Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.01.2010, 11:51:33
Langu Langu is offline
Banned

Data înregistrării: 08.02.2009
Locație: Madrid
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Langu
Implicit

Ateule rau,am urmarit raspunsurile tale,obisnuiesti sa alergi(mai bine zis sa bajbai)de colo colo,mai pregateste-te.O sa-ti spun o poveste.Cica intr-o zi un nene de la tara,cu putina scoala,a ajuns la gradina zoologica.In dreptul tarcului cu girafe,s-a oprit, si privind atent la gatul girafei,scarpinandu-se in cap,zise:
-Hm...Asta nu exista!
Vechi 13.01.2010, 11:53:54
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Imogene Vezi mesajul
Eu stiam ca ateul exclude existenta oricarei divinitati. Agnosticul este cel care nu e sigur si nu exclude existenta unei divinitati, alta decat cele deja cunoscute sau "inventate" de om.
Atheism can be either the rejection of theism, or the position that deities do not exist
Theism in the broadest sense is the belief in at least one deity.
A deity is a postulated preternatural or supernatural immortal being, who may be thought of as holy, divine, or sacred, held in high regard, and respected by believers.

Deci ateul nu exclude existenta unei divinitati nepostulate
Deci mai intii trebuie sa iti definesti tu deitatea, pentru ca apoi sa vin eu sa spun ca nu cred in ea.
Vechi 13.01.2010, 12:04:23
oana_elena oana_elena is offline
Junior Member

Data înregistrării: 18.01.2009
Locație: Timisoara
Religia: Ortodox
Talking Cum se face ca...?

...Ce ai zice sa citesti Biblia si sa vezi ce se intampla...poate se schimba un pic lucrurile sau poate ramai la convingerile tale.

Acum tu esti documentat doar partial.
Ce ai zice sa fii acuzat de ceva si sa vina doar avocatul celui care te acuza in sala, al tau sa lipseasca. Zic eu, sperand ca nu mi-am permis sa-ti dau prea multe sfaturi si sa te deranjez cu acest lucru, sa dai o sansa Bibliei si dupa vei cunoaste pe deplin ceea ce combati sau aprobi. Acum nu e corect...

Crezi ca noi oamenii in micimea noastra nu o sa mai ducem lupte interioare, razboaie, certuri, invidii si tot ceea ce nu este bun...asa suntem din pacate, mai putin credinciosi si mai mult farisei, dar nu Dumnezeu este de vina pentru asta! NOI....probabil vrei sa spui printre altele ca ai vazut in jurul tau multa lume intitulandu-se crestina si nu e! Spune-mi tu ce legatura are asta cu Dumnezeu...nu crezi ca falsitatea si slava desarta sunt problema strict a noastra? Eu merg la biserica, il iubesc pe Dumnezeu din tot sufletul meu, dar stii cat gresesc si cat sunt de mica in ceea ce priveste viata spirituala si de cate ori gresesc?! E vina mea pentru ca am intalnit oameni care fac minuni, m-am rugat la Sfinti care au facut minuni in imediata mea apropiere si eu am ramas la fel...Cum ar putea fii aceastea planeta atat de perfecta si cu toate in ordine fara o Existenta Divina?

Ma rog pentru tine si sunt de acord cu tine ca a fii om bun in afara religiei si a avea principii este mai greu decat pentru un crestin...

Stii ce e ciudat....in toata treaba asta.......ca invataturile crestine in forma lor bruta si nereflectata in omul de langa tine...gresit pentru ca asa a ales el...te invata doar sa fii fericit, bun si iubitor, nu la rau....si atunci ma intreb what's wrong in this?
Vechi 13.01.2010, 12:14:51
Imogene's Avatar
Imogene Imogene is offline
Senior Member

Data înregistrării: 08.01.2010
Implicit

Mersi de raspuns, topcat. Si sa inteleg ca tu nu crezi in nici una dintre divinitatile "create" de om pana acum. Incerc sa-mi dau seama care e diferenta dintre ateism si agnosticism acum. :) O parte dintre atei is de fapt agnostici?

Last edited by Imogene; 13.01.2010 at 12:17:39.
Vechi 13.01.2010, 12:17:15
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de oana_elena Vezi mesajul
...Ce ai zice sa citesti Biblia si sa vezi ce se intampla...poate se schimba un pic lucrurile sau poate ramai la convingerile tale.

Ce ai zice sa fii acuzat de ceva si sa vina doar avocatul celui care te acuza in sala, al tau sa lipseasca. Zic eu, sperand ca nu mi-am permis sa-ti dau prea multe sfaturi si sa te deranjez cu acest lucru, sa dai o sansa Bibliei si dupa vei cunoaste pe deplin ceea ce combati sau aprobi. Acum nu e corect...

Crezi ca noi oamenii in micimea noastra nu o sa mai ducem lupte interioare, razboaie, certuri, invidii si tot ceea ce nu este bun...asa suntem din pacate, mai putin credinciosi si mai mult farisei, dar nu Dumnezeu este de vina pentru asta! NOI....probabil vrei sa spui printre altele ca ai vazut in jurul tau multa lume intitulandu-se crestina si nu e! Spune-mi tu ce legatura are asta cu Dumnezeu...nu crezi ca falsitatea si slava desarta sunt problema strict a noastra? Eu merg la biserica, il iubesc pe Dumnezeu din tot sufletul meu, dar stii cat gresesc si cat sunt de mica in ceea ce priveste viata spirituala si de cate ori gresesc?! E vina mea pentru ca am intalnit oameni care fac minuni, m-am rugat la Sfinti care au facut minuni in imediata mea apropiere si eu am ramas la fel...Cum ar putea fii aceastea planeta atat de perfecta si cu toate in ordine fara o Existenta Divina?

Ma rog pentru tine si sunt de acord cu tine ca a fii om bun in afara religiei si a avea principii este mai greu decat pentru un crestin...

Stii ce e ciudat....in toata treaba asta.......ca invataturile crestine in forma lor bruta si nereflectata in omul de langa tine...gresit pentru ca asa a ales el...te invata doar sa fii fericit, bun si iubitor, nu la rau....si atunci ma intreb what's wrong in this?
Am citit biblia si mai mult de atit
Ce zici de planeta noastra perfecta care peste 4 miliarde de ani va fi inghitita de Soare?
Exista multe lucruri false care vor doar sa te faca bun si iubitor. Comunismul era unul dintre ele.
Vechi 13.01.2010, 12:20:37
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Imogene Vezi mesajul
Mersi de raspuns, topcat. Si sa inteleg ca tu nu crezi in nici una dintre divinitatile "create" de om pana acum. Incerc sa-mi dau seama care e diferenta dintre ateism si agnosticism acum. :)
Agnosticul spune ca poate exista, poate nu, dumnezeul crestin, nici unul nu va putea dovedi ceva pro sau contra. Eu spun ca cu cit incerci sa iti definesti mai exact deitatea cu atit pot demonstra ca e mai falsa.
Si aici intervine existenta raului: nu as putea spune ceva impotriva unei deitati indiferente sau ne-omnipotente, dar impotriva unei deitati omnibenevolente si omnipotente si omniprezente pot aduce argumente logice.
Vechi 13.01.2010, 12:22:42
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Da da da da, sigur, sigur, Topcat. Si cand ne-om trezi in fata mortii, atunci sa vezi ce logica mai functioneaza!
Vechi 13.01.2010, 12:25:15
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Da da da da, sigur, sigur, Topcat. Si cand ne-om trezi in fata mortii, atunci sa vezi ce logica mai functioneaza!
Pai tocmai ce ziceam ca logica nu mai functioneaza intr-un creier pe moarte
Vechi 13.01.2010, 12:29:53
Imogene's Avatar
Imogene Imogene is offline
Senior Member

Data înregistrării: 08.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Agnosticul spune ca poate exista, poate nu, dumnezeul crestin, nici unul nu va putea dovedi ceva pro sau contra. Eu spun ca cu cit incerci sa iti definesti mai exact deitatea cu atit pot demonstra ca e mai falsa.
Si aici intervine existenta raului: nu as putea spune ceva impotriva unei deitati indiferente sau ne-omnipotente, dar impotriva unei deitati omnibenevolente si omnipotente si omniprezente pot aduce argumente logice.
"Agnosticism can be defined in various ways, and is sometimes used to indicate doubt or a skeptical approach to questions."
..
Agnostic theists identify themselves both as agnostics and as followers of particular religions, viewing agnosticism as a framework for thinking about the nature of belief and their relation to revealed truths. Some nonreligious people, such as author Philip Pullman, identify as both agnostic and atheist."

Deci poti fi ateu si agnostic in acelasi timp, cum poti si religios si agnostic in acelasi timp.
Vechi 13.01.2010, 12:35:18
stereox's Avatar
stereox stereox is offline
Member

Data înregistrării: 04.01.2010
Implicit

Buna Oana!
Daca-mi permiti, o sa incerc sa raspund si eu la cateva dintre intrebarile tale.

Citat:

Biblia citita onest, fara a sari peste pasajele care nu convin cititorului, este un argument foarte puternic pentru ateism.

Este plina de contradictii, are o viziune foarte ciudata despre cum functioneaza lumea noastra - e asa cum te-ai astepta sa fie un document redactat de ciobani si simpli agricultori de acum cateva mii de ani.

Mai mult, Dumnezeul din Biblie este adeseori un tiran sadic si razbunator. Ce valoare morala are povestea in care niste copii sunt ucisi de un urs? Sau indemnurile la macel, genocid si violarea fecioarelor din cetatile adversarilor?

Sau faptul ca Biblia stabileste cu ce pret sa vinzi un sclav, functie de varsta lui, daca e barbat sau femeie, daca e fecioara sau nu? Stii ca in Biblie scrie ca daca un evreu cumpara un alt evreu ca sclav, trebuie sa-l elibereze dupa 6 ani? Dar, daca intre timp sclavul evreu are copii, atunci ei raman proprietatea stapanului, chiar daca tatal lor a fost eliberat.

Citat:

Sunt convins ca esti sincera in credinta ta. Imi face placere sa vorbesc cu oameni care cred cu adevarat si care devin mai buni din cauza asta.
Dar toata bunatatea izvorata din credinta nu reprezinta o dovada ca Dumnezeu exista. Au fost oameni care au crezut in Zeus poate si din cauza asta au fost mai buni, mai onesti, mai morali. Asta nu inseamna ca Zeus e real.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Partener ateu onyx235 Nunta 87 26.03.2011 21:52:20
Suntem crestini, intrebati-ne orice andreicozia Generalitati 133 16.08.2010 23:01:34
Eminescu ateu? pisi Generalitati 39 18.01.2010 16:49:03
De ce sunt ateu agnostic hmiron Teologie si Stiinta 43 30.12.2009 22:51:32
ateu sau crestin? Dan-Virgil Generalitati 33 12.07.2008 21:21:58