Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus
Adventiștii consideră că nu minunile sunt un semn al adevăratei Biserici, minuni poate face și diavolul - și chiar face pentru a-i induce în eroare pe cei nestatornici. Cea mai mare minune este schimbarea caracterului la cel ce se lasă condus de Dumnezeu, asemenea minuni am văzut destule în Biserica Adventistă...
|
Considera asa pentru ca ei nu au deloc minuni, e necesar sa considere asa pentru a-si valida credinta. Si un ateu sau un om din alte religii pot argumenta ca adevarat e ceea ce cred ei, nu ar avea nevoie de vreo dovada.
E adevarat ca si diavolul face minuni, sunt pline vietile sfintilor sau Patericul sau Limonariul de aceste exemple. De aceea am zis ca sunt
minuni la fel ca cele din Sfanta Scriptura, nu din cele pe care le fac samanii. Nu e greu a deosebi minunile intre ele, asa cum a facut Sfantul Petru cu Simon Magul. Sa nu existe nicio minune inseamna doar ca trebuie sa crezi ce zic liderii acelei denominatiuni, pentru ca nu exista nicio dovada, niciun semn de la Dumnezeu. Nu va pune pe ganduri?
Pe de alta parte schimbarea caracterului poate sa nu tina neaparat de religie. Exista si atei sau din alte religii care se lasa de droguri, de bautura, etc. De exemplu in SUA exista grupuri de tipul Alcoolicii Anonimi unde oamenii, influentandu-se pozitiv in acel grup, renunta la diverse vicii. Scria undeva ca daca cineva ramane o perioada intr-un grup si impartaseste valorile acelui grup devine ca fiecare membru al acelui grup. Aceasta poate functiona si in sens negativ (bande) sau in sens pozitiv. Deci nu trebuie sa tina neaparat de religie asta. Religia nu e doar un set de reguli morale.