Sincer e de bun simt sa crezi intr-o moarte ca intuneric total, si in aceasta perspectiva si Invierea capata mai multa putere . Asa am crezut si eu mult timp ,doar de cativa ani,si la inceput mai mult pentru ca Biserica zice ca e asa,am crezut ca moartea de fapt nu exista .
Nu am argumente 100%,exista citate intr-o parte sau alta .
Am doar credinta ,ca odata ce Iisus a biruit moartea,acesta a fost un eveniment cosmic atat de important , incat acum mi se pare deplasat inversul,sa mai cred ca moartea mai are asa mare putere.Asa cum zice si apostolul "Unde iti este boldul moarte,unde e biruinta ta.Caci boldul mortii era pacataul"
Deci in concluzie nu am argumente sa iti dau,decat cu aceiasi valoare ca ale tale,luate din aceiasi Biblie ca si tine . In schimb am o imensa credinta (izvorata mai mult din Traditia atator veacuri) ca invatatura despre biruinta Vietii e atat de mare,incat mi se pare copilaresc sa ne mai intorcem la spaimele nihiliste ,gen Cioran,ale somnului absolut
SI iata si alt raspuns.De aia si serbam Duminica,pentru ca a fost intaia zi de viata noua a lui Iisus,si in care s-a serbat biruinta vietii asupra mortii .
|