![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Intr-adevar, stiinta nu poate avea raspuns la intrebarea ultima "de ce", dar asta nu inseamna ca religia are raspunsul corect. Prefer un raspuns din ce in ce mai corect decit unul fals. |
|
||||
|
||||
![]()
Ca sa-L cunosti pe Dumnezeu trebuie sa te deschizi lui Dumnezeu cu toata fiinta. Aici nu exista cunoastere fara comuniune si fara impartasire. Nimeni nu poate sa-L cunoasca pe Dumnezeu numai prin rationamente, numai de la distanta. Daca ramai la a citi un un tratat de teologie, un catehism poti avea anumite imagini in legatura cu Dumnezeu, dar de aici pana la cunoasterea lui Dumnezeu mai e un drum lung de strabatut. Simpla informare pe care o primim din lecturi sau din cateheze nu e suficienta. Cunoasterea nu vine numai din informare, ci si din formarea si modelarea noastra dupa chipul si asemanarea cu Dumnezeu.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Insa viata e mult prea scurta pentru a-mi permite sa imi pierd vremea cu acest tip de cunoastere, care mie personal nu mi-ar folosi la nimic. |
|
||||
|
||||
![]()
Cunoasterea lui Dumnezeu aduce o cunoastere autentica a omului, pentru un crestin raportarea la Arhetip inseamna o cunoastere a propriei persoane pentru ca omul este dupa "chipul" lui Dumnezeu. Nu ma pot intelege deplin ca persoana daca fac abstractie de Arhetip.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar daca intelegi prin arhetip ca fiind exemplarul prim, sint de acord cu tine, ca sa ne intelegem pe noi trebuie sa il cunoastem si pe el. Atita doar ca nu ne intelegem asupra acestui arhetip, pentru ca eu cred ca el a fost de tip maimuta iar tu de tip dumnezeu. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Uite, de exemplu, ca vorbeai de fulgere, centaurii din mitologia elina se credeau ca galopau si cauzau tunetele. Insa, daca vrei sa ai o discutie pe acest forum ortodox, incearca sa te rezumi la specificul si concretul ortodox. In ortodoxie nu exista centauri. Pentru ca daca ti-as raspunde cu aceeasi moneda, cu generalizarea, as putea sa spun ca stiinta ta e gresita, pentru ca acum nu stiu cate sute de ani un astronom a enuntat teoria geocentrica. Nu amesteca adevarul cu minciuna, generalizand grosolan. Cat despre adevar obiectiv si dumnezei si alte intrebari iarasi filozofezi fara nicio sustinere si pe langa. Iar arhetip ca exemplarul prim, ca evolutionist, tin sa iti atrag atentia ca nu exista. Iar ca ideal uman, voi ateistii si satanistii moderni, nu aveti cum sa vi-l faceti, odata ce nu aveti matrita creatoare de reguli si modele. Cu primul model ideal ce il face cineva, un altcineva, sau chiar primul, il darama, incalcand vreo regula, urmand calea fireasca a neindoctrinarii. Asa cum am spus, cunostiinte ai, insa esti departe de a trage un rationament logic sau rational, sau a face diferenta intre religie si stiinta, la intrebarile ce le raspund fiecare. Iti recomand sa citesti un manual de filozofie din liceu, ajuta mult, si pe mine m-a ajutat. Si inca ceva: cat timp o sa continui cu prejudecata gresita: stiinta e ceva fabulos, va descoperi cu timpul raspunsul la toate intrebarile, nu vei intelege nicioadata ortodoxia. Niciodata nu vei intelege de stiinta da gres in a raspunde la unele intrebari, filozofia merge mai departe, insa si ea da gres, datorita lipsei unei doctrine, si ortodoxia merge pana la limita rationala umana. P.S. Ortodoxia accepta fulgerul ca descare electro-statica si lumina soarelui ca energie rezultanta a unor procese solare, din simplu fapt ca nu si-a pus intrebarea "cum". Ortodoxia zice simplu "de ce" ele exista.
Vine mosul pe carare, Cu cojocul in spinare. http://www.youtube.com/watch?v=Q4027l_BsDE&NR=1 - it's supposed to be funny like me! ![]() Last edited by moshu; 17.12.2009 at 16:20:30. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Completez: stiinta a raspuns la intrebarea de ce exista omul si de ce exista constiinta, de ce exista binele si raul. Inca nu a raspuns la intrebarea de ce exista universul. Asa e ok, are legatura cu ortodoxia? Intr-adevar, arhetipul evolutionist nu e unul static, dar asta nu inseamna ca el nu exista. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Imi vine in minte Toparceanu cu: '' ...se transformă tare greu: Aspiră-acum la cimpanzeu.'' |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Oare caut Imparatia cerurilor? | AGabriela | Generalitati | 9 | 31.08.2012 17:04:27 |
Care este cel mai important lucru pe care doriti sa il faceti in viata? | alexdu | Generalitati | 79 | 23.09.2011 16:55:07 |
Care este pozitia BOR fata de persoanele care fac doar cununuia civila? | elom | Nunta | 38 | 16.08.2011 23:45:58 |
Care este rostul pe pamant a celor necasatoriti si a celor fara copii? | sophia | Nunta | 52 | 18.10.2010 12:02:02 |
PACATOSII FURA IMPARATIA CERURILOR!!! | sergiub | Preotul | 6 | 11.05.2008 23:50:11 |
|