Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.12.2009, 17:41:07
Ioana-Andreea's Avatar
Ioana-Andreea Ioana-Andreea is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.11.2009
Locație: Ploiesti
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Ioana-Andreea
Implicit

Citat:
În prealabil postat de hoinarul Vezi mesajul
Danut, ce vrei sa demonstrezi cu acest verset? David nu este in iad (este enumerat printre eroii credintei - vezi Evrei 11). David nu este in cer. O spune Sfantul Apostol Petru (lucru pe care nu-l stiai - vezi Fapte cap. 2:29, 34).

Acum te intreb eu: unde este David? De asemenea, sunt curios ce vroiai sa demonstrezi prin postarea acestui verset spre discutie. Probabil, tot ceva din fantezia ta teologica. Incearca sa iei in serios Sfanta Scriptura si vei gasi raspunsuri exacte (nefiind nevoie de interpretari).
Stiu ca nu e bine sa-l judec pe David,dar a fost un erou care a ucis,avea multe concubine,tradator si extrem de mandru.Deci de aia scrie,poate,ca nu e in cer.
Vechi 08.12.2009, 18:02:30
hoinarul
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ioana-Andreea Vezi mesajul
Stiu ca nu e bine sa-l judec pe David,dar a fost un erou care a ucis,avea multe concubine,tradator si extrem de mandru.Deci de aia scrie,poate,ca nu e in cer.
Grestit rationamentul tau. Si pentru tine este valabil sfatul de lua in serios Sfanta Scriptura, nefiind nevoita sa mai dai cu presupusul.

David s-a pocait din tota inima. Pacatele sale au fost iertate (vezi 2 Samuel 12:13 sau Psalmul 32:3-5; varianta Cornilescu). Credinta pocaitului David a fost placuta lui Dumnezeu, incat a fost numit "om dupa inima lui Dumnezeu".

De ce nu este David in cer? Unde este el impreuna cu ceilalti mari oameni ai credintei?
Vechi 08.12.2009, 18:11:23
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
David s-a pocait din tota inima. Pacatele sale au fost iertate.

Credinta pocaitului David a fost placuta lui Dumnezeu, incat a fost numit "om dupa inima lui Dumnezeu".
De acord....
Vechi 08.12.2009, 18:30:06
Ioana-Andreea's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Grestit rationamentul tau. Si pentru tine este valabil sfatul de lua in serios Sfanta Scriptura, nefiind nevoita sa mai dai cu presupusul.
David s-a pocait din tota inima. Pacatele sale au fost iertate (vezi 2 Samuel 12:13 sau Psalmul 32:3-5; varianta Cornilescu). Credinta pocaitului David a fost placuta lui Dumnezeu, incat a fost numit "om dupa inima lui Dumnezeu".
De ce nu este David in cer? Unde este el impreuna cu ceilalti mari oameni ai credintei?
"Nu oricine Îmi zice: Doamne, Doamne, va intra în împărăția cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu Celui din ceruri."
Faptele sale ma fac sa cred ca nu a ajuns in Rai.
"om dupa inima lui Dumnezeu"-inainte sau dupa ce i-a luat sotia acelui om?
Daca era asa,de ce nu a fost lasat sa rezideasca Templul?
Vechi 08.12.2009, 18:31:31
Ioana-Andreea's Avatar
Senior Member

Implicit

pardon,sa zideasca.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Vorbirea in limbi la penticostali... lacrimi Secte si culte 2217 03.04.2012 13:35:20
Ce ziceti de calugarul care a trecut la penticostali? Raul Ortodox Secte si culte 120 28.05.2011 01:21:11
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti danyel Secte si culte 741 11.08.2010 21:37:50