Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.01.2010, 21:55:04
florinbrasov0 florinbrasov0 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2008
Religia: Ortodox
Implicit Re

Nu ne dam seama dar cu totii suntem chemati la sfintenie si chiar putem deveni sfinti. Consider ca vietile sfintilor nu sunt modele exagerate ci sunt modele potrivite. De asemenea cred ca putem sa devenim sfinti fara sa ne ducem in pustie sau sa ne calugarim, depinde ce ne-a randuit Dumnezeu. Dumnezeu este acelasi si va fi acelasi,nu se va schimba, asa ca sfintii Lui vor fi intotdeauna modele de urmat, pe care urmandu-le Il urmam pe El.
Vechi 08.01.2010, 21:59:56
andrei25's Avatar
andrei25 andrei25 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2009
Implicit ...

Oare cum ar reactiona oamenii, daca ar vedea pentru 3 secunde iadul? Cum ar mai fii viata lor, dupa experienta asta?

Sunt un mandru, un fatarnic, si-un viclean! Fac ceva bun ca sa ma vada altii, si astept sa fiu laudat!

"Gustati si vedeti ca bun este Domnul".
Reply With Quote
Vechi 08.01.2010, 22:16:52
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Implicit

Revin scurt ca sa spun ceva referitor la mamele care promit copilul nenascut lui Dumnezeu sau manastirii. Adica cer un copil cu promisiunea ca-l vor darui lui Dumnezeu cumva (preotie,calugarie).
Nu mi se pare corect si crestinesc. Nu mai stiu daca Sf. Ana sau Sf. Elisabeta au cerut ele, sau le-a oferit Dumnezeu acest schimb.

M-am gandit si eu in durerea mea la un moment dat sa cer asa, dar n-am putut.
Cum sa hotarasc eu pentru copilul meu ce sa faca in viata? Si daca nu poate/nu vrea. Si eu am fost nevoita (inclusiv d ela parinti) sa urmez o cale care nu era a mea si stiu ce inseamna.
L-as fi lasat poate sa se faca preot de mir.
Dar eu m-am gandit altfel: daca as fi avut copil l-as fi indrumat in credinta si biserica, l-as fi dus sa ajute in altar (cum ii vad pe baieteii de la biserica de aici), sau daca ar fi fost fata, sa cante la strana, sa fie credincioasa si nu stiu.
Dar calugarie, nu. Si daca el/ea ar fi ales aceasta cale m-ar fi durut.
Pentru ca stiu ca este f.greu si pentru ca eu vad altfel monahismul.
Reply With Quote
Vechi 08.01.2010, 22:22:31
sophia sophia is offline
Senior Member

Implicit

@andrei-im - eu cred ca nu trebuie si nu ni se cere sa fim sfinti.
Telul nostru este sa fim buni, curati, placuti lui Dumnezeu, dar ca oameni.
De la sfinti putem sa invatam multe, dar nu putem sa devenim sfinti.

Sau poate ca nu toti avem aceeasi definitie pentru sfinti?
Reply With Quote
Vechi 08.01.2010, 22:28:42
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Sophia, se pare ca tu uiti ca sfintii nu sunt sfinti prin forte proprii! Omul nu se sfinteste el singur, de la sine.
Ei doar au vrut cu toata fiinta sa faca voia lui Dumnezeu si cred ca la asta suntem toti chemati.
Doar ni se cere un pic de jertfa, dar sunt convinsa ca nu ni se cer lucruri peste puterile noastre.
Reply With Quote
Vechi 08.01.2010, 22:33:42
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andrei_im Vezi mesajul
ce loc au Voltaire si "supra-omul" lui Nietzsche (probabil) aici? :)
Nu, Voltaire spunea si are dreptate, ca IN ORICE CONVERSATIE, indiferent de subiect, participantii trebuie sa fie siguri ca si-au definit si sunt de acord cu explicatia termenilor pe care-i folosesc in discutie, altfel risca sa vorbeasca in paralel, fara sa se inteleaga
Reply With Quote
Vechi 08.01.2010, 22:36:37
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
@andrei-im - eu cred ca nu trebuie si nu ni se cere sa fim sfinti.
Telul nostru este sa fim buni, curati, placuti lui Dumnezeu, dar ca oameni.
De la sfinti putem sa invatam multe, dar nu putem sa devenim sfinti.

Sau poate ca nu toti avem aceeasi definitie pentru sfinti?
Exact, asta am si vrut sa spun! ca nu avem aceeasi intelegere
Anna21 din ce spune vede numai supermani care fac minuni pe cind Sf Pavel cind zice "Fratilor fiti sfinti!" spune exact ce spui tu, citez
"Telul nostru este sa fim buni, curati, placuti lui Dumnezeu, dar ca oameni."
Reply With Quote
Vechi 08.01.2010, 22:36:58
sophia sophia is offline
Senior Member

Implicit

...ba unele lucruri sunt peste puterea multora (din pacate). Si repet, nu cred ca le cere Dumnezeu, ci unii oameni.
Reply With Quote
Vechi 08.01.2010, 22:38:21
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de andrei25 Vezi mesajul
Oare cum ar reactiona oamenii, daca ar vedea pentru 3 secunde iadul? Cum ar mai fii viata lor, dupa experienta asta?
Cred ca in foarte scurt timp ar uita si ar reveni la normal
Reply With Quote
Vechi 09.01.2010, 09:17:36
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Sophia, se pare ca tu uiti ca sfintii nu sunt sfinti prin forte proprii! Omul nu se sfinteste el singur, de la sine.
Ei doar au vrut cu toata fiinta sa faca voia lui Dumnezeu si cred ca la asta suntem toti chemati.
Doar ni se cere un pic de jertfa, dar sunt convinsa ca nu ni se cer lucruri peste puterile noastre.
Aici sunt de acord cu tine, da, Sophia, sfintenia nu este ceva care se opune starii de om, nu ne cere sa fim supraoameni, ci oameni adevarati.
Putem fi sfinti in orice conditie umana, meserie, stare sociala etc. Exista multe cai spre sfintenie.
Problema este ca de multe ori sfintenia este prezentata ca o despartire de caile umane, ca un fel de viata neaparat dusa aparte. Ne in chipuim sfintii ca fiind numai pustnici, calugari, de exemplu. Nu este asa, daca ne uitam la vietile sfintilor.
Sa ne uitam si la cele ale sfintilor mai aproape de noi, ca sa intelegem mai bine, daca cele din vechime ni se par prea abstracte.
Exista cai de sfintenie care nu apar scrise in carti, pentru ca tin de domeniul vietii casnice, diescrete, care nu se vede bine din afara.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Lelia Bratu, femeia care vorbeste cu Tatal Ceresc Caroline_37 Alte Religii 169 13.12.2017 20:18:04
Femeia PetruD Morala Crestina 72 19.11.2013 13:22:16
Femeia daca este murdara sa nu intre in biserica? clementia Generalitati 74 27.06.2011 00:16:30
Femeia samarineanca sophia Din Noul Testament 5 18.05.2009 15:38:02
Femeia desfranta iosif Din Noul Testament 19 23.04.2007 12:23:31