Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Religia Islamica
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.12.2009, 15:56:43
laialy's Avatar
laialy laialy is offline
Member

Data înregistrării: 03.11.2009
Locație: London,UK
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de elizabeta Vezi mesajul
Nu prea inteleg ce inseamna prima porunca pe care ai scris-o...
Imi cer scuze,se refera la faptul ca Dumnezeu este numai unul,nu are fii sau asociati precum sfintii,nu ne rugam nici profetilor..Noi ne rugam numai lui Dumnezeu si atat
Vechi 23.12.2009, 16:04:18
elizabeta elizabeta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.11.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de laialy Vezi mesajul
Imi cer scuze,se refera la faptul ca Dumnezeu este numai unul,nu are fii sau asociati precum sfintii,nu ne rugam nici profetilor..Noi ne rugam numai lui Dumnezeu si atat
Este numai Unul, dar noi credem in Dumnezeu in trei Persoane: Tatal, Fiul si Duhul Sfant.

Daca credinciosul musulman se adreseaza direct lui Dumnezeu, nefiind vorba de spovedanie, imamul ce rol are? Si ce alte slujiri exista in moschee?
Vechi 23.12.2009, 16:17:38
laialy's Avatar
laialy laialy is offline
Member

Implicit

Citat:
Este numai Unul, dar noi credem in Dumnezeu in trei Persoane: Tatal, Fiul si Duhul Sfant.

Daca credinciosul musulman se adreseaza direct lui Dumnezeu, nefiind vorba de spovedanie, imamul ce rol are? Si ce alte slujiri exista in moschee?
Da..asta ar fi una din diferentele intre islam si crestinism,noi nu credem in Dumnezeu in 3 persoane.

Imamul conduce cele 5 rugaciuni zilnice care dureaza aproximativ 10-15 min fiecare..rugaciunea de vineri de la pranz este mai speciala pentru ca acolo exista si o predica care dureaza vreo 30 de min.

Oh..si la cele 2 sarbatori ale noastre,iar se face o rugaciune care are si o predica

Nu exista alte slujiri care au loc in moschee
Vechi 23.12.2009, 16:30:21
Senior Member

Implicit

Citat:
Imamul conduce cele 5 rugaciuni zilnice care dureaza aproximativ 10-15 min fiecare..rugaciunea de vineri de la pranz este mai speciala pentru ca acolo exista si o predica care dureaza vreo 30 de min.

Oh..si la cele 2 sarbatori ale noastre,iar se face o rugaciune care are si o predica

Nu exista alte slujiri care au loc in moschee
Mda, ma gandeam ca imamul se roaga, printre altele, pentru morti. In crestinism, grija pentru sufletele celor morti, pe care noi ii numim "adormiti" are un loc special, se fac rugaciuni, pomeni, preotul citeste la sfantul altar numele acestora in timpul Sfintei Liturghii, toate pentru odihna acestor suflete atat de dragi noua.
In islam exista rugaciuni si pomeni pentru cei morti?
Vechi 23.12.2009, 16:54:39
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Parca v-am aratat in ce conditii pot incepe un razboi musulmanii nu?Si vad ca nu renuntati.Ca de obicei confundati faptele unor oameni cu religia dar deja nu ma mai mira ca doar m-am obisnuit cu stiulul dvs.
Draga, ti-am citat din curan si din Hadith, ce nu-ti convine? Despre ce fapte am vorbit? Ale lui mahomed? Adica mahomed nu a fost musulmanul model?
Vechi 23.12.2009, 16:57:58
laialy's Avatar
laialy laialy is offline
Member

Implicit

Citat:
Mda, ma gandeam ca imamul se roaga, printre altele, pentru morti. In crestinism, grija pentru sufletele celor morti, pe care noi ii numim "adormiti" are un loc special, se fac rugaciuni, pomeni, preotul citeste la sfantul altar numele acestora in timpul Sfintei Liturghii, toate pentru odihna acestor suflete atat de dragi noua.
Am omis sa mentionez si despre rugaciunea care se face pt cel mort,Salat al-Janazah se numeste...dar din cate stiu eu aceasta se face de cele mai multe ori intr-un spatiu deschis,nu in moschee si invit pe orcine sa ma corecteze.Mortul va fi adus in locul respectiv iar imamul cu cei prezenti se roaga pt sufletul lui.

Da,si noi trebuie sa ne rugam pt sufletul celor morti,dar nu dam pomeni cum se da in crestinism.Si totusi daca vrei sa dai ceva pt sufletul celui mort..este permis sa dai carti islamice de rugaciune de exemplu..iar de cate ori persoana care a primit cartea va citi din ea,rugaciunea respectiva va fi si pt cel mort.
Vechi 23.12.2009, 17:01:00
laialy's Avatar
laialy laialy is offline
Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul
Draga, ti-am citat din curan si din Hadith, ce nu-ti convine? Despre ce fapte am vorbit? Ale lui mahomed? Adica mahomed nu a fost musulmanul model?
Nu mai imi rastalmaciti cuvintele ca probabil stiti la ce ma refer.Oricum,este ultima data cand va raspund dumneavoastra pt ca imi pierd timpul.Stiu ca nu se poate purta un dialog civilizat cu dumneavoastra asa ca numai bine!
Vechi 23.12.2009, 17:02:17
rozerin
Guest

Implicit

Citat:
Islamul,ca si crestinismul,ii invata pe oameni ca moartea nu inseamna o disparitie,este ca si cum ne-am muta dintr-o casa in alta.FIECARE SUFLET VA GUSTA MOARTEA,DAR VOI VETI PRIMI{INTREAGA}VOASTRA RASPLATA IN ZIUA INVIERII!CEL CARE VA FII INDEPARTAT DE FOC SI ADUS IN RAI VA FII IZBANDITOR.VIATA ACEASTA NU ESTE DECIT O PLACERE AMAGITOARE{SURAT"AL-IMRAN3:185.In islam nu exista zile speciale dedicate pomenirii mortilor,asa cum exista in alte religii si care,in cea mai mare parte,sint imprumutate din practici pagane{pastele blajinilor,mosi de vara}pentru noi musulmani fiecare zi este o noua posibilitate pe care ALLAH PREINALTUL nea lasat-o astfel incit sa ne amintim de moarte si sa ne rugam pentru cei ale caror suflete au fost chemate la cel care nea creat.
Vechi 23.12.2009, 17:27:31
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de rozerin Vezi mesajul
Islamul,ca si crestinismul,ii invata pe oameni ca moartea nu inseamna o disparitie,este ca si cum ne-am muta dintr-o casa in alta.FIECARE SUFLET VA GUSTA MOARTEA,DAR VOI VETI PRIMI{INTREAGA}VOASTRA RASPLATA IN ZIUA INVIERII!CEL CARE VA FII INDEPARTAT DE FOC SI ADUS IN RAI VA FII IZBANDITOR.VIATA ACEASTA NU ESTE DECIT O PLACERE AMAGITOARE{SURAT"AL-IMRAN3:185.
Aici focul reprezinta iadul? sau despre ce foc este vorba? Pentru noi, crestinii, iadul este foc.
Citat:
In islam nu exista zile speciale dedicate pomenirii mortilor,asa cum exista in alte religii si care,in cea mai mare parte,sint imprumutate din practici pagane{pastele blajinilor,mosi de vara}pentru noi musulmani fiecare zi este o noua posibilitate pe care ALLAH PREINALTUL nea lasat-o astfel incit sa ne amintim de moarte si sa ne rugam pentru cei ale caror suflete au fost chemate la cel care nea creat.
Atentie, obiceiurile cu origini pagane nu au nimic de-a face cu traditia bisericii! Si noi ne rugam pentru morti in fiecare zi, preotii nostri ii pomenesc la fiecare Sfanta Liturghie, iar zilele speciale destinate pomenirii mortilor sunt un prilej minunat de-a ne aduce aminte de ei, de-a-i cinsti si de-a ne ruga pentru ei.
Si da, fiecare zi este de la Dumnezeu...
Vechi 23.12.2009, 17:54:34
laialy's Avatar
laialy laialy is offline
Member

Implicit

Citat:
Aici focul reprezinta iadul? sau despre ce foc este vorba? Pentru noi, crestinii, iadul este foc.Atentie, obiceiurile cu origini pagane nu au nimic de-a face cu traditia bisericii! Si noi ne rugam pentru morti in fiecare zi, preotii nostri ii pomenesc la fiecare Sfanta Liturghie, iar zilele speciale destinate pomenirii mortilor sunt un prilej minunat de-a ne aduce aminte de ei, de-a-i cinsti si de-a ne ruga pentru ei.
Si da, fiecare zi este de la Dumnezeu...
Da..focul reprezinta iadul
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Bunele relatii crestini-musulmani exemplificate! mihailt Generalitati 5 09.09.2009 08:59:24
Despre relatii bobby Nunta 15 21.03.2008 12:55:49
Relatii posibile pe net? viviana Generalitati 13 11.01.2008 10:17:39
relatiile crestini-musulmani loredana Religia Islamica 175 23.05.2007 01:39:19