![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
andrei_im, voiam sa mai spun ceva, insa mi-am uitat ideea initiala!
![]() Cred ca, orice am discutat, desi aparent ne-am contrazis, am vorbit cu dreptate, desi nu ne intelegeam asupra unui singur punct de vedere; ne certam ca acei orbi, care unul zice: asta e un stalp; al doilea zice: ba nu, e un balon; si numai chiar la sfarsit vine un om vazator si spune: e un elefant; tu ii pipai piciorul iar tu burta. Deci: vb despre muzica rock din punctul de vedere ortodox; eu am aratat ca generalizarea (a spune ca "rockul e dracesc") e gresita, datorita sutelor de genuri de rock care exista. Mai apoi, sunt melodii care greu se pot cataloga, iar apoi, sunt melodii aparent ce nu tin de rock, dar care ar putea sa dauneze sufletesc mai mult decat rock-ul in sine. Pentru mine a fost destul sa spun: sunt atatea genuri de muzica cate melodii sunt in parte. E ilar faptul ca sunt oameni care spun eu am ascultat rock mai demult, ca si cum ar spune asta ca sunt doctori docenti in materie sunt capabili sa discearna ce e rau si ce e nu. Al doilea lucru care l-am aratat a fost ca nu e bine nici sa fim cu totul ingaduiri: melodii satanice exista, si ar fi un mare pacat sa le asculti ca ortodox. Eu propuneam o metoda de catalogare, dupa parerea mea suficienta: sentimentele induse de piesa ascultata, ideea versurilor, si cateva informatii despre trupa rock. andrei_im tu ai spus ca poti sa cataloghezi o piesa dupa sentimentele induse si atat, propunand sa... incerci sa te rogi cand asculti rock. Culmea, am fost de acord in privinta subiectivismului, chiar tu ai dat unele citate ale unor parinti ce ziceau asta; asta inseamna, deci, ca sunt unii oameni care pot sa se roage pe melodii. Metoda mea, cred ca mai buna, in majoritatea cazurilor; am dat si un caz in care nu se aplica: John Lennon - Imagine. Si apoi, chiar tu ai spus de melodia aceea a lui Stefan Banica. Parerea mea este ca nici aceea nu e o melodie satanica; e o melodie simpla, frumos compusa, care presupune la o impacare cu sine. Aici e destul sa spun: ochii diavolesti vad lucruri diavolesti; daca tu vrei sa vezi diavolul din melodie, nu ai decat. Eu vad (aud) o melodie placuta. Al treilea lucru ce il ziceam era doar o curiozitate stiintifica: s-au facut unele studii si teste si s-a descoperit ca... nu exista mesaje subliminale. In al patrulea rand am vb cu tine, andrei, despre "deosebirea duhurilor"; cred ca mi-am expus parerea destul de exhaustiv, desi incalcit: nu exista alb-negru, exista doar o scala gradata de gri. Oamenii nu judeca obiectiv- deci absolut corect; mai degraba judeca subiectiv, si am dat exemplul cu mai multi dumnezei, si cum diferea gravitatea unui pacat de la un om pacatos la altul. Si aici concluzionezi ca e cam incorect sa vina cineva si sa iti spuna: nu asculta rock, pt ca e rau! Poate pentru el intr-adevar e pacat; dar pentru altul poate nu e. Am spus ca nu cred in dependenta de muzica, dar si daca asta exista, am observat cum multi o disconsidera. Eu cred ca una e dependenta si alta e inchinarea la ceva. Eu sunt dependent de bani, sunt dependent de hrana de dulce, sunt dependent de casa mea ca lux, de hainele mele moderne, de citit, invatat etc, dar asta nu inseamna ca ma inchin la toate cele. Vorbeam apoi despre modelul Hristos si cat de mult putem sa rationalizam. As vrea sa iti spun ceva. Un om care se considera inferior unuia mai inteligent decat el va spune: dar tot nu este la fel de sufletist ca mine, eu tot am ceva in plus fata de el; ca sa se simta superior, sa poata supravietui, sa poata concura cu el - instincte. Faptul ca eu am rationalizat un lucru si ti-am spus ca nu vei ajunge Hristos, iar tu imi spui niste filosofii... ca nu ar mai trebui sa rationalizam, ci sa gandim cu inima asta este? ![]() Inca ceva ce tin sa citez pentru ca sunt de acord cu tine: Citat:
Citat:
![]() Off-Topic. redandrei90, ai spus ceva foarte interesant: deoarece liberul arbitru implica multe responsabilitati, de care insa omul prin natura sa fuge. Poti sa dezvolti? edit: melodiile ce le-ai listat... imi plac :D Se vede ca ai un anumit gust si cultura muzica. Iti place blue october - albumul acela cu oceanul?
Vine mosul pe carare, Cu cojocul in spinare. http://www.youtube.com/watch?v=Q4027l_BsDE&NR=1 - it's supposed to be funny like me! ![]() Last edited by moshu; 13.01.2010 at 14:20:54. |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Este sclavia un pacat ? | Viceroy | Morala Crestina | 42 | 23.02.2015 12:35:30 |
Este pacat? | nicusor3 | Intrebari utilizatori | 50 | 03.02.2013 21:50:31 |
este pacat sa fac otoplastie? | sweety | Generalitati | 34 | 29.03.2009 00:38:55 |
|