![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Lucrurile se " complica " , atunci cand nu facem ascultare de duhovnic , si facem mai mult ascultare de cele ravasite si obosite din mintea noastra . Nu poti naviga in marea tumultoasa a vietii fara carmaci , fara ca cineva sa te indrume , se te cunoasca , sa te sfatuiasca . Nici internetul , nici vecinul din colt , nici eu si nimeni de aici , nu se poate substitui DUHOVNICULUI tau , iar daca nu-l ai , sa-ti ajute bunul Dumnezeu sa-l gasesti . Doamne ajuta !
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Asa ca tu sa te rogi lor fara a mai avea astfel de ganduri. Vei vedea ca daca te vei ruga lor, va veni si ziua cand iti vei schimba modul de gandire. Pana atunci, sporeste rugaciunea. |
|
|||
|
|||
![]()
Draga Langu rugaciunea Doamneasca isi are locul ei iar rugaciunile sau Acatistele adresate sfintilor sunt rugaciuni adresate indirect lui Dumnezeu fiindca tu,eu si toti ceilalti nu avem destula indrazneala catre Dumnezeu ,si ii cerem sfantului caruia ne rugam sa induplece ,sa inmoaie mania luii Iisus ,fiindca noi nu avem destula indrazneala catre Dumnezeu.Iar cinstindu-l pe sfant implicit il cinstim pe Hristos caruia si-a dedicat viata.
|
|
||||
|
||||
![]()
As avea o intrebare dar va rog sa nu radeti. In incercarea mea de a -mi schimba modul de viata si dorind sa ma apropii cat mai mult de viata crestina am cautat solutii (ortodoxe, desigur). Asa am descoperit cat de multi Sfinti sunt si cat de mult te pot ajuta. Astfel incat, am adunat aproape 10 acatiste pe care ar trebui sa le citesc zilnic, fiecare din ele raspunzand unei anume nevoi. Si cum nevoile sunt multe (servici, copii, liniste in casa, etc) si din pacate rabdarea e putina (cat e credinta probabil atat e si rabdarea, ca sa fiu foarte dura cu mine) ajung sa pun accentul pe cantitate si nu pe calitate. Si daca m-as stradui cred ca as mai gasi inca multe acatiste sau canoane de citt.Trebuie sa recunosc ca e destul de greu sa stai concentrat 2 ore asa incat intrebarea mea era: cum e mai bine sa facem, sa citim cate un acatist 40 de zile si apoi altul sau dupa cum ne tin puterile si credinta? Sa nu credeti ca ma fofilez,din pacate (pare ciudat dar asa e) fiind somera am timp pentru rugaciuni mai mult decat altii desi as prefera sa am servici . Sper ca m-am facut inteleasa si sa nu fiu taxata prea dur.
"Doamne nu-mi da nici saracie, nici bogatie; da-mi painea care imi trebuie"(Prov. 30,7-9). "Nu iubiti lumea nici lucrurile lumii"... (Ioan 2,15-18; V. Fapte bune "Daca avem ce sa mancam si cu ce sa ne imbracam sa ne simtim indestulati" (l Tim. 6,7-10; V. Monahism). |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu sunt in masura sa-ti dau sfaturi cu privire la rugaciunea particulara. Trebuie sa vorbesti cu parintele duhovnic. Incearca totusi sa imbini, rugaciunea obsteasca cu cea particulara. Participa, zilnic, daca gasesti timp si ai unde, la Sfanta Liturghie, sau la celelalte slujbe (Acatist, Maslu, Paraclis, Vecernie). Apoi acasa, incearca dupa putere, sa-ti faci canonul de rugaciune. |
|
||||
|
||||
![]()
de la dvs speram sa primesc un sfat si va multumesc din suflet pentru asta. Am crezut ca mi-am gasit duhovnicul (parintele de la biserica unde merg duminica) dar cand i-am expus dorinta mea nu a dat nici un "semn" ca m-ar accepta asa ca ma rog in continuare sa -mi gasesc un doctor de suflet.
Voi tine seama de cele spuse de dvs si voi incerca tot timpul sa-mi perfectionez tehnica adica rugaciunea (scrisa, citita, rostita) sa treaca mai intai prin inima si apoi prin minte. Sunt cu ochii pe dvs!! (adica va citesc mereu, nu sunt de la SRI)
"Doamne nu-mi da nici saracie, nici bogatie; da-mi painea care imi trebuie"(Prov. 30,7-9). "Nu iubiti lumea nici lucrurile lumii"... (Ioan 2,15-18; V. Fapte bune "Daca avem ce sa mancam si cu ce sa ne imbracam sa ne simtim indestulati" (l Tim. 6,7-10; V. Monahism). |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cum sa ne rugam? | cosmin_lovin | Despre Biserica Ortodoxa in general | 82 | 13.03.2013 01:45:47 |
Sa ne rugam! | Legionarul | Generalitati | 6 | 08.01.2011 17:06:33 |
Sa ne rugam | anirod | Umanitare | 2 | 21.06.2010 21:57:22 |
Sa ne rugam ! | cristiboss56 | Umanitare | 3 | 16.11.2008 23:21:26 |
cum sa ne rugam | andorueca | Rugaciuni | 1 | 09.09.2008 20:34:39 |
|