![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Simpatie pentru o fiinta in durere? Poate ca oamenii sufera pentru o fiinta ranita pt ca cine are dragoste, iubeste si oamenii si toata creatia lui Dumnezeu? Si apoi daca mergem pe rationamentul tau nu ar trebui sa intelegem nici pe oamenii care au simpatie fata de accidentati, ca aia poate scapa, da' muribunzii sunt si mai <<simpatici>>. Scuze ca am fost rautacios, dar m-a deranjat ideia ta. Last edited by bmadalin; 10.12.2009 at 21:53:05. |
|
|||
|
|||
![]()
SIMPATÍE, simpatii, s.f. 1. Atracție, înclinare, afinitate pe care cineva o simte față de o persoană sau pe care o inspiră cuiva; afecțiune; p. ext. obiectul acestui sentiment. ♦ Aprobare; atașament; devotament. 2. (Fam.) Persoană față de care cineva simte afecțiune sau dragoste. 3. (Med.) Legătură, raport dintre (două) organe simetrice care face ca, atunci când unul este afectat, să sufere și celălalt. Ochii sunt organe care se îmbolnăvesc prin simpatie. – Din fr. sympathie, lat. sympathia.
Sursa: DEX '98 | Trimisă de IoanSoleriu, 23 Jul 2004 | Greșeală de tipar Parerea mea (se pare ca am tare multe pareri ) :) este ca, de-a lungul drumului pe care-l parcurgem, ar trebui sa invatam sa ascultam atent ce anume vrea sa spuna celalalt. E un exercitiu care tine doar de noi si care ar putea imbunatati substantial relatiile cu cei din jurul nostru. Si asta pentru ca se poate intampla ca o afirmatie sa poata fi privita diferit, si desi enuntul este acelasi, mesajul perceput sa difere substantial. De exemplu, din postarea lui andreicozia, eu am inteles altceva : ca, decat sa stam sa privim lucrurile din jurul nostru, blamandu-le si nefacand nimic cu privire la ceea ce ne nemultumeste, am putea face ceva care sa fie constructiv, si urmeaza exemplul lui cu cainii si ghena de gunoi. Asta am inteles eu, si din punctul meu de vedere, ii dau dreptate. Inteleg si punctul de vedere al lui the fallen. Noi oamenii am devenit foarte insensibili unii cu altii. Ne este tot mai greu sa ne raportam la cei din jurul nostru, si exageram de multe ori cu grija fata de alte fiinte decat cele umane. Cunosc pe cineva care a luat decizia sa se retraga din lume, pentru ca are convingerea ca lumea nu merita atentia si efortul ei, in schimb salveaza orice pisica vagaboanda care ii iese in cale. Apoi, simpatie, inseamna foarte multe lucruri. ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Sunt trei cauze cauze: necinstea, lenea si lipsa de experienta.
Necinstea (hotia, înselarea etc) atrage atât mânia lui Dumnezeu cât si dezordinea si saracia. Lenea aduce saracie si mizerie. Nu avem experienta lucrului bine facut fiindca suntem o natiune fara un trecut de viata urbana, cum au avut vesticii si alte popoare, nu avem experienta traiului în comun decât de câteva generatii. Sa speram ca ne vom mai cizela cu timpul.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sursa: NODEX | Trimisă de siveco, 21 Aug 2004 | Greșeală de tipar Plecand de la definitia ignorantei, parerea mea este ca necinstea, lenea si lipsa de experienta sunt urmarile nu cauza ignorantei. Nu inteleg sensul urmatoarei fraze: "Nu avem experienta lucrului bine facut fiindca suntem o natiune fara un trecut de viata urbana, cum au avut vesticii si alte popoare, nu avem experienta traiului în comun decât de câteva generatii. Sa speram ca ne vom mai cizela cu timpul" Vrei, te rog, sa detaliezi? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
La noi practic nici o asezare nu a existat continuu din antichitate pâna în evul mediu, teritoriul era aproape nelocuit, cu exceptia diversilor migratori care se perindau pe aici. Aproape nu exista dovezi arheologice ale unei populatii sedentare. În evul mediu occidentalii aveau mii de orase iar satele lor aratau tot ca niste orase,cu casele adunate si în acest mediu urban s-a rafinat de-a lungul veacurilor mentalitatea care o vedem azi la ei. La noi evul mediu însemna sate primitive si câteva tâguri care aratau tot ca niste sate. Chiar si între Ardeal si teritoriul extracarpatic diferenta era imensa, se vede si azi în fondul de cladiri istorice pastrate.
Cereți și vi se va da; căutați și veți afla; bateți și vi se va deschide. Că oricine cere ia, cel care caută află, și celui ce bate i se va deschide Last edited by Traditie1; 11.12.2009 at 07:57:31. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Probabil ca ai dreptate, nu am studiat astfel de aspecte ... Dar, precum un necunosctor, am doar o nedumerire: daca traditia este atat de importanta pentru un trai in comun de calitate, pentru a invata lucrul bine facut ... Ce parere ai despre americani? Ei sunt mult mai proaspeti decat noi. Dar, cu siguranta, nefiind o societate perfecta (pentru ca aici pe pamant nimic nu este perfect) sunt mult mai avansati decat noi, din foarte multe puncte de vedere ... II putem acuza de multe, dar nu cred ca ignoranta ar putea trece in randul acelor acuze ... Si apoi avem o traditie foarte veche, care se intinde de-a lungul a foarte multe generatii, si anume cea ortodoxa. Ce anume ne impiedica pe noi, ca neam ortodox de atatea sute de ani, sa punem in practica invataturile crestine? Ele ne arata cum anume trebuie sa ne iubim aproapele, cum si de ce anume trebuie sa-l iertam, sa respectam conducatorii, sa nu fim lenesi, sa nu fim necinstiti ... Exista chiar un verset interesant, care pe mine personal m-a ajutat foarte mult si al carei esenta este urmatoarea: sa fac toate lucrurile pe care le fac, nu ca pentru oameni ci ca pentru Insusi Dumnezeu. Asta inseamna, in opinia mea, sa fac orice lucru la cel mai inalt standard pe care-l pot face, pentru ca daca l-as face pentru Domnul si pentru un om oarecare, nu l-as face de mantuiala. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De ce poporul român nu a aplicat învataturile evanghelice? pai pâna în secolul 19 90% erau analfabeti iar cartile erau ceva rar si scump. Pâna în secolul 17 sau chiar 18 nu a existat biblia în româna ci în slavona iar credinciosii luau contact cu învatatura bisericeasca exclusiv prin cuvintele preotilor. Preoti care erau ca vai de ei si ei. Pâna în secolul 14 nici nu a existat organizatie bisericeasca la români iar pâna în secolul 13 nu existau nici macar biserici sau preoti. Eu cunosc descoperirile arheologice din România. Nu au existat biserici pâna în secolul 13, cele mai vechi biserici sunt ale ungurilor si sasilor. În antichitate, în zonele care au facut parte din imperiul Roman dupa raspândirea crestinismului, a existat un numar de biserici, în Dobrogea si 2-3 de-a lungul Dunarii, în rest nimic. De fapt nu exista nici urme arheologice ale populatiei românesti cu exceptia câtorva situri prin Muntenia si Moldova, care nu se stie sigur daca au apartinut straromânilor sau nu cumva slavilor. Deci nu avem o traditie ortodoxa veche. Poporul român, daca a existat într-adevar în Carpati si nu a venit din sudul Dunarii, a fost pentru un mileniu constituit din pâlcuri de salbatici traind la mare distanta unii de altii, fara biserici, fiind semipagani sau chiar pagâni pâna târziu (nu exista morminte crestine pâna în secolul 12 se practica incineratia). O buna parte din populatia româneasca se trage din populatia romanica sud-dunareana (Serbia si Bulgaria actuale) care a migrat în diverse momente la nord de Dunare si care a adus aici crestinismul mult mai târziu decât am fost învatati în scoli, anume prin secolele 8-12. Suntem rezultatul amestecului dintre aesti migratori romanici si urmasii populatiei daco-romane, daca acea populatie daco-romana chiar a existat. Dar cum nici în sudul Dunarii nu a existat o continuitate a organizatiei bisericesti si vietii urbane ci un crestinism popular, fara biserici si fara preoti pâna la impunerea crestinismului slavon dupa crestinarea bulgarilor (864), nu putem spune ca avem o traditie crestina. Crestinismul românilor e recent.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Treaba e ca greu scapa omul din astea. Ca se tin ca umbra de om. Si iar, nu stiu daca sunt cauze sau efecte. Eu recunosc ca sunt cam lenes. Necinstit sper sa nu, si experienta mai am. Si lenea e efect. Da cum sa nu te lenevesti daca in tara asta si ca muncesti muuuuult, si ca muncesti putin e cam la fel? Ca sa nu zic fix la fel. Mai bine stai de-o parte, bei un ceai, citesti o carte... Si te lenevesti. Hai sa-ti zic o treaba. Am zis ca dupa orele de serviciu ca nu-mi place sa stau degeama sa-mi deschid o afacere. M-am chinuit eu cam 1 an de zile, in care am prdus intr-un an aprox 20.000 ron. Dupa serviciu, unu singur. Am muncit ca un catel, da mi-a placut. Dar, 500 ron x 12 luni = contabila 1500 ron impozit forfetar impozit pe salariu minim obligat 500 ron x 4 luni TVA din 20.000 este 4000 RON Iata asadar dupa 200 mil cum am ramas cu 80 mil in firma. Scoatem impzitul pe dividente si asa imi raman mie 65. O sa ziceti super tare!!! Esti bogat, ai 65 mil. Dar cat m-a costat alergarea un an dupa clienti? benzina, etc.... Deci ca sa muncesti extra serviciu sa faci ceva: super greu. Nu zic imposibil, dar suuuper greu daca vrei sa fi corect. Cunosc oameni care fac afaceri cu statul si zic: lumea e puturoasa, nu vrea sa munceasca. Da tu cat il platesti prietene? pai 20 mil. mmm! Si cat costa costumul tau? pai 70 mil. Da, intr-adevar, puturosi oameni.... Ca sa tragi si sa muncesti pentru altii 12 ore pe zi? E la fel ca vopsitul ghenei cum zicea cineva mai sus. Chiar schimba ceva? Am prieteni care au muncit la corporatii 12 ore pe zi, zilnic de cativa ani, si eu intre timp am schimbat 3 joburi. Si am ajuns mai bine. Daca te duci la munca sa faci un ban sa-ti intreti familia, macar fi optim: timp / remuneratie, calitate. Daca vrei sa faci voluntariat, fa-o pt un orfelinat pt un azil nu pt alte corporatii care incearca sa-ti mai spele si creieri pe deasupra. Parerea mea... Asa ca lenea poate fi si un efect. |
|
|||
|
|||
![]()
Apropo de oamenii care nu simt simpatie pentru un catel ranit.
Am mai pus o poza facuta de pe balcon. Nu-i asa ca sunt simpatici? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Eu as otravi toti cateii vagabonzi de la mic la mare, fara exceptie si fara remuscari. Din fericire in Timisoara nu prea sunt pe strazi. In schimb in Iasi si Bucuresti e jale la capitolul asta.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
de ce exista atat de multe razboaie? | victortiti89 | Generalitati | 5 | 20.06.2011 18:15:33 |
Teoria relativitatii: cu cat locuiesti mai sus cu atat mai repede imbatranesti | Eugen7 | Teologie si Stiinta | 10 | 26.09.2010 22:56:20 |
Sa minti nu e chiar atat de rau | absolutep0wer | Generalitati | 19 | 19.07.2010 12:20:52 |
Iadul este atat de aproape de noi! | Ioan_Ciobota | Generalitati | 15 | 20.04.2008 18:33:21 |
...un sfat...doar atat!! | ionita | Rugaciuni | 11 | 17.11.2007 20:59:43 |
|