Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Religia Islamica
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.12.2009, 10:26:21
elizabeta elizabeta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.11.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de lareine Vezi mesajul
Elizabeta, scuze ca intervin, dar mi se pare un pic exagerata formularea "ne sunt interzise", pentru ca de fapt nimic nu ni se interzice. Daca alegeti sa nu le mancati, o faceti din dragoste :)
Bine, ai dreptate, mai degraba formularea ar fi: "pe care nu le mancam pentru ca, din iubire catre Hristos, asa am ales, sa postim de ele".
Vechi 23.12.2009, 13:10:42
laialy's Avatar
laialy laialy is offline
Member

Data înregistrării: 03.11.2009
Locație: London,UK
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de elizabeta Vezi mesajul
Foarte frumos ca va rugati impreuna. Si noi ne rugam impreuna seara, chiar ne asteptam unul pe altul. Dar noi, crestinii, mai avem o forma de rugaciune - rugaciunea continua, care devine - prin practica - o a doua natura.

Acuma este post pentru noi, ceea ce inseamna ca nu mancam pana la o anumita ora, iar cand putem manca, anumite alimente sunt interzise. Voi cum postiti - pana la o anumita ora, si apoi este permis orice, sau nu puteti manca tot ce mancati in mod obisnuit? Apa sau altceva puteti bea?
Ai vorbit frumos de rugaciune.Sigur ca nu este suficient sa iti faci rugaciunea iar apoi sa uiti de Dumnezeu:)

Postul nostru tine toata luna Ramadan.Incepem sa postim de la rasaritul soarelui pana la asfintit.Nu avem voie sa mancam nimic,nici sa bem apa,apoi,asa cum am spus,la asfintit se rupe postul,de cele mai multe ori cu lapte si curmale,ne facem rugaciunea iar apoi putem manca normal.Nu ne sunt interzise nici un fel de alimente.

Anul acesta in Ramadan,rasaritul soarelui era pe la 19.30 si se pare ca la anul o sa postim pana pe la 8 seara.De obicei,in Ramadan se plateste si dania de catre persoanele mai avute care reprezinta 2,5% din avere.

Cam atat imi vine in minte mie acum despre post dar daca ai vreo intrebare..esti binevenita oricant:)
Vechi 23.12.2009, 13:20:57
laialy's Avatar
laialy laialy is offline
Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul
Faci o seama de confuzii. Întâi, documentul e o copie a celui pretins original.

În al doilea rând, cel original e considerat fals: http://en.wikipedia.org/wiki/Achtiname_of_Muhammad (vezi descrierea de sub fotografie)

În al treilea rând, mahomed urmarea cucerirea prin razbo a întregii lumi crestine si islamizarea ei, ceea ce s-a si întâmpat pe jumatate, Orientul apropiat si nordul Africii care odinioara erau crestine devenind musulmane, crestinii apostând pentru a scapa de taxa impusa nemusulanilor si de alte discriminari.

În haditul 175 din capitolul dedicat Razboiului Sfânt de cucerire a lumii nemusulmane (Jihad) din colectia autentica Bukhari, mahomed le promite paradisul celor ce vor merge cu el în expeditie împotriva Constantinopoleului:

Narrated Khalid bin Madan: That 'Umair bin Al-Aswad Al-Anasi told him that he went to 'Ubada bin As-Samit while he was staying in his house at the sea-shore of Hims with (his wife) Um Haram. 'Umair said. Um Haram informed us that she heard the Prophet saying, "Paradise is granted to the first batch of my followers who will undertake a naval expedition." Um Haram added, I said, 'O Allah's Apostle! Will I be amongst them?' He replied, 'You are amongst them.' The Prophet then said, 'The first army amongst' my followers who will invade Caesar's City will be forgiven their sins.' I asked, 'Will I be one of them, O Allah's Apostle?' He replied in the negative."

http://www.usc.edu/schools/college/c...i/052.sbt.html

Iata ce spune curanul despre atitudinea fata de nemusulmani:

47:4 Atunci când îi întâlniti pe aceia care nu cred, loviti gâturile lor, iar când îi slabiti pe ei, legati-i strasnic în lanturi!
http://www.islam.ro/coran.pdf
Parca v-am aratat in ce conditii pot incepe un razboi musulmanii nu?Si vad ca nu renuntati.Ca de obicei confundati faptele unor oameni cu religia dar deja nu ma mai mira ca doar m-am obisnuit cu stiulul dvs.
Vechi 23.12.2009, 13:27:44
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de laialy Vezi mesajul
Ai vorbit frumos de rugaciune.Sigur ca nu este suficient sa iti faci rugaciunea iar apoi sa uiti de Dumnezeu
Bineinteles ca nu! Eu cunosc oameni care sunt in permanenta stare de rugaciune, dar eu, din pacate, mai am mult pana acolo...
Citat:
De obicei,in Ramadan se plateste si dania de catre persoanele mai avute care reprezinta 2,5% din avere.
Si noi platim o anumita taxa pentru ajutorarea bisericii, dar mai avem si milostenia - pe care incercam sa o practicam oricand, dar mai ales in posturi.
Si pe langa milostenie si post, noi ne spovedim pacatele la preot si apoi, daca ni se da voie, ne impartasim cu Trupul si Sangele Domnului, ascuns in Sfanta Euharistie. Ce face un credincios musulman daca pacatuieste? Stiu ca la evrei se aduc jertfe, noi crestinii ne spovedim si urmam un canon, dar la musulmani cum este?
...si iti multumesc pentru ca-ti faci timp sa-mi raspunzi...
Vechi 23.12.2009, 13:37:00
laialy's Avatar
laialy laialy is offline
Member

Implicit

Citat:
Bineinteles ca nu! Eu cunosc oameni care sunt in permanenta stare de rugaciune, dar eu, din pacate, mai am mult pana acolo...
Si noi platim o anumita taxa pentru ajutorarea bisericii, dar mai avem si milostenia - pe care incercam sa o practicam oricand, dar mai ales in posturi.
Si pe langa milostenie si post, noi ne spovedim pacatele la preot si apoi, daca ni se da voie, ne impartasim cu Trupul si Sangele Domnului, ascuns in Sfanta Euharistie. Ce face un credincios musulman daca pacatuieste? Stiu ca la evrei se aduc jertfe, noi crestinii ne spovedim si urmam un canon, dar la musulmani cum este?
...si iti multumesc pentru ca-ti faci timp sa-mi raspunzi...
Nu trebuie sa imi multumesti,ci eu trebuie sa iti multumesc ca nu ai jignit asa cum fac multi pe acest forum din pacate.Nu vad nimic rau in a ne cunoaste reciproc si in a ne respecta religia.

Daca un musulman pacatuieste,cu regret pentru fapta sa,se va ruga la Dumnezeu si ii va cere iertare.Ideea este iti para foarta rau pentru pacatul comis si sa faci tot posibilul sa nu il mai repeti.In islam nu exista intermediari intre om si Dumnezeu.
Interesant ce ai spus,nu stiam ca evreii aduc jertfe pentru iertarea pacatelor:)
Vechi 23.12.2009, 13:47:50
Lavrentiu's Avatar
Lavrentiu Lavrentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.09.2005
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Nu trebuie sa imi multumesti,ci eu trebuie sa iti multumesc ca nu ai jignit asa cum fac multi pe acest forum din pacate.Nu vad nimic rau in a ne cunoaste reciproc si in a ne respecta religia.

Daca un musulman pacatuieste,cu regret pentru fapta sa,se va ruga la Dumnezeu si ii va cere iertare.Ideea este iti para foarta rau pentru pacatul comis si sa faci tot posibilul sa nu il mai repeti.In islam nu exista intermediari intre om si Dumnezeu.
Interesant ce ai spus,nu stiam ca evreii aduc jertfe pentru iertarea pacatelor:)
Da, in mod normal se aduc, dar acum nu mai au templu. Dar stiu ca si la musulmani se aduc jertfe, am vazut la niste turci care lucrau pe la noi si au sacrificat o oaie si s-a scandalizat lumea...
Vechi 23.12.2009, 14:04:02
laialy's Avatar
laialy laialy is offline
Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lavrentiu Vezi mesajul
Da, in mod normal se aduc, dar acum nu mai au templu. Dar stiu ca si la musulmani se aduc jertfe, am vazut la niste turci care lucrau pe la noi si au sacrificat o oaie si s-a scandalizat lumea...
Se aduc jertfe dar nu pt iertarea pacatelor iar Elizabeta asta a vrut sa stie.De sarbatoarea sacrificiului care are loc la finalul pelerinajului de la Mecca in fiecare an,musulmanii ar trebui sa sacrifice un miel.Este un mod prin care un musulman isi poate arata milostenia.
Astfel..carnea de miel se imparte in 3 parti egale.Una ramane la cel care l-a sacrificat,una se da rudelor iar a treia saracilor

Nu sangele sau carnea respectiva ajunge la Dumnezeu,ci credinta omului care l-a sacrificat.
Vechi 23.12.2009, 15:08:30
Senior Member

Implicit

Citat:
Draga mea, cum as putea sa te jignesc si sa ma numesc in continuare crestina? Religia mea are la baza dragostea, nu ura. Totusi, daca am facut ceva care sa te ofenseze, te rog din inima sa-mi treci cu vederea, pentru ca din prea putina informare sau din neglijenta am facut-o, in nici un caz anume. De-asta te rog sa fii sigura...

Citat:
Nu stiu ce inseamna pacat in islam. In crestinism, avem porunci, si anume cele 10 porunci date de Dumnezeu lui Moise pe Muntele Sinai. Acestea au capatat valente suplimentare de-a lungul timpului. Si mai sunt si poruncile Bisericii, care se refera la posturi, la spovedanie si impartasanie, la milostenie... In islam, care sunt poruncile care trebuie tinute?
Vechi 23.12.2009, 15:28:07
laialy's Avatar
laialy laialy is offline
Member

Implicit

Citat:
Draga mea, cum as putea sa te jignesc si sa ma numesc in continuare crestina? Religia mea are la baza dragostea, nu ura. Totusi, daca am facut ceva care sa te ofenseze, te rog din inima sa-mi treci cu vederea, pentru ca din prea putina informare sau din neglijenta am facut-o, in nici un caz anume. De-asta te rog sa fii sigura...

Nu stiu ce inseamna pacat in islam. In crestinism, avem porunci, si anume cele 10 porunci date de Dumnezeu lui Moise pe Muntele Sinai. Acestea au capatat valente suplimentare de-a lungul timpului. Si mai sunt si poruncile Bisericii, care se refera la posturi, la spovedanie si impartasanie, la milostenie... In islam, care sunt poruncile care trebuie tinute?
Nu ai facut absolut nimic care sa ma ofenseze.Asa cred si eu,nu te poti numi crestin daca nu dai dovada de toleranta.

O sa iti spun care sunt pacatele majore in islam..toate se gasesc in Quran.(nu o sa le pun in ordinea in care apar,ci in ordinea care imi vin in minte)

1.Sa asociezi parteneri lui Dumnezeu

2.Sa ucizi(„... cel care ucide un suflet nevinovat de uciderea altui suflet sau de o alta stricaciune pe pamant este ca si cand i-ar ucide pe toti oamenii, iar cel care lasa In viata un suflet este ca si cum i-ar lasa In viata pe toti oamenii.” Quran 5:32)

3.A face vrajitorii

4.A nu iti face rugaciunile

5.Adulterul este un alt mare pacat

6.Ruperea legaturilor de rudenie si neascultarea parintilor

7.A lua sau a plati dobanda

8.A fi arogant si laudaros

9.A fura

10.Jocurile de noroc sunt un alt mare pacat in islam

11.Calomnierea femeilor nevinovate(Aceia care defaimeaza femei evlavioase,preacurate si drept-credincioase vor fi blestemati atat in aceasta viata cat si in Viata de Apoi si vor avea parte de chin mare.Quran 24:23)

12.Homosexualitatea e un pacat mare

Off..sunt mai multe dar am incercat sa ti le dau pe cele majore..:)
Vechi 23.12.2009, 15:32:21
Senior Member

Implicit

Nu prea inteleg ce inseamna prima porunca pe care ai scris-o...
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Bunele relatii crestini-musulmani exemplificate! mihailt Generalitati 5 09.09.2009 08:59:24
Despre relatii bobby Nunta 15 21.03.2008 12:55:49
Relatii posibile pe net? viviana Generalitati 13 11.01.2008 10:17:39
relatiile crestini-musulmani loredana Religia Islamica 175 23.05.2007 01:39:19