Citat:
În prealabil postat de Miha-anca
Multumesc, Evreulcelales, pentru raspunsul tau moderat ca exprimare de data asta. Constat insa ca ti-ai format un tic verbal: "antisemit", de vreme folosesti acest cuvant chiar si in legatura cu Iisus, spunand ca nu a fost antisemit. Nici nu avea cum sa fie.
Am vazut mai demult un film despre Metzada si am fost impresionta de atitudinea eroica a evreilor asediati; de lupta lor zi si noapte; mai ales noaptea cand trebuiau sa care pamant pentru a astupa gaurile facute in poarta de focul pe care il puneau romanii. Am simpatizat cu evreii, caci simpatia mea merge spre cel, care lupta pentru libertate. Dar cu sinuciderea tot nu ma impac, chiar daca am inteles motivul pentru care au facut-o: decat sclavie, mai bine moartea.
|
Bine. Inteleg. Daca ai fi fost evreica desigur ca ai fi inteles mai bine cata valoare are libertatea. Ca romanca,fica a unui popor docil si supus ,libertatea nu a avut mare valoare. A trebuit,de exemplu 44 de ani ca sa va rasvatiti contra dictaturii comuniste...si asta cu ajutorul catalizatorului ,prabusirea altor regimuri comuniste din rasaritul Europei.