![]() |
![]() |
|
|
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
eu nu cred ca pe vremea dominatiei lui Cezar, nu se incerca la fel.
cati sfinti nu au fost ucisi din cauza asta? Iar apoi Cezar se inchina lui Manona, nu? |
|
||||
|
||||
![]()
sfintii mucenici tocmai de aceea au fost ucisi. ei au dat Cezarului ce era al Cezarului, dar cand Cezar "l-a cerut" pe Hristos, aceasta nu a fost cu putinta.
|
|
|||
|
|||
![]()
inteleg, dar Cezar tot lui Mamona se inchina, nu?
|
|
||||
|
||||
![]()
da. chiar sfintii mucenici au spus asta. :)
|
|
||||
|
||||
![]()
ca sa nu se inteleaga gresit - sfintii mucenici, atunci cand erau obligati sa se inchine idolilor nu o faceau pentru ca idolii de la diavol erau. si inca mai sunt idoli astazi, din pacate..
|
|
|||
|
|||
![]()
stai, ca nu inteleg. mi se pare mie sau se face distinctie in citatul de mai sus, intre cezar si statul actual care este al lui Mamona? asta nu prea inteleg.
|
|
||||
|
||||
![]()
nimeni nu este in intregime al lui mamona. nici Cezar nu era. in fiecare om exista o licarire de bine.
era vorba despre statul care intra in intimitatea Bisericii, actionand impotriva invataturii acesteia. asta facea si Cezar, asta incepe sa faca statul si in zilele noastre. versetul din Evanghelie se refera la cazul evreilor - Cezar nu se baga peste credinta lor, interesele erau indreptate spre alte parti. daca ar fi facut la fel si cu crestinii... ar fi fost altceva. :) |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Parintele Nicolae Steinhardt | georgeval | Generalitati | 14 | 17.06.2011 14:31:26 |
prostia nu doare: algoritmii genetici si evolutia | flying | Teologie si Stiinta | 41 | 30.03.2011 20:08:02 |
Parintele Serafim Man, duhovnicul lui Nicolae Steinhardt | costel | Mari Duhovnici si predicile lor | 3 | 04.02.2011 17:55:04 |
ce este prostia asta cu feng shui? | ingerul_pazitor | Generalitati | 29 | 07.10.2010 12:22:57 |
Parintele Nicolae Steinhardt - "NU, DOMNULE!" | andrei_im | Mari Duhovnici si predicile lor | 2 | 18.12.2009 22:57:07 |
|