![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu se pot explica la gramada. Sa posteze cate un verset (sau fragment biblic) si sa arate ce crede el ca a inteles din acel verset (sau fragment).
Sau, poate faci tu acest lucru. Dar, va trebui sa stii si ceea ce vrei sa demonstrezi. Te sfatuiesc sa nu incerci sa demonstrezi teoria "sufletului nemuritor"(banuiesc ca acolo se bate). Nu exista in Sfanta Scriptura versete care sa te ajute, in mod concludent (doar prin interpretari fanteziste). Arata-mi unde au mai fost explicate. Ca eu nu am gasit. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
daca nu poti la gramada, selecteaza tu cate un fragment, ca nu te doare copy paste |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Fagaduinta 'neputrezirii' este intradevar la timpul viitor. Nu se precizeaza insa cand este acest viitor ,nici peste 1000 de ani,nici in ziua mortii .Deci e meci nul,nici eu nici tu nu avem argumente ,pentru o data a invierii .Dar ce vroiam eu sa subliniez din acel citat este bucuria invierii ,care copleseste cu totul domina mortii de pina atunci . Asa cum Lumina rasare,intunericul dispare . Asa ca practic nu mai conteaza acel termen .Sunt de acord cu voi ca e 1000 de ani .Si? Ce conteaza(daca orcum dormim)?Important este cat va dura viata de dupa acea moarte ? Cat ? O vesnicie.O VESNICIE . Ce mai conteaza 1000 de ani in plus sau minus fata de vesnicie . Eu nu gasesc ca ne desparte acest subiect,il gasesc doar neimportant ,conteaza viata ce va fi ,fara sfarsit. Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Fariseii au inventat aceste "basme evreești"- cum le numește apostolul Pavel- ce se încadrează perfect în teoria nemuririi sufletului, teorie străină de toată literatura biblică. Mântuitorul a spus pilda folosind elemente ale acestei povești din "Sfânta Tradiție" evreiască. Păi unde întâlnești în alt loc din Scriptură "sânul lui Avraam"? Ar trebui să apară măcar într-unul din sutele de trimiteri ale VT cu privire la Rai. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Iar când acest (trup) stricăcios se va îmbrăca în nestricăciune și acest (trup) muritor se va îmbrăca în nemurire, atunci va fi cuvântul care este scris: "Moartea a fost înghițită de biruință. 55. Unde îți este, moarte, biruința ta? Unde îți este, moarte, boldul tău?".(1 Cor. 15,54-55) deci despre nemurire se poate vorbi doar după înviere și nu la momentul morții. Așa spune apostolul Pavel aici, și eu îl cred. Citat:
Să zicem că ar fi un bun argument pentru o zi de sărbătoare, aceasta însă n-ar trebui să fie în detrimentul sabatului poruncii a IV-a, ori mai grav: să i se substituie! |
|
|||
|
|||
![]()
Ce sens ar fi avut un asemenea verset pentru poporul ce păzea cu strictețe sabatul? Scriind Geneza, Moise nu a intenționat să descrie amănunțit tot ce făceau și credeau strămoșii, ci doar experiența lor cu Dumnezeu în momentele cheie ale vieții. În rest, nici nu ni se spune că patriarhii ar fi mâncat caș. Dar devreme ce erau păstori, avem tot dreptul să gândim că mâncau caș. Dacă ni se spune în Geneza 2 că Dumnezeu, după ce a creat familia, a sfințit ziua a șaptea a săptămânii, apoi ciclul săptămânal este amintit în repetate rânduri în cartea Genezei, fie sub forma repetată de „7 zile” (în narațiunea Potopului, cap. 7-8), fie sub numele de săptămână (în discuția dintre Iacob și Laban), înseamnă că era cunoscut și sabatul. Altminteri, ce sens poate avea săptămâna, fără o zi deosebită care să delimiteze ciclul? De la Moise până pe vremea lui Elisei, deasemenea nu mai este amintit sabatul, cu excepția cărții Psalmilor. Dar nimeni nu se îndoiește că exista. Jubileul este poruncit în Legea lui Moise, dar nu mai este atestat mai târziu. Înseamnă că nu s-a ținut deloc? Argumentele pe care le ceri erau fără sens pentru evrei, ei nu păzeau duminica. Maica Domnului ar fi fost scandalizată la ideea necurată de a păzi prima zi a săptămânii în locul sabatului!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Și dacă ziua ar fi avut atunci 80 de ore, cu ce se schimbă datele problemei? Ciclul septimal al zilelor a rămas același. Oricâte argumente de mucava ai scorni, ziua a șaptea tot sâmbăta este, și porunca a IV-a din Decalog la ea se referă și nu la duminică. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, si acum si pururea si in vecii vecilor! Amin! Sunt un mandru, un fatarnic, si-un viclean! Fac ceva bun ca sa ma vada altii, si astept sa fiu laudat! "Gustati si vedeti ca bun este Domnul". |
|
|||
|
|||
![]()
Ce conteaza pentru Dumnezeu sunt faptele bune si credinta in Hristos.
Asa ca hai sa nu ne mai pierdem in diverse interpretari care ne despart ,si sa cautam ceea ce ne uneste . "Slova omoara,iar Duhul da viata" |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Și i-a zis Avraam: Dacă nu ascultă de Moise și de prooroci, nu vor crede nici dacă ar învia cineva dintre morți." (Luca 16,31) |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cateva intrebari pentru neoprotestanti si protestanti. | Seraphim7 | Secte si culte | 104 | 23.10.2022 00:36:38 |
Profeti adventisti | NeInocentiu | Secte si culte | 592 | 07.05.2012 09:41:27 |
Cateva intrebari pentru sfintii preoti si crestini | RafaelMiticaPitulice | Despre Sfanta Scriptura | 25 | 02.08.2011 09:01:17 |
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti | danyel | Secte si culte | 741 | 11.08.2010 21:37:50 |
|