![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Bine, ai dreptate, mai degraba formularea ar fi: "pe care nu le mancam pentru ca, din iubire catre Hristos, asa am ales, sa postim de ele".
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Postul nostru tine toata luna Ramadan.Incepem sa postim de la rasaritul soarelui pana la asfintit.Nu avem voie sa mancam nimic,nici sa bem apa,apoi,asa cum am spus,la asfintit se rupe postul,de cele mai multe ori cu lapte si curmale,ne facem rugaciunea iar apoi putem manca normal.Nu ne sunt interzise nici un fel de alimente. Anul acesta in Ramadan,rasaritul soarelui era pe la 19.30 si se pare ca la anul o sa postim pana pe la 8 seara.De obicei,in Ramadan se plateste si dania de catre persoanele mai avute care reprezinta 2,5% din avere. Cam atat imi vine in minte mie acum despre post dar daca ai vreo intrebare..esti binevenita oricant:) |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Si pe langa milostenie si post, noi ne spovedim pacatele la preot si apoi, daca ni se da voie, ne impartasim cu Trupul si Sangele Domnului, ascuns in Sfanta Euharistie. Ce face un credincios musulman daca pacatuieste? Stiu ca la evrei se aduc jertfe, noi crestinii ne spovedim si urmam un canon, dar la musulmani cum este? ...si iti multumesc pentru ca-ti faci timp sa-mi raspunzi... |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Daca un musulman pacatuieste,cu regret pentru fapta sa,se va ruga la Dumnezeu si ii va cere iertare.Ideea este iti para foarta rau pentru pacatul comis si sa faci tot posibilul sa nu il mai repeti.In islam nu exista intermediari intre om si Dumnezeu. Interesant ce ai spus,nu stiam ca evreii aduc jertfe pentru iertarea pacatelor:) |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Astfel..carnea de miel se imparte in 3 parti egale.Una ramane la cel care l-a sacrificat,una se da rudelor iar a treia saracilor ![]() Nu sangele sau carnea respectiva ajunge la Dumnezeu,ci credinta omului care l-a sacrificat. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
O sa iti spun care sunt pacatele majore in islam..toate se gasesc in Quran.(nu o sa le pun in ordinea in care apar,ci in ordinea care imi vin in minte) 1.Sa asociezi parteneri lui Dumnezeu 2.Sa ucizi(„... cel care ucide un suflet nevinovat de uciderea altui suflet sau de o alta stricaciune pe pamant este ca si cand i-ar ucide pe toti oamenii, iar cel care lasa In viata un suflet este ca si cum i-ar lasa In viata pe toti oamenii.” Quran 5:32) 3.A face vrajitorii 4.A nu iti face rugaciunile 5.Adulterul este un alt mare pacat 6.Ruperea legaturilor de rudenie si neascultarea parintilor 7.A lua sau a plati dobanda 8.A fi arogant si laudaros 9.A fura 10.Jocurile de noroc sunt un alt mare pacat in islam 11.Calomnierea femeilor nevinovate(Aceia care defaimeaza femei evlavioase,preacurate si drept-credincioase vor fi blestemati atat in aceasta viata cat si in Viata de Apoi si vor avea parte de chin mare.Quran 24:23) 12.Homosexualitatea e un pacat mare Off..sunt mai multe dar am incercat sa ti le dau pe cele majore..:) |
|
|||
|
|||
![]()
Nu prea inteleg ce inseamna prima porunca pe care ai scris-o...
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Bunele relatii crestini-musulmani exemplificate! | mihailt | Generalitati | 5 | 09.09.2009 08:59:24 |
Despre relatii | bobby | Nunta | 15 | 21.03.2008 12:55:49 |
Relatii posibile pe net? | viviana | Generalitati | 13 | 11.01.2008 10:17:39 |
relatiile crestini-musulmani | loredana | Religia Islamica | 175 | 23.05.2007 01:39:19 |
|