Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.01.2010, 20:31:16
copacel
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihai07 Vezi mesajul
si totusi ne explici si noua versetele postate de danut?
Nu se pot explica la gramada. Sa posteze cate un verset (sau fragment biblic) si sa arate ce crede el ca a inteles din acel verset (sau fragment).

Sau, poate faci tu acest lucru. Dar, va trebui sa stii si ceea ce vrei sa demonstrezi. Te sfatuiesc sa nu incerci sa demonstrezi teoria "sufletului nemuritor"(banuiesc ca acolo se bate). Nu exista in Sfanta Scriptura versete care sa te ajute, in mod concludent (doar prin interpretari fanteziste).

Citat:
aceste versete postate de tine au mai fost explicate. cauta si ai sa gasesti.
Arata-mi unde au mai fost explicate. Ca eu nu am gasit.
Reply With Quote
Vechi 15.01.2010, 20:37:34
mihai07
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de copacel Vezi mesajul
Nu se pot explica la gramada. Sa posteze cate un verset (sau fragment biblic) si sa arate ce crede el ca a inteles din acel verset (sau fragment).

Sau, poate faci tu acest lucru. Dar, va trebui sa stii si ceea ce vrei sa demonstrezi. Te sfatuiesc sa nu incerci sa demonstrezi teoria "sufletului nemuritor"(banuiesc ca acolo se bate). Nu exista in Sfanta Scriptura versete care sa te ajute, in mod concludent (doar prin interpretari fanteziste).

Arata-mi unde au mai fost explicate. Ca eu nu am gasit.
prietene nu incerca sa te eschivezi ca nu tine. au mai facut-o si alti frati de ai tai. cu incercari din astea de ocolisuri nu faceti decat sa cadeti in penibil. ai fost rugat sa explici acele versete. da nu poti , spune-o. nu o da cotita.
daca nu poti la gramada, selecteaza tu cate un fragment, ca nu te doare copy paste
Reply With Quote
Vechi 15.01.2010, 21:02:27
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Citat:
Ai citat (scos din context) un verset profetic. Sfantul Apostol Pavel ne arat ce va urma sa se intample (nu ce s-a intamplat):
"Cãci trebuie ca trupul acesta, supus putrezirii, sã se îmbrace în neputrezire, si trupul acesta muritor sã se îmbrace în nemurire.
Cînd trupul acesta supus putrezirii, se va îmbrãca în neputrezire, si trupul acesta muritor se va îmbrãca în nemurire, atunci se va împlini cuvîntul care este scris: "Moartea a fost înghititã de biruintã.
Unde îti este biruinta, moarte? Unde îti este boldul, moarte?
" (1 Corinteni 15:53-55)

Mantuitorul ne-a oferit, prin jertfa Sa, posibilitatea de a birui moartea si mosteni viata vesnica. Dar acestea se vor intampla dupa inviere, cand trupurile credinciosilor vor fi schimbate. "Atunci cand..." - spune Sfantul Apostol Pavel. Sa nu o luam inaintea evenimentelor.
Scuze pt citatul incomplet da eram la servici :)
Fagaduinta 'neputrezirii' este intradevar la timpul viitor. Nu se precizeaza insa cand este acest viitor ,nici peste 1000 de ani,nici in ziua mortii .Deci e meci nul,nici eu nici tu nu avem argumente ,pentru o data a invierii .Dar ce vroiam eu sa subliniez din acel citat este bucuria invierii ,care copleseste cu totul domina mortii de pina atunci . Asa cum Lumina rasare,intunericul dispare . Asa ca practic nu mai conteaza acel termen .Sunt de acord cu voi ca e 1000 de ani .Si? Ce conteaza(daca orcum dormim)?Important este cat va dura viata de dupa acea moarte ? Cat ? O vesnicie.O VESNICIE . Ce mai conteaza 1000 de ani in plus sau minus fata de vesnicie . Eu nu gasesc ca ne desparte acest subiect,il gasesc doar neimportant ,conteaza viata ce va fi ,fara sfarsit.

Citat:
Mantuitorul ne-a oferit, prin jertfa Sa, posibilitatea de a birui moartea si mosteni viata vesnica. Dar acestea se vor intampla dupa inviere, cand trupurile credinciosilor vor fi schimbate. "Atunci cand..." - spune Sfantul Apostol Pavel. Sa nu o luam inaintea evenimentelor.

Domnul Iisus Hristos a biruit moartea a doua (pedeapsa pacatului - din care nu mai este inviere) nu moartea intaia (de care avem parte toti si care este doar o odihna, pana la ziua invierii si judecatii).
Sunt de acord ca a biruit moartea .Chiar si a 2-a daca vreti voi . Asta conteaza,ca moartea nu e atotstapanitoare ,si ca exista ceva dincolo .
Reply With Quote
Vechi 15.01.2010, 21:08:45
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andrei25 Vezi mesajul
Cu prima afirmatie sunt total de acord, ca sa asculte de Mosie si de Prooroci. Dar afirmatia a doua e deplasata rau.
"De aceea le vorbesc în pilde, că, văzând, nu văd și, auzind, nu aud, nici nu înțeleg." (Mat.13,13)

Citat:
Tu ori nu intelegi, ori nu vrei sa intelegi, pt ca astfel te-ai contrazice cu credinta ta. Cum adica au inventat povestile cu "sanul lui Avraam"? Daca insusi Mantuitorul a spus pilda? Cata impietrire a inimii! Nu te judec, ca si eu am fost asa, mai rau chiar.
Fariseii au inventat aceste "basme evreești"- cum le numește apostolul Pavel- ce se încadrează perfect în teoria nemuririi sufletului, teorie străină de toată literatura biblică. Mântuitorul a spus pilda folosind elemente ale acestei povești din "Sfânta Tradiție" evreiască. Păi unde întâlnești în alt loc din Scriptură "sânul lui Avraam"? Ar trebui să apară măcar într-unul din sutele de trimiteri ale VT cu privire la Rai.
Reply With Quote
Vechi 15.01.2010, 21:11:39
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iustin10 Vezi mesajul
Nu am argumente 100%,exista citate intr-o parte sau alta .
Am doar credinta ,ca odata ce Iisus a biruit moartea,acesta a fost un eveniment cosmic atat de important , incat acum mi se pare deplasat inversul,sa mai cred ca moartea mai are asa mare putere.Asa cum zice si apostolul "Unde iti este boldul moarte,unde e biruinta ta.Caci boldul mortii era pacataul"
E drept ce spui: Iisus a biruit moartea "cu moarte pe moarte călcând", dar pentru om, biruința finală asupra morții va fi la înviere și nu la momentul morții. Argumentul de care amintești, se referă chiar la acel moment al învierii, când moartea va fi învinsă definitiv:

"Iar când acest (trup) stricăcios se va îmbrăca în nestricăciune și acest (trup) muritor se va îmbrăca în nemurire, atunci va fi cuvântul care este scris: "Moartea a fost înghițită de biruință.
55. Unde îți este, moarte, biruința ta? Unde îți este, moarte, boldul tău?
".(1 Cor. 15,54-55)

deci despre nemurire se poate vorbi doar după înviere și nu la momentul morții. Așa spune apostolul Pavel aici, și eu îl cred.

Citat:
Deci in concluzie nu am argumente sa iti dau,decat cu aceiasi valoare ca ale tale,luate din aceiasi Biblie ca si tine . In schimb am o imensa credinta (izvorata mai mult din Traditia atator veacuri) ca invatatura despre biruinta Vietii e atat de mare,incat mi se pare copilaresc sa ne mai intorcem la spaimele nihiliste ,gen Cioran,ale somnului absolut
Exact cum zici: singurele argumente pentru nemurirea sufletului le găsești doar în sf.Tradiție și nu în Biblie. Pentru copilul lui Dumnezeu nu există spaima nihilistă a morții, deoarece el știe că adoarme în Hristos, urmând să se trezească la învierea drepților. În consecință nici somnul lui nu va fi "absolut", ci se va sfârși în dimineața învierii.

Citat:
SI iata si alt raspuns.De aia si serbam Duminica,pentru ca a fost intaia zi de viata noua a lui Iisus,si in care s-a serbat biruinta vietii asupra mortii .
Să zicem că ar fi un bun argument pentru o zi de sărbătoare, aceasta însă n-ar trebui să fie în detrimentul sabatului poruncii a IV-a, ori mai grav: să i se substituie!
Reply With Quote
Vechi 15.01.2010, 21:19:03
Banned

Implicit

Citat:
sa ne aduci si noua un singur verset prin care sa arati pana la Moise a fost tinut sabatul.
Ce sens ar fi avut un asemenea verset pentru poporul ce păzea cu strictețe sabatul? Scriind Geneza, Moise nu a intenționat să descrie amănunțit tot ce făceau și credeau strămoșii, ci doar experiența lor cu Dumnezeu în momentele cheie ale vieții. În rest, nici nu ni se spune că patriarhii ar fi mâncat caș. Dar devreme ce erau păstori, avem tot dreptul să gândim că mâncau caș. Dacă ni se spune în Geneza 2 că Dumnezeu, după ce a creat familia, a sfințit ziua a șaptea a săptămânii, apoi ciclul săptămânal este amintit în repetate rânduri în cartea Genezei, fie sub forma repetată de „7 zile” (în narațiunea Potopului, cap. 7-8), fie sub numele de săptămână (în discuția dintre Iacob și Laban), înseamnă că era cunoscut și sabatul. Altminteri, ce sens poate avea săptămâna, fără o zi deosebită care să delimiteze ciclul? De la Moise până pe vremea lui Elisei, deasemenea nu mai este amintit sabatul, cu excepția cărții Psalmilor. Dar nimeni nu se îndoiește că exista. Jubileul este poruncit în Legea lui Moise, dar nu mai este atestat mai târziu. Înseamnă că nu s-a ținut deloc? Argumentele pe care le ceri erau fără sens pentru evrei, ei nu păzeau duminica. Maica Domnului ar fi fost scandalizată la ideea necurată de a păzi prima zi a săptămânii în locul sabatului!
Reply With Quote
Vechi 15.01.2010, 21:25:58
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Zilele creatiei au fost zile de 24 de ore , cu seri si dimineti cum sunt zilele noastre?
Raportul Creației spune că Dumnezeu a creat un singur Soare în acest sistem, în consecință ziua terestră a fost marcată de o "seară și o dimineață", expresie ce se repetă cu privire la fiecare zi a săptămânii primordiale. S-a schimbat ceva de atunci? Nu trăim sub același Soare?

Și dacă ziua ar fi avut atunci 80 de ore, cu ce se schimbă datele problemei? Ciclul septimal al zilelor a rămas același. Oricâte argumente de mucava ai scorni, ziua a șaptea tot sâmbăta este, și porunca a IV-a din Decalog la ea se referă și nu la duminică.
Reply With Quote
Vechi 15.01.2010, 21:57:01
andrei25's Avatar
andrei25 andrei25 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2009
Religia: Ortodox
Implicit ...

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
"De aceea le vorbesc în pilde, că, văzând, nu văd și, auzind, nu aud, nici nu înțeleg." (Mat.13,13)

Fariseii au inventat aceste "basme evreești"- cum le numește apostolul Pavel- ce se încadrează perfect în teoria nemuririi sufletului, teorie străină de toată literatura biblică. Mântuitorul a spus pilda folosind elemente ale acestei povești din "Sfânta Tradiție" evreiască. Păi unde întâlnești în alt loc din Scriptură "sânul lui Avraam"? Ar trebui să apară măcar într-unul din sutele de trimiteri ale VT cu privire la Rai.
Tu stii cum faci acum? Asa cum a facut un antrenor de fotbal la mine in oras. Era un antrenament si i-a chemat pe toti jucatorii langa el. Si a tras un sut la poarta, si mingea s-a dus aiurea tare, departe de poarta. Si le-a zis: "Vedeti? Sa nu faceti asa!". Jucatorii si-au dat seama ca el de fapt a vrut sa dea bine si sa zica "asa sa faceti", dar daca a vazut ca i-a iesit prost, a sucit-o. Asa si tu. Tu chiar crezi ca Mantuitorul a dat pilda asta ca exemplu negativ, adica ceva de genul: "Ati auzit ce v-am spus? Sa nu credeti in asa ceva". Mi se pare de tot plansul, de tot rasul si de tot ridicolul.

Sunt un mandru, un fatarnic, si-un viclean! Fac ceva bun ca sa ma vada altii, si astept sa fiu laudat!

"Gustati si vedeti ca bun este Domnul".
Reply With Quote
Vechi 15.01.2010, 22:23:26
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Ce conteaza pentru Dumnezeu sunt faptele bune si credinta in Hristos.
Asa ca hai sa nu ne mai pierdem in diverse interpretari care ne despart ,si sa cautam ceea ce ne uneste . "Slova omoara,iar Duhul da viata"
Reply With Quote
Vechi 15.01.2010, 22:51:59
Banned

Implicit

Citat:
Tu stii cum faci acum? Asa cum a facut un antrenor de fotbal la mine in oras. Era un antrenament si i-a chemat pe toti jucatorii langa el. Si a tras un sut la poarta, si mingea s-a dus aiurea tare, departe de poarta. Si le-a zis: "Vedeti? Sa nu faceti asa!". Jucatorii si-au dat seama ca el de fapt a vrut sa dea bine si sa zica "asa sa faceti", dar daca a vazut ca i-a iesit prost, a sucit-o. Asa si tu. Tu chiar crezi ca Mantuitorul a dat pilda asta ca exemplu negativ, adica ceva de genul: "Ati auzit ce v-am spus? Sa nu credeti in asa ceva". Mi se pare de tot plansul, de tot rasul si de tot ridicolul.
Nu sugerez nici pe departe că Iisus ar fi vrut să zică așa ceva. Însă concluzia este alta decât "nemurirea sufletului", ori "viața dintre moarte și înviere". Concluzia se găsește, așa cum e normal, la finalul parabolei:

"Și i-a zis Avraam: Dacă nu ascultă de Moise și de prooroci, nu vor crede nici dacă ar învia cineva dintre morți." (Luca 16,31)
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cateva intrebari pentru neoprotestanti si protestanti. Seraphim7 Secte si culte 104 23.10.2022 00:36:38
Profeti adventisti NeInocentiu Secte si culte 592 07.05.2012 09:41:27
Cateva intrebari pentru sfintii preoti si crestini RafaelMiticaPitulice Despre Sfanta Scriptura 25 02.08.2011 09:01:17
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti danyel Secte si culte 741 11.08.2010 21:37:50