Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.12.2009, 18:40:24
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Precizarea terminologică nu rezolvă problema dvs. Idol poate însemna mai mult decât reprezentarea unei divinități păgâne inexistente. Idol poate fi chiar și un star de cinema sau un sportiv, sau oricine poate lua ilicit locul lui Dumnezeu. Or icoanele maicii Domnului, sfântului Nicolae, sf. Gheorghe și așa mai departe tot "Pantheonul ortodox", chiar iau locul lui Dumnezeu în închinare, cinstire și recunoaștere a calității de Mijlocitor și Mântuitor.
Lucru care se intampla cel mai des in imaginatia protestata.

Si Biblia poate deveni obiect indirect de idolatrie - protestantii demonstreaza asta cel mai bine, iar asta nu inseamna ca e gresita, logica ta lasa mult de dorit.

Citat:
Închinarea în ortho-doxie ar trebui să fie doar în duh și adevăr (Ioan 4,23.24), nu în imagini.
Cu alte cuvinte incerci sa ne convingi ca oricine detine o poza a persoanei iubite se raporteaza de fapt la poza si nu la persoana reala?

Probabil in dreptul celor care n-au cunoscut niciodata persoana reala este adevarat, ceea ce inseamna ca poate fi adevarat petru tine, dar nu pentru toata lumea.

Citat:
Acestea nu au ce cauta în actul de închinare. Recunosc eventuala lor valoare educativă, pedagogică (poate chiar și artistică) pentru cei care nu au o experiență spirituală suficient de matură, dar nu au ce căuta în actul închinării!
Deci sa inteleg ca poza copiilor tai de exemplu ar avea cel mul o valoare educativa, pedagogica, artistica(??) si cam atat..?
Reply With Quote
Vechi 23.12.2009, 21:05:39
hoinarul
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul

Cu alte cuvinte incerci sa ne convingi ca oricine detine o poza a persoanei iubite se raporteaza de fapt la poza si nu la persoana reala?

Deci sa inteleg ca poza copiilor tai de exemplu ar avea cel mul o valoare educativa, pedagogica, artistica(??) si cam atat..?
Nefericita comparatie (intre icoane si poza copiilor). Este, in acelasi timp, o metoda josnica de a justifica venerarea icoanelor.

Explicati ce inseamna "icoana facatoare de minuni"? Nu seamana a idolatrie si inchinare la obiecte?

Adevarul este ca icoanele au ajuns tocmai lucrul de care se temea Sfantul Vasile cel Mare. Si-au depasit rolul educativ si au devenit idoli, in fata carora oamenii se inchina.
Reply With Quote
Vechi 23.12.2009, 22:51:05
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de hoinarul Vezi mesajul
Nefericita comparatie (intre icoane si poza copiilor). Este, in acelasi timp, o metoda josnica de a justifica venerarea icoanelor.
Nu, josnica este voita ignorare a acestei realitati pentru a iesi pasienta iconoclasta pe care se bazeaza "revolutia" protestanta.

Citat:
Explicati ce inseamna "icoana facatoare de minuni"? Nu seamana a idolatrie si inchinare la obiecte?
Inseamna ca Dumnezeu face minuni la timpul si locul ales de El.
Insa depinde si de credinta fiecaruia. Cu tine de exemplu ma indoiesc ca ar face vreo minune..
Dar nu e total exclus.

Citat:
Adevarul este ca icoanele au ajuns tocmai lucrul de care se temea Sfantul Vasile cel Mare. Si-au depasit rolul educativ si au devenit idoli, in fata carora oamenii se inchina.
Da, culmea ironiei, sunt idoli, da pentru cei care habar nu au de semnificatia lor spirituala, decat pentru cei care le cinstesc pentru sacrul care il reprezinta.
Reply With Quote
Vechi 24.12.2009, 01:16:35
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.02.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de valy72001 Vezi mesajul
De obicei NP nu sunt grasi. Ei fac multa miscare. In comparatie cu altii. Nu slujesc la mese, in comparatie cu altii. Si nu se duc la cersit din casa in casa..
Inseamna ca tu mergi la vreun cult NP de pe luna...
Poate nu stii cum se aduna fratii pastori la casele bolnavilor se roaga si ei acolo si apoi incepe haleala la mancare...
Poate nu stii ce se intampla cand are lor evanghelizarile ... vecina mea penticostala , era foarte stresata ca trebuie sa se pregateasca ca intr-o seara "fratii pastori" vor urma sa serveasca masa la ea...apoi sa nu-ti imaginezi sa i-a servit cu fursecuri si cu sticsuri...
Poate nu ai aflat ce fac unii pastori baptisti dupa inmormantari : servesc pomana intr-o camera separata de ceilalti oameni si servesc un whiski in taina...
...toate astae le-am intalnit in judetul Bihor...

In ceea ce priveste cersitul , pastorii nu se duc , ca vin banii spre ei...pt documentare , citeste articolele de pe net de pastorul timisorean Tipei si nu mai stiu cum il cheama , sa vezi acolo CATA MISCARE face acest om ...

Citat:
Hrana tare nu este pt mireanul de rand, nu-i asa? Cati credinciosi mai merg la biserica in Romania? Cat la suta din ortodocsi? Cati din cei care merg la biserica au habar de cu ce se mananca cuvantul ”mantuire”? Cati din ei cred in ea?.
La noi sunt ortodocsi practicanti si ne-practicanti...sa vb despre practicanti daca vrei.
si la NP sunt pocaiti si "pocaiti"=pacaliti..
Tu de exemplu crezi ca mantuirea se rezuma la o baita (botez) si la citirea Bibliei...te inseli !

Citat:
Apoi, cati asa zisi drept-credinciosi merg la biserica doar pentru nevoile sufletesti si fizice urgente - in ideea ca am incercat peste tot si numai Dumnezeu a mai ramas de incercat?!?.
aici n-am inteles...

Citat:
Imi spuneti voi de Lapte si Gris cand abia mai rasuflati? Daca s-ar duce de rapa cultura si traditia romaneasca se duce si Biserica Ortodoxa cu ea. .
Noua nu ne-a adus nimeni pachete cu mancare si haine ...nu ne-a adus masini si utilaje agricole ... "CA SA CREDEM ASA CU TARIE IN D-zeu " ca voi.
Daca nu s-a dus pe rapa de 2000 de ani BO , nu se va mai duce in veac .
Dar ce va fi oare cu ereziile si sectele aparute ca ciupercutele dupa ploaie ? Nu sunt astea oare lucrarea Satanei ?...OM VEDEA LA PARUSIE ...

Citat:
Slana dupa cum stii este ceva ingrttosator de spurcat. Noi nu o consumam. Insa ne atingem de oamenii care au nevoie de noi si uneori ii mai si luam in brate. Insa nu se intampla asta cu Icoanele. Ele cu treaba lor. .
Esti sambatar si nu mananci slanina de porc ?

Citat:
Daca cumva te-ai gandit sa ma jignesti....
Cum am inteles eu din postarea ta , asa ti-am raspuns...daca tu o iei ca pe o jignire , inseaman ca tu mai jignit primu ( nu pe mine , ci Biserica mea...eu am atitudinea Sf. Ap. Petru din Ghetsimani, sa stii asta.).

Citat:
Gandeste-te la ce nevoie au unii oameni de Dumnezeu in viata de zi cu zi si gandeste-te la cata dorinta are Dumnezeu ca toti oamenii sa fie mantuiti. Toti oamenii sunt infiati prin Fiul,si rascumparati prin Mielul de jertfa. Voua va pare rau cand un om se apropie de Dumnezeu prin NP dar nu va pare rau ca cei din jurul vostru mor zi de zi fara sa fie intr-o relatie buna cu Dumnezeu si cu cei din jur.
Eu sunt O si ma lupt pt mantuire , dar pt mine mantuirea = credinta , har (impartasit prin Sf.Taine) si FAPTELE BUNE . Mantuirea nu este O POMANA care se da rasplata celui care se boteaza la un cult , este un BUN pe care il dobandesti in urma "victoriei"....vezi ce zice ap legat de coroana de lauri data celor care au luptata ...
Prin NP omul nu se apropie de D-zeu , ci poate afla mai multe despre D-zeu , si eu te intreb , OARE CEI CARE CUNOSC SE MANTUIESC ? ap spune ca si diavolii cred si se cutremura...am mai spus-o : NU CITITORII BIBLIEI , NICI ASCULTATORII , SI NICI CEI CARE VORBESC DESPRE D-zeu = NU SE MANTUIESC , ci aceia CARE IMPLINESC...Tu de unde faci parte ?

Expresia :"oamenii sunt infiati prin Fiul , si rascumparati prin MIELUL " este specifica SECTARILOR ?
Reply With Quote
Vechi 24.12.2009, 01:48:55
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Pastorii ”nostrii”? Pai ce ar fi sa te bag si eu in oala cu BC?
Preotii nu ”indoctrineaza” pentru ca sunt destul de pe langa. Au insa alte preocupari. Legate de partea financiara. Cei mai multi au ales o meserie buna si banoasa. Eram sa fac si eu la fel. Multumesc Domnului ca ma ferit!.
Hai sa lasam vrajala legata de bani...o familie a trebuit sa vanda 2 vaci ca sa poata plati pe cei 3 pastori carea au venit sa le inmormanteze matusa...
... cazul cu Tipei , te rog sa-l cauti...
sa nu mai vb despre VILELE pastorilor si de masinile de lux ...

Tu ai vrut sa te faci preot ? Stie D-zeu de cine are nevoie si de cine nu .
Si Satana are slujitorii lui , sa stii asta .

Citat:
Mergem intr-o discoteca? Sa vezi cati sunt NP indoctrinati si cati fii ai intunericului sunt acolo? Daca nu, intr-un penitenciar? In bodegi si baruri? La bordeluri? In Senat sau Parlament? Unde sunt fii intunericului si de ce nuanta religioasa sunt? Ei sunt Biserica?.
Dragul meu am fost la discoteca cand am fost mai tanar intr-un sat unde jumatate is O si jumatate baptisti...mare mi-a fost mirarae cand am vazut ca tineri proveniti din familii nascute baptiste frecventa discoteca si stateau cu sticla de bere in mana...
O familie de penticostali criticau manelele...m-am dus pana la ei iar unul dintre ei spala masina si asculta manele la radio-casetofonul din masina ...cand m-a observat i-a dat incet...
Un "pocait" varstnic a fost criticat de fratele sau care-i spunea : - De ce bei ma, ca tu esti pocait ?'" la care ii raspunde :"- Cine ar sti ca beau daca nu m-ar vedea sotia cu baiatul?"

...si exemplele ar continua...
Nu mai vb in numele celorlalti "pocaiti" , daca vrei vb despre tine...

Citat:
Satana a reusit sa risipeasca turma inca de mult timp nu din secolul 15 incoace. Vrei sa spui ca Biserica a fost PURA pana la 1054? si ca Satana a somat? .
Citeste pasajele Biblice unde se vb despre venirea PROOROCILOR MINCINOSI , INVATATORI MINCINOSI si ANTIHRISTI , si o sa vezi ca ceea ce s-a petrecut dupa sec 15 este mana diavolului.

Citat:
Sunt numeroase si mult mai aproape de Dumnezeu sunt oamenii din ele. Majoritatea au o experienta si o traire spirituala puternica in urma parasirii a ceea ce numesti dumneata Biserica si este descrisa mai sus..
NU am gasit oameni atat de batjocoritori , de habotnici , de fatarnici , plini de mandrie ca NP...de ce oare ?
"diavolul i-a spus Evei: mananca ca nu vei muri ..." ....si diavolul spune crede in D-zeu si te Boteaza si vei fi mantuit...e suficient botezul si credinta...
NP duc oamenii la trandaveala fata de suflet.

Citat:
PS: Ai grija ca minimalizezi importanta Cuvantului lui Dumnezeu - Biblia. Studiul Bibliei si rugaciunea fac mai mult decat toata Traditia si Sfintii ei la un loc. Dumnezeu nu intoarce spatele unui cautator sincer al Adevarului. Totusi Duhul Sfant inca mai lucreaza.
Eu nu neg studierea Bibliei , dar neg studierea ei fara un indrumator .
Eu nu cred ca lui D-zeu ii place multitudinea de SECTE aparute in urma Studierii Bibliei eronat...
Sunt mai multe ADEVARURI in BIBLIE ? Ca fiecare cult considera ca sunt detinatoare a Adevarului ...
"Eu sunt Calea , Adevarul (nu Adevarurile) si Viata" a spus Iisus...SAU..."Un Domn , o credinta (NU mai multe credinte) , un botez".

Duhul Sfant intr-adevara lucreaza , dar trebuie sa recunoastem ca si duhul satanei lucreaza...
...mare grija, ...
Reply With Quote
Vechi 24.12.2009, 01:55:51
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusseptimus Vezi mesajul
Pe adunarea mea scrie "Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea", nu Cultul AZȘ.
Dar ce crezi ca ar scrie CASA PIERZARII ? sau Adunarae inselatilor de Ziua a Saptea? sau Casa bolnavei EG White ?
Au pus si ei o tabla acolo sus sa atraga lumea la pierzare...

Citat:
A ajuns și acolo. Și misionarii aceia adventiști n-au întâlnit pe acolo nici o misiune a Bisericii Ortodoxe.
Succes la misiune!

Citat:
Da, sar (sic). Adventiștii sunt foarte săritori când e vorba de misionarism.
Mi-am dat seama cand am vazut ca umblati pe sate ca disperatii si bagati carti ale epilepticei pe sub porti...
Reply With Quote
Vechi 24.12.2009, 01:59:25
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Implicit

[quote=tricesimusseptimus;193546]
Citat:
În prealabil postat de dani2004 Vezi mesajul

În actele oficiale ale B.O.R. este numită "Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea".
Tu nu aparții de B.O.R.?
Ești sectant?
Nu spuneti voi ca BOR greseste ? ei uita atunci ca aici a gresit.
Eu sunt adept al BO.
Nu , ca BO are o istorie si o traditie ...sectele sunt celea ce au aparut de cativa anisori...
Reply With Quote
Vechi 24.12.2009, 02:03:39
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de dani2004 Vezi mesajul
Ai ca idol ziua a saptea, ce nu intelegi.
nu ...pe EG White si invatatura ei..

o femeie nebuna si-a consacrat slujitori...
Reply With Quote
Vechi 24.12.2009, 15:38:47
karasu karasu is offline
Junior Member

Data înregistrării: 24.12.2009
Implicit Un raspuns

Citat:
În prealabil postat de lareine Vezi mesajul
Nu stiu daca s-a mai pus aceasta intrebare, daca da - imi cer scuze; insa mie mi se pare foarte importanta motivatia voastra si mi-as dori sa stiu ce resorturi interioare v-au determinat sa va indreptati spre alte culte si secte, intrucat acesta e un act cat se poate de constient si voluntar.

Va rog.
lareine, cei mai multi dintre cei care aleg sa se rebotezeze o fac pentruca prin acest ritual fac o declaratie in fata intregii Biserici si anume ca din acea zi(in care s-au rebotezat) se pocaiesc si isi vor dedica viata ca sa aduca slava si cinste Domnului Isus Christos, pe care il recunosc si il marturisesc ca Fiul lui Dumnezeu si Mesia atat prin actiunile si comportamentul lor, cat si prin propovaduirea Evangheliei: o schimbare radicala si profunda in viata lor, pe care toti cei din jur sa o poata marturisi..

Iata cateva locuri din Noul Testament unde se vorbeste despre botez..
Evanghelia dupa Matei, cap.28:
19.Duceți-vă și faceți ucenici din toate neamurile, botezându-i în Numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh.
20.Și învățați-i să păzească tot ce v-am poruncit. Și iată că Eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârșitul veacului. Amin.

Evanghelia dupa Marcu, cap. 16:
15.Apoi le-a zis: "Duceți-vă în toată lumea, și propovăduiți Evanghelia la orice făptură.
16.Cine va crede și se va boteza, va fi mântuit; dar cine nu va crede, va fi osândit.

Faptele Apostolilor, cap. 2:
38."Pocăiți-vă", le-a zis Petru, "și fiecare din voi să fie botezat în Numele lui Isus Hristos, spre iertarea păcatelor voastre; apoi veți primi darul Sfântului Duh.
39.Căci făgăduința aceasta este pentru voi, pentru copiii voștri, și pentru toți cei ce sunt departe acum, în oricât de mare număr îi va chema Domnul, Dumnezeul nostru."
...
41.Cei ce au primit propovăduirea lui, au fost botezați; și în ziua aceea, la numărul ucenicilor s-au adăugat aproape trei mii de suflete.

Iata ce spune Ioan Botezatorul cand il boteaza pe Isus Christos:
Evanghelia dupa Ioan, cap.1:
33.Eu nu-L cunoșteam; dar Cel ce m-a trimis să botez cu apă, mi-a zis: "Acela peste care vei vedea Duhul pogorându-Se și oprindu-Se, este Cel ce botează cu Duhul Sfânt."
Fapt 10.44;Fapt 19.6;
34.Și eu am văzut lucrul acesta, și am mărturisit că El este Fiul lui Dumnezeu."
Evanghelia dupa Matei, cap.3:
11.Cât despre mine, eu vă botez cu apă, spre pocăință; dar Cel ce vine după mine, este mai puternic decât mine, și eu nu sunt vrednic să-I duc încălțămintele. El vă va boteza cu Duhul Sfânt și cu foc.

Si iata cum au fost botezati Apostolii de catre Isus Christos si cum au fost botezati primii crestini de Apostoli:
Faptele Apostolilor, cap.1:
5.Căci Ioan a botezat cu apă, dar voi, nu după multe zile, veți fi botezați cu Duhul Sfânt."
Faptele Apostolilor, cap.10:
44.Pe când rostea Petru cuvintele acestea, S-a pogorât Duhul Sfânt peste toți cei ce ascultau Cuvântul.
Faptele Apostolilor, cap.19:
6.Când și-a pus Pavel mâinile peste ei, Duhul Sfânt S-a pogorât peste ei, și vorbeau în alte limbi, și proroceau.

Din ce se spune in Noul Testament, botezul cu apa era un botez al pocaintei (nu neaparat de crestinare) atat pentru pagani cat si pentru evrei si era botezul lui Ioan Botezatorul care pregatea calea pentru Mesia, iar dupa Pogorarea Duhului Sfant toti cei care credeau in Isus si primeau in inimile lor invataturile lui Isus si erau botezati in numele lui Isus Christos primeau darurile Duhului Sfant. Apostolii au primit primii(si impreuna cu ei si toti cei care se aflau cu ei) darurile Duhului Sfant pentru ca ei au crezut si au marutrisit ca Isus este Mesia(Christosul), Fiul lui DUMNEZEU, dar si pentruca ei acceptasera botezul lui Ioan Botezatorul(se pocaisera) si/sau se caisera de greselile lor intr-un fel sau altul(nu uita de Petru care s-a lepadat de Isus, dar pe care Isus l-a intrebat de trei ori "Simone,.. Ma iubesti?").

Ia aminte la ce spunea Ioan Botezatorul:
Matei.3:27.El este Acela care vine după mine, - și care este înaintea mea; eu nu sunt vrednic să-I dezleg cureaua încălțămintelor Lui."
Isus Christos este Mesia,Fiul Omului si este inaintea tuturor lucrurilor este inceputul si este sfarsitul tuturor lucrurilor.
Reply With Quote
Vechi 25.12.2009, 11:55:37
ovidiu-s's Avatar
ovidiu-s ovidiu-s is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.05.2008
Locație: Targu Mures
Implicit

Citat:
În prealabil postat de karasu
Din ce se spune in Noul Testament, botezul cu apa era un botez al pocaintei (nu neaparat de crestinare) atat pentru pagani cat si pentru evrei si era botezul lui Ioan Botezatorul care pregatea calea pentru Mesia, iar dupa Pogorarea Duhului Sfant toti cei care credeau in Isus si primeau in inimile lor invataturile lui Isus si erau botezati in numele lui Isus Christos primeau darurile Duhului Sfant. Apostolii au primit primii(si impreuna cu ei si toti cei care se aflau cu ei) darurile Duhului Sfant pentru ca ei au crezut si au marutrisit ca Isus este Mesia(Christosul), Fiul lui DUMNEZEU, dar si pentruca ei acceptasera botezul lui Ioan Botezatorul(se pocaisera) si/sau se caisera de greselile lor intr-un fel sau altul(nu uita de Petru care s-a lepadat de Isus, dar pe care Isus l-a intrebat de trei ori "Simone,.. Ma iubesti?").

Ia aminte la ce spunea Ioan Botezatorul:
Matei.3:27.El este Acela care vine după mine, - și care este înaintea mea; eu nu sunt vrednic să-I dezleg cureaua încălțămintelor Lui."
Isus Christos este Mesia,Fiul Omului si este inaintea tuturor lucrurilor este inceputul si este sfarsitul tuturor lucrurilor.
Așa cum se poate vedea mai sus este vorba de mărturia unui sectant penticostal. Așa cum se știe există anumite ramuri ale "Bisericii lui Dumnezeu Apostolice"- sau Cultul Penticostal), care pe baza unor interpretări forțate din Noul Testament, în special din Faptele Apostolilor, susțin că există două tipuri de botezuri (botezul cu apă, care nu mântuiește) și Botezul cu Duh Sfânt care arată că au fost "salvați" s-au "l-au primit pe Domnul Isus" în viața lor.
Trebuie menționat că în cadrul sectei penticostale, pe baza învățăturilor care se servesc la fiecare adunare în parte (pentru că nu există o mărturie unitară a credinței la aceste secte) grupările care susțin existența a două botezuri sunt totuși minoritare. Majoritatea penticostalilor au o abordare asemănătoare baptiștilor în privința botezului.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Atitudinea ortodoxa fata de oamenii de alte culte religioase PetruD Morala Crestina 947 03.02.2013 10:31:35
Care este rostul pe pamant a celor necasatoriti si a celor fara copii? sophia Nunta 52 18.10.2010 12:02:02
Din famila mea multi au trecut la adventisti si la alte secte beliver Secte si culte 145 30.04.2010 18:06:16
O cantare ciudata, exsultet de ce se canta in BC si in alte "culte crestine" la Pasti mihailt Generalitati 8 17.04.2010 02:20:05