Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.01.2010, 10:56:50
dani2004 dani2004 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.10.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Eu nu sunt absurd, însă se pare că tu ești necredincios, deoarece nu crezi ce zice Scriptura.
Scriptura interpretata de sectanti, in cazul tau de adventisti?
Reply With Quote
Vechi 14.01.2010, 11:00:31
dani2004 dani2004 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.10.2009
Implicit

Citat:
Nu aceasta este activitea Domnului Iisus în Sanctuarul ceresc, ideea îți aparține. Nu-ți ajută cu nimic să continui cu atitudinea aceasta batjocoritoare. El nu "numără păcate", ci le curăță în virtutea jertfei Sale expiatoare.
Si cum arata un "pacat cutatat"? Adica Iisus iti curata pacatul si apoi ce face cu el? Ti-l da inapoi si zice: Fiule pacatul tau este curatat. Da-i inainte. Cand se mai murdareste mai treci pe la sanctuar.
Reply With Quote
Vechi 14.01.2010, 11:53:17
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dani2004 Vezi mesajul
Scriptura interpretata de sectanti, in cazul tau de adventisti?
Nu. Scriptura așa cum este scrisă. Judecata lui Dumnezeu este reală, trebuie înțeleasă ca atare, nu este nimic de interpretat aici.

Citat:
Si cum arata un "pacat cutatat"? Adica Iisus iti curata pacatul si apoi ce face cu el?
Legat de curățirea de păcate efectuată de Iisus, citește Evrei 9.

Citat:
Ti-l da inapoi si zice: Fiule pacatul tau este curatat. Da-i inainte. Cand se mai murdareste mai treci pe la sanctuar.
Se vede că încă n-ai înțeles în ce constă pocăința. Ea este o adâncă părere de rău de păcatele săvârșite și o continuă ferire de a le mai face. Pocăință nu este o taină (de neînțeles și de ne-experimentat), ci este o realitate ce poate și trebuie să facă parte din experiența creștină.
Reply With Quote
Vechi 14.01.2010, 23:41:58
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Nu prea stiiu daca exista moarte ,moarte,adica sa nu mai stii de nimic.Asta e de fapt marea intrebare,daca exista ceva dupa moarte,rai sau iad,sau este doar un somn absolut,fara sa mai stim de nimic
Ori daca ne bucuram de Invierea lui Hristos,ne bucuram si de omorarea mortii.Eu cred ca conceptia veche,despre moarte ca somn inconstient,a fost depasita,atunci cand Domnul nu a putut fi tinut de ea,si a Inviat. Ce sens mai are moartea,daca ea nu este eterna?Ce moarte mai e aia,daca ea dureaza 3 zile?
Moartea ori e eterna,ori nu e.
Ortodoxi cred ca sufletul este undeva,in rai sau iad,dar nu cred ca nu este nicaeri.
Reply With Quote
Vechi 15.01.2010, 00:50:45
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iustin10 Vezi mesajul
Nu prea stiiu daca exista moarte ,moarte,adica sa nu mai stii de nimic.Asta e de fapt marea intrebare,daca exista ceva dupa moarte,rai sau iad,sau este doar un somn absolut,fara sa mai stim de nimic
"Cei vii știu că vor muri, dar cei morți nu știu nimic și parte de răsplată nu mai au, căci numele lor a fost uitat." (Ecl. 9,5)

Citat:
Ori daca ne bucuram de Invierea lui Hristos,ne bucuram si de omorarea mortii.
"Omorârea" morții va avea loc doar la ziua de apoi:

"Și moartea și iadul au fost aruncate în râul de foc. Aceasta e moartea cea de a doua: iezerul cel de foc." (Apoc.20,14)

până atunci însă, se moare de moarte, moartea fiind singura certitudine (bineînțeles în afară de taxe și impozite).

Citat:
Eu cred ca conceptia veche,despre moarte ca somn inconstient,a fost depasita,atunci cand Domnul nu a putut fi tinut de ea,si a Inviat.
Chiar și după măreața Înviere a Domnului, moartea este în continuare comparată cu somnul:

"Apoi a îngenuncheat, și a strigat cu glas tare: ,,Doamne, nu le ținea în seamă păcatul acesta!`` Și după aceste vorbe, a adormit." (Fapte 7,60 versiunea Cornilescu)*

"Pentru că de credem că Iisus a murit și a înviat, tot așa (credem) că Dumnezeu, pe cei adormiți întru Iisus, îi va aduce împreună cu El. " (1 Tes.4,14)

Citat:
Ortodoxi cred ca sufletul este undeva,in rai sau iad,dar nu cred ca nu este nicaeri.
Adventiștii cred că nu are sens întrebarea "unde se duce sufletul?", deoarece sufletul viu este totuna cu ființa vie și este o rezultantă a unirii țărânii cu suflarea de viață de la Dumnezeu (Geneza 2,7). La moarte, se petrece procesul invers față de Creație: Dumnezeu își retrage suflarea de viață, trupul merge în țărână, iar despre sufletul viu nu mai putem spune că e... viu și nici nu putem întreba "unde este?".

Exemplul nr.7:

"Și, îngenunchind, a strigat cu glas mare: Doamne, nu le socoti lor păcatul acesta! Și zicând acestea, a murit." (Fapte 7,60 versiunea sinodală)

termenul în originalul grecesc este ekoimethe (a adormit) și nu apothanon (a murit).
Reply With Quote
Vechi 15.01.2010, 11:33:08
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Implicit

mai are un pic si il converteste tricesimuquintus pe iustin10 :)
Reply With Quote
Vechi 15.01.2010, 12:38:11
andrei25's Avatar
andrei25 andrei25 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2009
Implicit ..

"Cei vii știu că vor muri, dar cei morți nu știu nimic și parte de răsplată nu mai au, căci numele lor a fost uitat." (Ecl. 9,5)

Pilda cu bogatul cel nemilostiv si saracul Lazar e cea mai elocventa, ca dupa moarte exista iad si rai. Doamne ajuta!

Sunt un mandru, un fatarnic, si-un viclean! Fac ceva bun ca sa ma vada altii, si astept sa fiu laudat!

"Gustati si vedeti ca bun este Domnul".
Reply With Quote
Vechi 15.01.2010, 13:09:20
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de andrei25 Vezi mesajul
)

Da, așa zice Scriptura, în moarte nu mai există activitate.

Citat:
Pilda cu bogatul cel nemilostiv si saracul Lazar e cea mai elocventa, ca dupa moarte exista iad si rai. Doamne ajuta!
Pilda cu bogatul cel nemilostiv si saracul Lazar e o ... pildă. Dacă nu e pildă, ci realitate, e "dovada cea mai elocventă" că administratorul Raiului e Avraam, că se poate conversa între Rai și Iad, că unii ar putea dori să treacă din Rai în Iad (!!), că...
Reply With Quote
Vechi 15.01.2010, 13:47:35
andrei25's Avatar
andrei25 andrei25 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2009
Implicit

Citat:
)

Da, așa zice Scriptura, în moarte nu mai există activitate.

Pilda cu bogatul cel nemilostiv si saracul Lazar e o ... pildă. Dacă nu e pildă, ci realitate, e "dovada cea mai elocventă" că administratorul Raiului e Avraam, că se poate conversa între Rai și Iad, că unii ar putea dori să treacă din Rai în Iad (!!), că...
De ce vorbea Mantuitorul in pilde?

Sunt un mandru, un fatarnic, si-un viclean! Fac ceva bun ca sa ma vada altii, si astept sa fiu laudat!

"Gustati si vedeti ca bun este Domnul".
Reply With Quote
Vechi 15.01.2010, 15:02:00
Banned

Implicit

Citat:
De ce vorbea Mantuitorul in pilde?
Pe de o parte ca să ilustreze niște adevăruri, în cazul de față că trebuie să ascultăm de ce zice Scriptura ("Moise și Proorocii"). Și pe de altă parte să nu înțeleagă dușmanii Lui, recte fariseii și preoții - chiar cei ce au inventat poveștile astea evreești cu "sânul lui Avraam".
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cateva intrebari pentru neoprotestanti si protestanti. Seraphim7 Secte si culte 104 23.10.2022 00:36:38
Profeti adventisti NeInocentiu Secte si culte 592 07.05.2012 09:41:27
Cateva intrebari pentru sfintii preoti si crestini RafaelMiticaPitulice Despre Sfanta Scriptura 25 02.08.2011 09:01:17
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti danyel Secte si culte 741 11.08.2010 21:37:50