Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 30.12.2009, 19:46:11
lareine's Avatar
lareine lareine is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.12.2009
Locație: Altundeva
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru lareine
Implicit

Hai sa te intreb *orice* :)
Ai spus ca daca ar veni acum Iisus Christos, ar darama bisericile cum a facut atunci. Totusi nu a fost chiar asa nici atunci, pentru ca i-a alungat doar pe zarafii care vindeau in curtea Templului, nu a daramat insusi Templul, care era casa Tatalui Sau. In fine, spune-mi te rog, cum crezi tu ca ar trebui sa fie bisericile si clerul, ca, la o ipotetica venire a acestui ipotetic crist (cred ca nu putem vorbi in clipa aceasta de Cel real), el sa nu fie nevoit sa faca prapad?
Vechi 30.12.2009, 20:33:52
AteulCelPlictisit AteulCelPlictisit is offline
Member

Data înregistrării: 30.12.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de lareine Vezi mesajul
Hai sa te intreb *orice* :)
Ai spus ca daca ar veni acum Iisus Christos, ar darama bisericile cum a facut atunci. Totusi nu a fost chiar asa nici atunci, pentru ca i-a alungat doar pe zarafii care vindeau in curtea Templului, nu a daramat insusi Templul, care era casa Tatalui Sau. In fine, spune-mi te rog, cum crezi tu ca ar trebui sa fie bisericile si clerul, ca, la o ipotetica venire a acestui ipotetic crist (cred ca nu putem vorbi in clipa aceasta de Cel real), el sa nu fie nevoit sa faca prapad?
Am spus "cum nu a facut atunci". Acum zarafii au fost inlocuiti de preoti care vand tot felul de fleacuri la intrare in biserica, in magazine, pe internet, etc.; cer tot felul de "donatii" pentru cutia milei, rugaciuni, etc.; strang donatii pentru cauze care nu primesc decat o portiune din bani...

Cum ar fi trebuit sa fie bisericile si clerul? Nush... mai crestini poate? Mai credinciosi? Problema e ca de la bun inceput au fost stalcite si rastalcite propovaduirile initiale a lui Iisus. Dar asta e de asteptat. O religie puternica are nevoie de o baza vasta si puternica, de o carte sfanta care poate fi folosita atat la raspandit dragoste pentru expansiune cat si razbunare pentru aparare.
Vechi 30.12.2009, 20:36:42
lareine's Avatar
lareine lareine is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.12.2009
Locație: Altundeva
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru lareine
Implicit

Fleacurile care se vand la intrare in biserici sunt carti, icoane si alte obiecte de cult.
Ce nu ti se pare crestinesc sau 'credincios' in actualele lacase de cult? De unde stii tu cati bani se aduna si unde se duc ei? :)
Vechi 11.01.2010, 23:13:58
fluffy fluffy is offline
Junior Member

Data înregistrării: 11.01.2009
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de lareine Vezi mesajul
Fleacurile care se vand la intrare in biserici sunt carti, icoane si alte obiecte de cult.
Ce nu ti se pare crestinesc sau 'credincios' in actualele lacase de cult? De unde stii tu cati bani se aduna si unde se duc ei? :)
Am fost in Iasi de curand, si undeva prin Tudor, langa camine, se construieste o biserica noua. Deasupra portii scrie ceva de genul "donati ca voi sa fiti mantuiti si sa ajungeti in imparatia cerului".
Vechi 31.12.2009, 00:55:55
maria-luisa maria-luisa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AteulCelPlictisit Vezi mesajul
Am spus "cum nu a facut atunci". Acum zarafii au fost inlocuiti de preoti care vand tot felul de fleacuri la intrare in biserica, in magazine, pe internet, etc.; cer tot felul de "donatii" pentru cutia milei, rugaciuni, etc.; strang donatii pentru cauze care nu primesc decat o portiune din bani...

Cum ar fi trebuit sa fie bisericile si clerul? Nush... mai crestini poate? Mai credinciosi? Problema e ca de la bun inceput au fost stalcite si rastalcite propovaduirile initiale a lui Iisus. Dar asta e de asteptat. O religie puternica are nevoie de o baza vasta si puternica, de o carte sfanta care poate fi folosita atat la raspandit dragoste pentru expansiune cat si razbunare pentru aparare.
"O religie puternica are nevoie de o baza vasta si puternica, de o carte sfanta care poate fi folosita atat la raspandit dragoste pentru expansiune cat si razbunare pentru aparare. " dar a vrut El oare razbunare pentru aparare? S-ar fi aliat lui Barabas daca ar fi vrut...dar cuvintele Lui implinite erau de-ajuns pentru mantuirea omului.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Partener ateu onyx235 Nunta 87 26.03.2011 21:52:20
Suntem crestini, intrebati-ne orice andreicozia Generalitati 133 16.08.2010 23:01:34
Eminescu ateu? pisi Generalitati 39 18.01.2010 16:49:03
De ce sunt ateu agnostic hmiron Teologie si Stiinta 43 30.12.2009 22:51:32
ateu sau crestin? Dan-Virgil Generalitati 33 12.07.2008 21:21:58