![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Noi, nu putem face nimic pentru mantuirea noastra. Putem doar sa alegem, prin credinta, sa primim darul lui Dumnezeu. Iar aceasta credinta duce la schimbarea vietii si caracterului nostru. Credinta intr-un dar asa de mare si plin de dragoste (o viata vesnica fara suferinte) nu ne poate lasa la fel cum am fost. Daca nu apar schimbari in viata noastra, inseamna ca nici credinta nu este (doar la nivel declarativ). Dumnezeu cunoaste cel mai bine aceste lucruri si ne va judeca. "Caci atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, incat a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica." (Ioan 3:16) |
|
|||
|
|||
![]()
asa este, dar e incomplet...
Biserica lui Hristos este: penticostala, catolica, baptista, ortodoxa, adventista. |
|
|||
|
|||
![]()
La fel de bine (rău) te-a putut învăța și pe tine cineva că Biserica Ortodoxă există de la Pogorârea Duhului Sfânt. Pe vremea aceea nu erau catolici, ortodocși, protestanți, neoprotestanți (în această ordine), ci doar creștini.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Insa m-am gandit mult ,unde nu a-ti avea voi dreptate,caci totul parea beton Mantuirea vine prin harul Domnului si nu prin puterile noastre,si aici suntem de acord. Dar,mai departe spuneti:"Putem doar sa alegem, prin credinta, sa primim darul " Bineinteles se leaga si cu textul Apostolului "prin har ati fost mantuiti, prin credinta" Pai daca e un dar,nu prea mai tine de alegerea noastra.Caci alegerea implica pe unii care aleg bine si altii care nu aleg bine,sau nu aleg nimic. Cred ca aici lipseste o veriga.Dupa ce darul a fost facut,el trebuie acceptat,dar cumva tot printr-un dar,adica sa nu tina de puterea noastra de a alege .Aici cred eu ca intervine Ortodoxia,si bineinteles si scriptura, cu taina Impartasaniei.Adica darul Domnului,nu se poate capata de cei care nu mananca Trupul Sau,si de cei car nu implinesc aceasta jertfa,si care nu cred in Trupul Sau. Pentru ca Trupul Sau ,e jertfa Sa,si harul se ia doar prin jertfa Sa. Deci nu e suficient sa constati din scriptura ca exista acest har,si sa crezi in el. Mantuitorul a simtit nevoia introducerii unei scene de acceptare ,fizice,vazute,in sceneta rastignirii.Si anume cina la care,inainte de Rastignire,El spune"mancati,acesta este Trupul Meu" .El nu spune,acesta 'inchipuie' ,Trupul Meu,ci acesta "este" Rolul atribuit de Ortodoxie,si zic eu si de biserica primara,a primilor cateva mii de convertiti,care staruiau in "frangerea painii si in rugaciune",nu este un rol auxiliar,optional. Ci este fiintial,face parte integranta din taina dobandirii credintei,si a harului lui Dumnezeu. Nu exista har fara impartasirea cu Trupul Sau.Nici scrierile apostolului Pavel ,nu se departeaza de aceasta concluzie,per ansamblu,vorbindu-se de trupul cel nou al crestinului,integrat in Trupul lui Hristos,al Bisericii |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ma mir ca unii care se declara atat de buni cunoscatori ai Scripturilor au cateodata niste momente cand li se intuneca amintirea. Asa deodata.. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iar de la credinta la fapte, este vointa omului, in aspect neglijat sau minimalizat de protestanti. Se pare ca ei cred ca Dumnezeu impune credinciosului un anumit curs al actiunilor sale, imediat ce acesta decide sa creada iar in concluzie, indiferent ce face credinciosul este de la Dumnezeu, chiar daca faptele sale afirma contrariul, el este totusi un om "mantuit" aflat sub puterea harului. Deci pocainta nu mai are sens pentru ca greselie nu-i mai aparti in mod direct, el este alt om. Cat de falsa este aceasta invatatura si cum il conduce pe om spre Iad cred ca este destul de limpede.. Last edited by AlinB; 17.01.2010 at 18:03:18. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
2. Sfanta Impartasanie cu sangele si trupul lui Hristos presupune si o schimbare a vietii si a caracterului, dupa modelul lui Hristos. Dar, de vreme ce betivul ramane betiv, mincinosul ramane mincinos, hotul ramane hot, etc. inseamna ca nu a avut loc o impartasanie adevarata. "Nu stiti cã cei nedrepti nu vor mosteni Împãrãtia lui Dumnezeu? Nu vã înselati în privinta aceasta: nici curvarii, nici închinãtorii la idoli, nici preacurvarii, nici malahii, nici sodomitii, nici hotii, nici cei lacomi, nici betivii, nici defãimãtorii, nici hrãpãretii nu vor mosteni Împãrãtia lui Dumnezeu."(1 Corinteni 6:9,10) Cu ce-l ajuta impartasania ortodoxa, pe pacatos, sa ajunga in Imparatia lui Dumnezeu, daca pacatosul ramane la fel ca inainte? 3.Si in alte biserici crestine se da Sfanta Impartasanie. Dar acolo are loc si o pocainta si schimbare a caracterului pacatosului. |
|
|||
|
|||
![]()
Exprima-te te rog in limba romana.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mantuirea, capatata prin harul lui Dumnezeu, poate fi pierduta. Omul poate decide sa se indeparteze de Dumnezeu. "Dar dacã cel rãu se întoarce de la toate pãcatele pe care le-a sãvîrsit si pãzeste toate legile Mele si face ce este drept si plãcut, va trãi negresit, nu va muri."(Ezechiel 18:21) "Însã dacã cel neprihãnit se abate de la neprihãnirea lui si sãvîrseste nelegiuirea, dacã se ia dupã toate urîciunile celui rãu, s-ar putea sã trãiascã el oare? Nu, ci toatã neprihãnirea lui va fi uitatã, pentru cã s-a dat la nelegiuire si la pãcat, de aceea va muri în ele."(Ezechiel 18:24) Last edited by copacel; 17.01.2010 at 20:12:25. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cateva intrebari pentru neoprotestanti si protestanti. | Seraphim7 | Secte si culte | 104 | 23.10.2022 00:36:38 |
Profeti adventisti | NeInocentiu | Secte si culte | 592 | 07.05.2012 09:41:27 |
Cateva intrebari pentru sfintii preoti si crestini | RafaelMiticaPitulice | Despre Sfanta Scriptura | 25 | 02.08.2011 09:01:17 |
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti | danyel | Secte si culte | 741 | 11.08.2010 21:37:50 |
|