![]() |
![]() |
|
|
||||||
|
||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Ma rog,sa zicem ca exista religia n cu simbolul cel mai apreciat literele NGC(cum e la voi crucea).Sa zicem ca 1 milion de oameni se duc pe multele x sa se roage si pe cer apar niste nori in forma de NGC(sansa de a se intampla asta e ridicol de mica,dar se poate intampla ). E asta o dovada ca religia n e adevarata? Btw :) de asta cum iti explici? http://www.youtube.com/watch?v=KqJKxpNUGZw http://www.youtube.com/watch?v=lX7Vu...layer_embedded Cum spuneam,norii pot lua orice forme :)e doar o chestie de probabilitate :) Citat:
Citat:
Citat:
Si btw,nimic nu poate fi categorisit drept minune.Cand un om de stiinta normal vede ca un fenomen nu are o explicatie,atunci fenomenul ala e un mister (inca!) nedezlegat. Cand un om religios vede ceva iesit din comun,gata,dumnezeu a facut-o!! Si ignora explicatiile logice. Ca in cazul cu lumina sfanta si fosforul alb. Si ma rog,de ce zici lucrurile astea pe un ton superior? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu putem judeca din prisma asta - de ce acelasi Dumnezeu a facut aia atunci si face altfel acum. Caci nu Dumnezeu este diferit, ci oamenii traiau dupa alte principii.. Nu stiu daca m-am facut inteles. Imi pare rau ca nu stiu mai multe despre Vechiul Testament, dar am doar 20 de ani si nici nu sunt student la teologie. Insa sunt convins ca pe forumul acesta exista teologi in toata firea si chiar sunt putin surprins ca nu a raspuns nimeni acestei provocari, caci raspunsul la aceasta intrebare priveste pe orice crestin. Doamne ajuta! |
|
||||
|
||||
![]()
Atotcunoasterea lui Dumnezeu este diferita fata de predestinare.. din cate stiu asta e o dogma, e posibil sa gresesc..
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Am fost prea direct.Sorry.
|
|
||||
|
||||
![]()
nu ai fost prea direct, ci ai dat dovada de nesimtire. sa intri in intimitatea unor oameni si sa batjocoresti credinta lor cu niste obscenitati mi se pare sub nivelul demnitatii umane. imi pare rau ca se ajunge la asa ceva. Dumnezeu sa ne ierte pe toti!
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
O entitate cu caracteristicile atribuite de biblie lui dumnezeu nu are scuza pentru ce a facut dumnezeu in VT. Nici un om, oricat de batut in cap si limitat ar fi, nu ar avea o scuza. Citat:
Dar argumentul din spatele filmuletelor alea ramane. Revin: un clip foarte interesant, despre originile VT. Christine Hayes, Introducere in Vechiul Testament (Biblia ebraica) (Universitatea Yale: Cursurile Open Yale) http://www.youtube.com/watch?v=4UlTm99dqdI
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu Question everything. Last edited by konijiro; 13.12.2009 at 19:10:18. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Cat despre minunile pe care incercati sa le explicati stiintific... faptul ca un nor poate sa ia orice forma, nu explica de ce apare in fiecare an, in acelasi moment, un nor pe Muntele Taborului. si daca focul se poate aprinde de la sine prin diverse metode, asta nu inseamna ca s-a dovedit automat ca Lumina Sfanta de la Ierusalim asa se aprinde. eu din cate stiu, patriarhul ierusalimului este verificat de mai multe autoritati inainte sa intre in Sfantul Mormant, printre care si evrei (care de 2000 si ceva de ani tot isi doresc sa demonstreze falsitatea acestei minuni). insa nu pe minuni trebuie sa ne concentram, caci minuni multe a facut si Hristos, pe care toti L-au vazut dar nu toti au crezut in El. minunea ni se ofera spre intarire. Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
este nefondata aceasta afirmatie intrucat nu exista alt zeu (fiind doar o inventie a mintii oamenilor). Dumnezeu "nu avea pe cine sa fie gelos" (iertati pentru exprimare)
|
|
||||||
|
||||||
![]() Citat:
Citat:
Asta vedem si in viata de zi cu zi, apropo de ce discutam mai sus despre minuni. Daca e de bine, e minune, si dumnezeu e mare. Daca e de rau, nu ne gandim prea mult, ca tot nu il intelegem pe dumnezeu. Cam asta e modelul de evaluare crestina a lui dumnezeu, si asta a fost de la inceput. Citat:
Citat:
a) nu exista nici o scriere de orice fel despre Isus din timpul vietii lui b) in afara bibliei, nu exista nici o scriere istorica ce ar documenta minunile, sau invierea. Ciudat, avand in vedere ca oamenii morti pe cruce in general nu invie. Si nu, nu putem dovedi ca biblia e adevarat folosind biblia. Ala se cheama rationament circular. Citat:
Serios acum, biblia in sine nu e un document istoric, si multe parti din ea nici nu sunt originale. Informatiile iti sunt la indemana, uite, poti incepe aici, despre Isus: http://en.wikipedia.org/wiki/Historicity_of_jesus Citat:
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu Question everything. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Parerea mea... | iustin10 | Generalitati | 22 | 20.09.2010 11:18:01 |
parerea mea | luciamanta | Despre Biserica Ortodoxa in general | 13 | 26.06.2010 22:52:17 |
parerea dumneavoastra | Anamaria_anca | Generalitati | 12 | 11.03.2010 18:57:39 |
PAREREA VOASTRA ! | cristiboss56 | Botezul | 51 | 20.08.2008 16:51:03 |
spuneti-va parerea | alexa.oni | Generalitati | 12 | 06.01.2008 15:40:38 |
|