Citat:
Fii sigură că nici transubstanțiunea nu există în acel verset. Spunând acele cuvinte, Hristos le-a frânt și le-a oferit ucenicilor pâinea nu vreun deget de-al Său. Limbajul acesta nu putea fi decât simbolic și duhovnicesc. Trupul Său era cel care le întindea pâinea, și Se oferea lor doar simbolic, anticipativ, urmând să Se ofere cu adevărat după o zi înspre mântuirea tuturor pe cruce.
|
Apostolul vb clar,sa mancam cu vrednicie Cina,poti manca cu vrednicie sau nevrednicie daca ar fi simbol?Simbolul e in minte,in ce iti imaginezi tu cand mananci.E clar ca a vrut sa spuna ca transformarea e reala.
Apostolul Andrei a vb,de asemenea,despre cum Iisus e mort,dar Inviat,mancat dar si prezent.Dar cum nu crezi daca nu a scris in Biblie...El a spus asta la rastignirea sa si normal ca oamenii au scris.
http://www.sfantulandrei.info/viata.php
Sfîntul Andrei a răspuns: "Dacă voiești să știi, fă-te ucenic, ca să înveți aceea pentru care întrebi". Egheat a zis: "Eu acea învățătură de la tine cu chinuri o voi cerca". Apostolul a răspuns: "Mă mir de tine, că tu, om înțelept fiind, grăiești cele nebune. Dar oare vei putea, ispitindu-mă cu munci, să cunoști de la mine Tainele lui Dumnezeu? Ai auzit taina Crucii, ai auzit și taina Jertfei! De vei crede că Dumnezeu Cel răstignit de iudei este Dumnezeu adevărat, atunci îți voi arăta cum, omorît fiind trăiește și cum jertfit fiind și mîncat, petrece întreg întru Împărăția Sa". Egheat a zis: "Dacă este omorît, și de oameni este mîncat, precum zici, apoi cum poate fi viu și întreg?" Apostolul a răspuns: "Dacă vei crede cu toată inima ta, vei putea cunoaște această Taină; iar de nu vei crede, nu vei cunoaște niciodată această taină".