Citat:
În prealabil postat de Fani71
Nasul meu imi spunea mai demult ca biserica unde se duce el si altele din Bucuresti erau mai pline sambata la parastase decat duminica la liturghie.. La un fenomen asemanator face probabil aluzie Noesisaa.
Exista in popor o atracie pentru lucruri care desi importante sunt mai putin centrale decat sfanta impartasanie. Oamenii daca au probleme cer mai degraba acatiste, decat sa se duca sa se spovedeasca si sa se impartaseasca.
Si, iertati-ma daca revin la subiect, asta se intampla si din cauza ca iau atat de rar impartasania...
|
Nu e bine sa te bazezi pe nasul tau, mai ales in timpul sarcinii...
Afirmatia, precum ca la Liturghie bisercile sunt mai goale, e eronata. Poate ca Pr. Raduca vorbea despre perioada comunista. Acum nu ai loc sa arunci un ac in biserica duminica. Am fost la Bucuresti, Brasov in perioada de post a Craciunului si am asteptat o ora pana s-au impartasit toti enoriasii. Am fost la tara in saptamana deniilor si nu lipsea nici un suflet din sat.
Imi pare f rau, cand vad ca se generalizeaza fara o baza reala.
Oamenii cand au probleme fac de toate: dau acatiste, merg la Sf. Maslu, la spovedanie si se impartasesc; se inchina la sfintele moaste; merg in pelerinaje, etc. Nu e ca in vest... unde chiar daca ar vrea oamenii, tot nu le au pe toate. Romanul la el acasa stie ce are de facut si face, daca e credincios.
Fani, ma faci sa rad: daca impartasania deasa o iei rar, de spovedania mai rara ce sa mai zic?!?