Imparatia mortilor este goala inaintea Lui si adancul este fara acoperis. Trebuie sa intelegi ca nici din versetele pe care le-ai postat tu si nici alte versete asemanatoare nu sunt o realitate obiectiva. Ci mai degraba o ilustrare culturala a iudeilor influentata de cultura celorlalte popoare pagane. Altfel nu se explica neconcordanta intre invatatura clara a Mantuitorului ca va fi o inviere in vremea de apoi, o alta invatatura ce nu concorda este aceea in care Dumnezeu le spune lui Adam si Evei ca vor muri iar Satan si popoarele pagane spun, - Hotarat ca nu ve-ti muri ci ve-ti ajunge la o stare de cunoastere superioara omului de rand (aici se pare ca a avut satan dreptate in cazul credintei ortodoxe. Adventistii sustin ceea ce spune Dumnezeu - aceea ca vom muri). Locuita mortilor este pamantul caci :7. Si ca pulberea sa se intoarca in pamant cum a fost, iar sufletul sa se intoarca la Dumnezeu, Care l-a dat. Deci care este locuinta mortilor? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Vorbirea in limbi la penticostali... | lacrimi | Secte si culte | 2217 | 03.04.2012 13:35:20 |
Ce ziceti de calugarul care a trecut la penticostali? | Raul Ortodox | Secte si culte | 120 | 28.05.2011 01:21:11 |
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti | danyel | Secte si culte | 741 | 11.08.2010 21:37:50 |
|