![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Mai adaug versete din VT :
7. Descoperi-vei tu care este firea lui Dumnezeu? Urca-vei tu până la desăvârșirea Celui Atotputernic? 8. Ea este mai înaltă decât cerurile. Și ce vei face tu? Ea este mai adâncă decât împărăția morții. Cum vei pătrunde-o tu? Iov 11 13. Mai pot să nădăjduiesc? Împărăția morții este casa mea, culcușul meu l-am întins în inima întunericului. 14. Am zis mormântului: Tu ești tatăl meu; am zis viermilor: voi sunteți mama și surorile mele! 15. Atunci unde mai este nădejdea mea și cine a văzut pe undeva norocul meu? 16. El s-a rostogolit până în fundul iadului și împreună cu mine se va cufunda în țărână". Iov 17 9. Șeolul (iadul) se mișcă în adâncurile sale, ca să iasă întru întâmpinarea ta. Pentru tine el deșteaptă umbrele, pe toți stăpânitorii pământului; el ridică de pe jilțurile lor pe toți împărații pământului. Isaia 14 13. Nu cruța pe feciorul tău de pedeapsă; chiar dacă îl lovești cu varga, nu moare. 14. Tu îl bați cu toiagul, dar scapi sufletul lui din împărăția morții. Pilde 23 2. Dacă se vor strecura în locuința morților, de acolo mâna Mea îi va apuca, și de se vor sui în cer, îi voi da jos de acolo; Amos 9:2 19. Precum seceta și arșița sorb apele zăpezilor topite, tot astfel soarbe locuința morților pe păcătoși. Iov 24 12. Să-i înghițim de vii ca locuința morților, și întregi, ca pe cei ce se coboară în mormânt. Pilde 1 14. Din stăpânirea locuinței morților îi voi izbăvi și de moarte îi voi mântui. Unde este, moarte, biruința ta? Unde-ți sunt chinurile tale? Mila stă ascunsă departe de ochii Mei!... Osea 13 9. Negura se risipește, piere, tot astfel cel ce coboară în iad nu mai vine înapoi. Iov 7 14. De aceea și iadul și-a mărit de două ori lăcomia lui, căscat-a gura sa peste măsură; acolo se vor coborî mărirea Sionului și gloatele sale, chiotele de veselie... Isaia 5 11. "Cere un semn de la Domnul Dumnezeul tău, în adâncurile iadului sau în înălțimile cele de sus". Isaia 7 15. Și acum, tu te pogori în iad, în cele mai de jos ale adâncului! Isaia 14 24. Înțeleptul merge pe cărarea vieții ce duce în sus, ca să ocolească drumul iadului care merge în jos. Pilde 15 17. Să se întoarcă păcătoșii în iad; toate neamurile care uită pe Dumnezeu. Psalmi 9 10. Că nu vei lăsa sufletul meu în iad, nici nu vei da pe cel cuvios al Tău să vadă stricăciunea. Psalmi 15 3. Doamne, scos-ai din iad sufletul meu, mântuitu-m-ai de cei ce se coboară în groapă. Psalmi 29 14. Ca niște oi în iad sunt puși, moartea îi va paște pe ei. 15. Și-i vor stăpâni pe ei cei drepți și ajutorul ce-l nădăjduiau din slava lor, se va învechi în iad. 16. Dar Dumnezeu va izbăvi sufletul meu din mâna iadului, când mă va apuca. Psalmi 48 16. Să vină moartea peste ei și să se coboare în iad de vii, Psalmi 54 47. Cine este omul ca să trăiască și să nu vadă moartea și să-și izbăvească sufletul său din mâna iadului? Psalmi 88 |
|
|||
|
|||
![]()
[quote=Danut7;189009]Mai adaug versete din VT :
13. Mai pot să nădăjduiesc? Împărăția morții este casa mea, culcușul meu l-am întins în inima întunericului. 14. Am zis mormântului: Tu ești tatăl meu; am zis viermilor: voi sunteți mama și surorile mele! 15. Atunci unde mai este nădejdea mea și cine a văzut pe undeva norocul meu? 16. El s-a rostogolit până în fundul iadului și împreună cu mine se va cufunda în țărână". Iov 17 Observa bine versetul 14 care descrie locuinta mortilor - viermii sunt in tarana(v. 16) Intunericul este in tarana. Nadejdea si ea se coboara in tarana. Ori Daivd a slujit lui Dumnezeu si el n-are ce cauta in Iad (locuinta mortilor) ci poate eventual sa ne descrie cerul. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Oricum ar fi, ti-am mai spus nici macar nu mai tin de dialogul interconfesional afirmatiile referitoare la modificarea istoriei , istoriei Crestinismului, interese de tot felul, modificarea Bibliei, erezii intercalate in opinia sectarilor din primul secol desi ei nu cunosc Sfanta Traditie si nu exista nicio unitate intre sectele existente ( mai ales cand se stie ca Ortodoxia a luptat intotdeauna impotriva tendintelor eretice, si asta din primele veacuri)..si atunci este clar ca vine atasamentul tau pentru cultul penticostal impotriva tuturor religiilor si Bisericilor care tin cont de absolut toate aspectele existente contestate de tine ( Sfanta Scriptura, Sfanta Traditie, Istoria Crestinismului, Istoria ca atare, Sinoade Ecumenice, Caonul Bibliei alcatuit de noi, Hotarari Sinodale, Imparati Crestini, Sfinti Parinti, Sfinti, Marturii, Arheologie..etc)...asta e parerea mea si nu pot fi de acord cu tine sub nicio forma sub acest aspect! Daca vei incerca sa privesti obiectiv afirmatiile fiecarei secte in parte, absolut fiecare neaga voit Sfanta Traditie, Istoria Crestinismului si pe toate celelalte culte sau religii de dinaintea ei, deci toate evidentele care vin in totala contradictie cu practic...fiecare secta in parte, de ce...din cauza fondatorului care a negat tot ce s-a intamplat pana la el, pentru a capata autoritate si a fi privit ca un slujitor pertinent al Bisericii si a introduce dogme, puncte de credinta, interpretari unice si foarte originale..toate conducand insa spre mentinerea imaginii de profet nealterata! Mai departe, fiecare fondator isi aroga dreptul de a fi profet adevarat, credincios adevarat si nici unul nu apreciaza sau tine cont de ceilalti existenti, nu e ciudat? Asta nu poate inseamna decat ca totusi trebuie cautat Adevarul in toata reteaua asta de secte, fondatori, profeti, prooroci...pentru ca eu numai concluzia asta o pot creiona! Parerea mea.... ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Daca tot il aduci atat in discutia pe Florin Laiu , si daca tot "prin el" imi "raspunzi" , adu-l aici ca sa vorbesc cu el direct.
Citat:
Hristos spune nu va temeti de cei ce pot sa omoare trupul , temeti-va de cel ce poate sa omoare si trupul si sufletu in Iadl.Asadar Invierea cea de apoi este finala si vesnica.Atunci se vor implini cuvintele "unde este moarte boldul tau" si Invierea reprezinta biruinta finala a lui Hristos si implicit a celor in Hristos asupra Mortii , vrajmasul nostru.Eu va intreb pe voi alta intrebare : De ce mai e nevoie ca sa readuca in fiinta si pe cei rai daca se vor duce tot la osanda?Nu ar fi mai simplu sa ii lase in nefiinta(asta daca nu exista viata dupa moarte) ? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sunt splendide versetele! v.9 - spune ca imparatii pamantului se infioara la gandul mortii.E o realitate ca moartea vine peste toti, bogati si saraci, buni si rai. v. 13-14 vorbesc despre educarea copilului pentru ca atunci cand va fi mare sa ramana langa Dumnezeu iar cand va muri sa nu piarda viata vesnica. v.2 Cat esti in viata si mai posibilitatea sa renunti la pacat si sa ai o viata sfanta,Dumnezeu , daca i-L cauti , te poate scota din mocirla (din pacat - moarte) precum pe Maria Magdalena si altii, si te poate aduce intr-o stare dupa voia Lui, ca sa capeti Mantuirea. V12 si 19 fac legatura intre ele adica Locuinta mortilor = mormant (locul unde sunt ingropate cadavrele - este termenul cel mai folosit.Poate termenul mormant este mai nou, nu cunosc) v.14 Ca niste oi in Iad? Pai este vorbire figurata, numai in cazul in care si oile pot fi mantuite?!?Apoi se spune pe sleau - moarte. 16. Să vină moartea peste ei și să se coboare în iad de vii, Psalmi 54 Cine a coborat in Iad de viu? nu ti se pare ca vorbirea iar este figurata. Nu descrie o stare reala de lucruri. Este totusi poezie, prietene. iar v 47. Cine este omul ca să trăiască și să nu vadă moartea și să-și izbăvească sufletul său din mâna iadului? Psalmi 88[/quote] care om nu v-a muri? tu crezi ca doar cei drepti v-or merge direct la cer? Crezi ca versetul exprima o stare reala a lucrurilor? Este mai degraba o sustinere a ceea ce invata din Scriptura Biserica Adventista ca omul moare si , in a doua parte, doar meritele Domnului Hristos suntem Mantuiti!!! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cam asa se intampla si cu biserica traditionala. Au fost vremuri tulburi si fara descoperire in intunecatul ev mediu. Acum, cand Dumnezeu trimite prooroci si apostoli si evanghelisti, ca sa arate bisericii ca s-a indepartat de Dumnezeu, au aceeasi soarta ca si in vechime . Numai ca acum nu mai sunt omorati cu pietre, ca e democratie, ci sunt dispretuiti si huliti. Baza increderii bisericii : aceeasi traditie si istorie si "alegere" din partea lui Dumnezeu, care a ucis atati profeti si in vechime. Nu zic ca fiecare fondator e profet, si ca fiecare profet a spus tot ce a spus ca mesaj din partea Domnului. Spun ca, macar, ar trebui totusi sa ne oprim putin si sa meditam. ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Toti ajungeau in locuinta mortilor pana la Hristos , in locuri mai bune(cei drepti) sau in locuri mai rele cei nedrepti.Scriptura spune ca credinta lor(dreptilor vechi) s-a implinit in Hristos si fagaduintele lor in El. Și toți aceștia, mărturisiți fiind prin credință, n-au primit făgăduința, Pentru că Dumnezeu rânduise pentru noi ceva mai bun, ca ei să nu ia fără noi desăvârșirea.Evrei 11:39-40 De aceia s-a coborit Iisus in Locuinta Mortilor(sau Iad) ca sa elibereze pe toti cei captivi , sa propovaduiasca Evanghelia ca toti care au crezut sau vor crede in El sa ajunga in Rai.El a deschis portile Raiului si pana la El si fara El nimeni nu ajunge in Rai. |
|
||||
|
||||
![]()
Andrusca animatoarea, animatoarea, animatoaareaaaa.... hahahahahahah... hai ca devine comic, o sa urmaresc sa vad in afara de animatoare ce ai sa ajungi? hahahahah.... ops, taci ca am ras, si rasul e de rau
![]() ![]() ![]()
Inimă curată zidește intru mine, Dumnezeule și duh drept înnoiește întru cele dinlăuntru ale mele. Last edited by anaana71; 08.12.2009 at 15:52:09. |
|
|||
|
|||
![]()
Hai, ana, zi si tu ceva constructiv si inteligent...stiu ca poti...Daca nu mai zici ortodox devii crestin , nu sectant. Crestinii adevarati nu au zis "ortodox" pana la schisma, mai citeste si tu.
P. S. Valy, tare faza cu animatoarea. ![]() ![]() Last edited by Doriana; 08.12.2009 at 15:54:06. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Vorbirea in limbi la penticostali... | lacrimi | Secte si culte | 2217 | 03.04.2012 13:35:20 |
Ce ziceti de calugarul care a trecut la penticostali? | Raul Ortodox | Secte si culte | 120 | 28.05.2011 01:21:11 |
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti | danyel | Secte si culte | 741 | 11.08.2010 21:37:50 |
|