Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.12.2009, 12:58:09
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Eu marturisesc o singura credinta : cea in Hristos.
Foarte bine faci ca il marturisesti pe Hristos si crezi in Hristos, dar in care.Prin prisma discernamantului minutios ma simt nevoit sa-ti pun si aceasta intrebare "in care".

Citat:
Nu cred in culte.
Daca nu crezi in culte atunci de ce apartii de un cult?

Citat:
Daca tu nu te poti desprinde afectiv de cult nu am ce sa-ti fac. Cand vei muri vei merge inaintea lui Dumnezeu fara cult sau cladire sau mobilier.
Adevarat.
Citat:
Vei fi singur-singurel, insotit doar de faptele pe care le-ai facut, de dragostea crestineasca pe care ai daruit-o altora, de roada Duhului Sfant in viata ta, care este semnul celor credinciosi:
Mai inainte cu vorbele tale ai zis "credinta te mantuieste" , iar acum ai ajuns la fapte.Deci cum e, judeca dumneata?Ca tu ai scris "credinta te mantuieste" asta tu ai zis-o nu eu.
Citat:
Iar roada Duhului este dragostea, bucuria, pacea, îndelungă-răbdarea, bunătatea, facerea de bine, credința, Blândețea, înfrânarea, curăția; împotriva unora ca acestea nu este lege.
Viclenia, parsivitatea,invidia,parerea de sine.. sunt si acestea roade ale Duhului?
Vechi 09.12.2009, 14:18:39
anaana71's Avatar
anaana71 anaana71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.11.2009
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru anaana71
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Nu poti desparti un om care crede in anumite invataturi ale unui cult de cultul sau.In acest caz omul se indentifica cu cultul si credinta sa este ca cea a cultului sau.

Daca e o singura credinta, atunci de ce marturisesti mai multe?
avand in vedere ca esti singurul care "poti sa inchegi o discutie pe baze teologice" poti sa-mi explici:

Citat:
Eu marturisesc o singura credinta : cea in Hristos. Nu cred in culte.
de ce exista penticostali? de ce sa ma mai duc la penticostali daca am "biblia" si credinta in Hristos (pe care o avem cu totii)? deci: am o singura credinta, nu cred in cult, dar sunt penticostal. ciudat. Col 1.18 “Și El [Hristos] este capul trupului, al Bisericii; El este începutul, întâiul născut din morți, ca să fie El cel dintâi întru toate. ” din cauza bisericii au tb sa-si dea un nume (penticostal)? ca daca nu au biserica (dar au credinta in Hristos si au "biblia") ar fi in afara "bibliei". deja ma doare capul, si am dat in meteahna lor de a despica firul in patru. dar mi s-a parut ciudat sa ai credina in Hristos si sa fii penticostal. se bat cap in cap : cred in Dumnezeu deci sunt diavolul.
tin sa preciez ca doresc doar raspunsul celui pe care l-am intrebat, raspunsul sectarilor nu ma interseaza
Vechi 09.12.2009, 14:23:57
Ioana-Andreea's Avatar
Ioana-Andreea Ioana-Andreea is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.11.2009
Locație: Ploiesti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Ioana-Andreea
Implicit

Ioan 6:23-53 -e folosit "phago",care inseamna "a manca".
Ioan6:54, 56, 57, 58-e folosit "trogo",care inseamna "a musca","a mesteca".
In timp ce "phago" poate avea si o semnificatie spirituala,"trogo" nu e folosit niciodata metaforic,in greaca.
John 6:55-e folosit cuvantul "sarx",care inseamna doar carne,nu si trup.
John 6:61-63 -nu prin logica se intelege credinta.

these disciples really thought Jesus had lost His mind.Why didn't Jesus say, "Hey, come back here, I was only speaking symbolically!"?

John 3:5,11; Matt. 16:11-12-aici,Iisus ii corecteaza pe cei care inteleg gresit.Cand le vorbeste de Sfanta Impartasanie,nu ii corecteaza,ei au inteles corect,de aceea au plecat,s-au speriat.
Vechi 09.12.2009, 14:34:49
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
Foarte bine faci ca il marturisesti pe Hristos si crezi in Hristos, dar in care.Prin prisma discernamantului minutios ma simt nevoit sa-ti pun si aceasta intrebare "in care".
lol. Sunt mai multi Hristosi?? Eu cunosc doar unul si cred in El. E cel descris in Biblie. Hristosii mincinosi nu se pun. Aia nu sunt Hristosi.

Citat:
Daca nu crezi in culte atunci de ce apartii de un cult?
Pentru ca nu ma pot duce pe luna. Toti apartinem de un cult, de o natiune, de un continent, etc. In plus, aici L-am gasit pe Dumnezeu si aici m-a asezat El.

Citat:
Mai inainte cu vorbele tale ai zis "credinta te mantuieste" , iar acum ai ajuns la fapte.Deci cum e, judeca dumneata?Ca tu ai scris "credinta te mantuieste" asta tu ai zis-o nu eu.
Credinta te mantuieste; faptele dovedesc ca ai avut credinta.

Citat:
Viclenia, parsivitatea,invidia,parerea de sine.. sunt si acestea roade ale Duhului?
Trebuie sa raspund si la asta?

Ana, relax, nu te-a invitat nimeni la penticostali. Dar te inteleg ca ti-ai dori sa nu existe...
Vechi 09.12.2009, 14:37:47
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Implicit

Inteleg ce zici cand spui ai dat in meteahna lor, caci in spiritul lor daca incerci sa le explici nu ai cum, ca perceptia adevarului si a Duhului Sfant in mare masura e moarta la ei, iar daca o dai in mintea lor devii si tu nebun.

Vreau sa-ti zic ca nu am inteles postul tau, daca ma intrebi pe mine sau pe cine si ce exact ma intrebi, am sa incerc sa dibui.Pai stii cum e Iisus Hristos cel adevarat e numai Unul.Marea majoritate a noastra "crestini" credem ca Hristos a murit pentru noi.Bun toate bune si frumoase pana aici.Dar de aici incep sa apara diferentele.Unii zic ca e inger, altii ca e doar om, altii zic ca el e Tatal, s.a.m.d.Deci asta inseamna alt fel de Hristosi, Hristosi diferiti.Sau cum Mantuitorul a zis "hristosi mincinosi".Dar sensibilitatea judecarii acestor aspecte sta la latitudinea lui Dumnezeu.Iisus Hristos este numai unul Singur.Si orice aspect al invataturii false poate "descoperi" in Hristos ceva ce El nu e.

Am sa citez un post al unui alt user de pe forum, cu care sunt de acord.

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Din fericire, nu stiinta celor dumnezeiesti mantuieste, ci trairea celor dumnezeiesti.
Cunoasterea lui Dumnezeu vine prin trairea celor dumnezeiesti.Si Hristos a venit si a zis : Aceasta este viata vesnica sa te cunoasca pe Tine Singurul Dumnezeu si pe Iisus Hristos pe care L-ai trimis.Iar apostolul Ioan spune ca Dumnezeu este iubire si cel ce iubeste il cunoaste pe Dumnezeu.

Last edited by Danut7; 09.12.2009 at 14:39:54.
Vechi 09.12.2009, 14:43:08
anaana71's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Ana, relax, nu te-a invitat nimeni la penticostali. Dar te inteleg ca ti-ai dori sa nu existe...
tu nu, dar alti sectari au facut prostia asta. din pacate tu intelegi multe si eronat. mi-as dori sa nu existe diavol.
Vechi 09.12.2009, 14:47:00
Ioana-Andreea's Avatar
Ioana-Andreea Ioana-Andreea is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.11.2009
Locație: Ploiesti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Ioana-Andreea
Implicit

Citat:
Credinta te mantuieste; faptele dovedesc ca ai avut credinta.
Nu neaparat.Si ateii au fapte bune.
Vechi 09.12.2009, 14:47:22
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anaana71 Vezi mesajul
tu nu, dar alti sectari au facut prostia asta. din pacate tu intelegi multe si eronat. mi-as dori sa nu existe diavol.
Si eu, dar daca suntem cuminti vom merge in cer, unde nu mai exista diavol. Pana atunci mai rabdam ceva [zeci de ] ani.
Vechi 09.12.2009, 14:48:34
anaana71's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Inteleg ce zici cand spui ai dat in meteahna lor, caci in spiritul lor daca incerci sa le explici nu ai cum, ca perceptia adevarului si a Duhului Sfant in mare masura e moarta la ei, iar daca o dai in mintea lor devii si tu nebun.

Vreau sa-ti zic ca nu am inteles postul tau, daca ma intrebi pe mine sau pe cine si ce exact ma intrebi, am sa incerc sa dibui.Pai stii cum e Iisus Hristos cel adevarat e numai Unul.Marea majoritate a noastra "crestini" credem ca Hristos a murit pentru noi.Bun toate bune si frumoase pana aici.Dar de aici incep sa apara diferentele.Unii zic ca e inger, altii ca e doar om, altii zic ca el e Tatal, s.a.m.d.Deci asta inseamna alt fel de Hristosi, Hristosi diferiti.Sau cum Mantuitorul a zis "hristosi mincinosi".Dar sensibilitatea judecarii acestor aspecte sta la latitudinea lui Dumnezeu.Iisus Hristos este numai unul Singur.Si orice aspect al invataturii false poate "descoperi" in Hristos ceva ce El nu e.

Am sa citez un post al unui alt user de pe forum, cu care sunt de acord.

Cunoasterea lui Dumnezeu vine prin trairea celor dumnezeiesti.Si Hristos a venit si a zis : Aceasta este viata vesnica sa te cunoasca pe Tine Singurul Dumnezeu si pe Iisus Hristos pe care L-ai trimis.Iar apostolul Ioan spune ca Dumnezeu este iubire si cel ce iubeste il cunoaste pe Dumnezeu.
pai m-am gandit ca Iisus este unul singur, dar acum citind ce scrii se schimba calimera. Credeam ca avem acelasi Iisus cu totii, inclusiv sectarii. acum inteleg, corecteaza-ma daca gresesc, fiecare secta si-a ales un "Iisus", si de aici balamuceala de secte.
Vechi 09.12.2009, 14:49:46
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ioana-Andreea Vezi mesajul
Nu neaparat.Si ateii au fapte bune.
Exact. Se poate fapte bune fara credinta, dar credinta fara fapte nu se poate. Motivatia o judeca Dumnezeu.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Vorbirea in limbi la penticostali... lacrimi Secte si culte 2217 03.04.2012 13:35:20
Ce ziceti de calugarul care a trecut la penticostali? Raul Ortodox Secte si culte 120 28.05.2011 01:21:11
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti danyel Secte si culte 741 11.08.2010 21:37:50