Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.01.2010, 20:14:31
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Exprima-te te rog in limba romana.
În ce grai ți-e mai familiară româna?
Reply With Quote
Vechi 17.01.2010, 20:26:37
iust79 iust79 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 12.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iustin10 Vezi mesajul
Pai daca e un dar,nu prea mai tine de alegerea noastra.Caci alegerea implica pe unii care aleg bine si altii care nu aleg bine,sau nu aleg nimic. Cred ca aici lipseste o veriga.Dupa ce darul a fost facut,el trebuie acceptat,dar cumva tot printr-un dar,adica sa nu tina de puterea noastra de a alege
nu prea am inteles ce vrei sa spui aici. daca esti bun, rogu-te, fii mai explicit.

( cu ce difera alegerea de a primi sau nu Evanghelia si astfel mantuirea, de alegerea de a lua sau nu sfanta impartasanie ? ori te contrazici, ori nu am inteles eu bine ce vrei sa spui...)
Reply With Quote
Vechi 17.01.2010, 20:40:06
iust79 iust79 is offline
Junior Member

Implicit

Citat:
Aici cred eu ca intervine Ortodoxia,si bineinteles si scriptura, cu taina Impartasaniei.Adica darul Domnului,nu se poate capata de cei care nu mananca Trupul Sau,si de cei car nu implinesc aceasta jertfa,si care nu cred in Trupul Sau.
e corect sa inteleg ca ai spus ca darul mantuirii, in ortodoxie, se accepta prin participarea la sfanta impartasanie?
Reply With Quote
Vechi 17.01.2010, 20:42:58
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Religia: Ortodox
Implicit

iustin10 si iust79 , care ce confesiuni aveti?
Reply With Quote
Vechi 17.01.2010, 20:48:12
iust79 iust79 is offline
Junior Member

Implicit

Citat:
Pentru ca Trupul Sau ,e jertfa Sa,si harul se ia doar prin jertfa Sa.
aici este un alt lucru care nu il inteleg. a spus cineva candva ceva pe topicul asta dar tot nu m-a lamurit.
stiu ca la catolici se crede ca paine si vinul in momentul rostirii binecuvantarii (acesta este trupul meu) se transforma in trupul si sangele lui Hristos (bineinteles aspectul exterior ramane de paine si vin) si astfel Hristos este rejertfit de fiecare data cand se savarseste stanta impartasanie (cel putin asa am inteles eu ca spune ei).

in ortodoxie vrei sa spui ca omul este pus in partasie cu trupul si sangele lui Hristos care s-a jertfit acum aproape 2000 de ani pt noi si asa primeste harul, sau ca in momentul impartasaniei este pus in partasie cu trupul si sangele lui Hristos care se jertfeste din nou in acel moment?
Reply With Quote
Vechi 17.01.2010, 20:49:26
iust79 iust79 is offline
Junior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
iustin10 si iust79 , care ce confesiuni aveti?
am spus cand am postat prima data (cateva pagini mai sus)...

sunt crestin baptist
Reply With Quote
Vechi 17.01.2010, 20:55:07
iust79 iust79 is offline
Junior Member

Talking

Citat:
În prealabil postat de iust79 Vezi mesajul
.....paineA si vinul in momentul..... sFanta impartasanie (cel putin asa am inteles eu ca SPUN ei)....
imi cer scuze, sunt cam obosit si cei mici mi-au cam avariat tastatura
Reply With Quote
Vechi 17.01.2010, 20:56:25
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iust79 Vezi mesajul
nu prea am inteles ce vrei sa spui aici. daca esti bun, rogu-te, fii mai explicit.

( cu ce difera alegerea de a primi sau nu Evanghelia si astfel mantuirea, de alegerea de a lua sau nu sfanta impartasanie ? ori te contrazici, ori nu am inteles eu bine ce vrei sa spui...)
:) Pai pt inceput tre sa vedem daca vorbim in aceiasi termeni. Evanghelia o primesc si ortodoxi si restul aproximativ la fel (Aici ia-le ca pe pareri personale nu oficial ortodoxe).Caci am constatat ca toti putem intelege la fel ,aproximativ,citatele din Evanghelie.Aici nu vad nici o contradictie.Totusi,eu nu ma refeream numai la intelegerea Evangheliei.Mantuirea nu se reduce la intelegerea Evangheliei,care ar putea fi si subiectiva . Ea are ca rezultat final despatimirea si facerea faptelor bune ,si revarsarea iubirii in suflet.Ca argument:"Nu cei ce imi zic Doamne Doamne...,ci cei ce fac voia Tatalui Meu"
Ori pentru a realiza aceasta schimbare interioara e nevoie de har.Har care se intoarce apoi,ca un cerc frumos,chiar si asupra intelegerii Evangheliei(Asta ca dovada ca consider foarte importanta Evanghelia si intelegerea ei)
Pentru a dobandi acest har zic eu,nu e suficienta doar citirea Evangheliei,ci e necesar un act 'fizic' oarecum,de maxima importantia,si anume impartasirea cu Trupul Domnului.Este ca o acceptare 'vazuta' a Fiului lui Dumnezeu.
Acest act nu e departat de Evanghelie,se afla in ea,era facut de primii crestini
Prin acest act se lasa in mana lui Dumnezeu,nu numai primirea Evangheliei,dar si metoda prin care sa primim Evanghelia,astfel ca nimic sa nu mai vina de la noi,ci totul sa vina de la El.
De abia de aici incolo,incepe si rolul nostru,conlucrarea cu acest har,sosit oarecum extern in noi.De aici vine apoi si traditia Ortodoxa,cu preotii care doar administreaza acest har,care este de fapt al lui Hristos.
Stiu ca si la adventisti exista impartasirea cu Trupul Domnului.Dar nu stiu daca are acest rol central,de transmitere a harului.
Reply With Quote
Vechi 17.01.2010, 21:04:04
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
Stiu ca si la adventisti exista impartasirea cu Trupul Domnului.Dar nu stiu daca are acest rol central,de transmitere a harului.
Adventiștii de Ziua a Șaptea cred că pâinea și vinul sunt semnele exterioare și vizibile ale harului interior și invizibil. Harul divin nu subzistă în elementele materiale ale sacramentului, ci în făgăduința care este legată de act și care devine activă prin primirea mijlocită de credința celui ce participă la comuniune.
Reply With Quote
Vechi 17.01.2010, 21:54:55
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Adventiștii de Ziua a Șaptea cred că pâinea și vinul sunt semnele exterioare și vizibile ale harului interior și invizibil. Harul divin nu subzistă în elementele materiale ale sacramentului, ci în făgăduința care este legată de act și care devine activă prin primirea mijlocită de credința celui ce participă la comuniune.
Ei ,noi ortodoxi credem ca acea paine si vin sunt chiar Trupul si Sangele lui Hristos.Credem ca Biserica la care mergem e chiar Trupul lui Hristos.
Credem ca harul pe care il primim e chiar lucrarea directa a Lui in noi,odata ce noi il mancam direct pe EL.
Mai departe ne asemanam,caci normal ca trebuie sa si crezi in acest har "prin primirea mijlocită de credința " .Dar lipseste aceasta veriga la voi,legatura directa cu Hristos prin trup.Legatura se face doar inchipuindu-va acel har,deducand ca exista din citirea Evangheliei.
Ori noi credem ca,dupa ce a fost rastignit,Iisus a ramas printre crestini in mod direct,prin aceasta taina,careia Apostolii chiar ii acordau atata importanta.Si tot aceasta taina,este si poarta de intrare a Duhului ,a Mangaietorului fagaduit.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cateva intrebari pentru neoprotestanti si protestanti. Seraphim7 Secte si culte 104 23.10.2022 00:36:38
Profeti adventisti NeInocentiu Secte si culte 592 07.05.2012 09:41:27
Cateva intrebari pentru sfintii preoti si crestini RafaelMiticaPitulice Despre Sfanta Scriptura 25 02.08.2011 09:01:17
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti danyel Secte si culte 741 11.08.2010 21:37:50