Citat:
În prealabil postat de assiris
Am intrat intimplator aici, am citit citeva postari dar nu am avut timpul necesar sa sa citesc tot ce s-a scris.
Domnule ateu, am si eu o intrebare. Poate primesc si un raspuns.
De fapt noi oamenii si celelalte fiinte de pe pamint, cine suntem, de unde venim si incotro ne indreptam?
|
Asta ti se pare "o" intrebare? Mie mi se par trei. In fine.
Citat:
Nu vreau sa-mi dai un raspuns cum ar fi: ne-am creat din neant pt ca asa a vrut natura sau ca am fost "insamintati" aici de niste civilizatii extraterestre caci la aceste raspunsuri urmeaza intrebarea: dar pe ei cine i-a insamintat?
|
Ce ai scris este un fel de spovedanie a prostiilor perpetuate in mediile creationiste. Nu "ne-am" creat, nu am aparut din neant, natura nu are vointa, iar argumentul impotriva civilizatiilor extraterestre este perfect aplicabil si in cazul zeilor. Evident, inchei culminant cu alta prejudecata si anume, aceea ca "cineva" trebuie sa fi facut ceva pentru aparitia vietii. Daca ai atatea prejudecati, indiferent de argumente, raspunsul nu te va multumi.
Citat:
Ca ateu ar trebui sa ai si un raspuns pe masura, care sa-ti intareasca statutul fata de ceilalti care cred in ceva.
|
Ce folos sa dai raspunsuri daca ceilalti neaga realitatea/dovezile?
Pe scurt, ca sa nu zici ca am evitat intrebarea, teoria evolutionista spune ca viata a aparut prin procese naturale (e drept inca neclare noua) fara implicarea vreunei vointe de nicio natura, iar in urma a ~4 miliarde de ani, dupa ceea ce se numeste selectie naturala, am aparut si noi pe Pamant. Nu din nimic, nu din bolovani cu vointa sa devina oameni, nu din vointa naturii sau extraterestrilor, nu pentru ca am fi scopul final al evolutiei care de fapt nici nu are scop. Pur si simplu se intampla. Nu poti opri evolutia. Daca intrebarea ta este sincera si nu se vrea o capcana ieftina, putem intra in mai multe detalii.