![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Parintele Serafim Man a fost duhovnicul parintelui Nicolae Steinhardt. A intrat in Manastirea Rohia la varsta de 17 ani si i-a fost alaturi Episcopului Iustinian , in anii '50, cand acesta ramasese singur la Rohia, manastirea fiind "ravasita de interdictii comuniste".
Ceea ce vreau sa subliniez este curajul sau de a-l gazdui si in cele din urma de a-l caugari pe Steinhardt care era evreu. Nu a fost usor acest lucru, iar gestul sau a deranjat multa lume la vremea aceea, motiv pentru care a patimit mult din aceasta cauza. De retinut e ca nu s-a plans si nu a reprosat nimanui nimic. Daca aveti invataturi, poze despre el, va rog sa le postati. ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Am citit mai demult, in "Lumea monahilor", ca parintele Serafim Man a fost foarte bolnav prin anii '80. Avea cancer care ajunsese in faza terminala, cu metastaza. Doctorul care-l ingrijea l-a trimis, neputincios, acasa, la Manastirea Rohia, spunandu-i ca mai are de trait doar cateva ore (nu zile, ci ore!).
Ajuns in Rohia, in pragul mortii, parintele s-a rugat fierbinte Mantuitorului rugandu-L sa-i ierte pacatele si sa-l lase in viata daca misiunea lui pe Pamant nu se terminase inca. A cerut staruitor si ajutorul Maicii Domnului, sa mijloceasca pentru el la Hristos. Si parintele ... s-a facut sanatos! Si traieste si azi! Despre Maica Domnului spune: "Maica Domnului e advocata me'!" |
|
|||
|
|||
![]()
Am cautat pe internet aceasta manastire. Imaginile sunt extraordinar de frumoase... incepand la manastire, peisajele de vis si inclusiv casa de oaspeti... Inspira foarte multa liniste si pace...
www.manastirea-rohia.ro |
|
|||
|
|||
![]()
Apropo de N. Steinhardt. Am citit "Jurnalul fericirii" și am văzut că de câteva ori, privea suicidul ca pe un act nobil. Nu știu dacă o făcea întenționat, sau nu cunoștea bine ortodoxia pt. că fusese evreu, dar treaba asta nu mi-a plăcut, consider că acele pasaje ar trebui șterse.
|
![]() |
Tags |
man, serafim |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Nicolae Steinhardt - 22 de ani de la trecerea la cele vesnice | cristiboss56 | Stiri, actualitati, anunturi | 24 | 15.05.2017 01:26:52 |
Nicolae Steinhardt | costel | Stiri, actualitati, anunturi | 1 | 28.06.2012 19:31:57 |
Nicolae Steinhardt | Grigorcea | Stiri, actualitati, anunturi | 3 | 12.07.2011 20:33:20 |
Parintele Nicolae Steinhardt | georgeval | Generalitati | 14 | 17.06.2011 14:31:26 |
Parintele Nicolae Steinhardt - "NU, DOMNULE!" | andrei_im | Mari Duhovnici si predicile lor | 2 | 18.12.2009 22:57:07 |
|