Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.01.2010, 22:06:14
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Religia: Ortodox
Implicit

As spune ca famenismul se refera la monahism, adica la renuntarea vietii de cuplu.Nu neaparat la castrare si nu cred ca Hristos se referea aici la castrare.Se refera la cei care aleg sa nu duca o viata matrimoniala.Interesant este a intelege ce inseamna "a te naste famen".Sunt unii care sunt nascuti fameni.Probabil ca in cazul acesta se refera la cei care sunt nascuti pentru viata in Dumnezeu.Caci cel care renunta la viata matrimoniala, gaseste ceva cel putin la fel de valoros, viata pentru Dumnezeu.In cazul acesta, cei nascuti fameni sunt aceia care sunt facuti pentru slujirea si vietuirea in Dumnezeu si lepadarea totala de lume, cei ai ascetismului.Unul dintre acestia, ca exemplu ar putea fi si Sf.Ioan Botezatorul,cel care din pantece a slujit pe Dumnezeu.Este un text in Vechiul Testament :

Isaia 56:
4. Pentru că așa zice Domnul către fameni: Celor care păzesc zilele Mele de odihnă și aleg ceea ce Îmi este plăcut Mie și stăruie în legământul Meu,
5. Le voi da în casa Mea și înăuntrul zidurilor Mele un nume și un loc mai de preț decât fii și fiice; le voi da un nume veșnic și nepieritor.

Cred ca despre asta se refera si textul despre cei ce au lepadat absolut toate bucuriile ale lumii acesteia si fericirile lumii acesteia, chiar una pentru care omul a fost facut, pentru femeie, spre a se alipi de Dumnezeu si a se bucura si fericii in Imparatia lui Dumnezeu.Sa nu exageram si sa intelegem gresit ca sa nu ajungem la lucruri de genul cum se intamplau in unele locuri , cand calugarii se castrau in mase.
Reply With Quote
Vechi 18.01.2010, 23:48:47
maria-luisa maria-luisa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2009
Implicit

nici eu nu ma refeream la castrare, ci la faptul ca sunt unii oamneni care nu mai simt aceasta necesitate si pentru care chemarea catre Dumnezeu este mai puternica. Eu personal, consider fireasca legatura dintre barbat si femeie, dar pot intelege acest aspect. In Dumnezeu nu exista lipsa.
Reply With Quote
Vechi 19.01.2010, 15:46:56
Langu Langu is offline
Banned

Data înregistrării: 08.02.2009
Locație: Madrid
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Langu
Implicit

Am cautat doua dictionare si am gasit acelasi raspuns:famen,eunuc=barbat castrat,insa asa cum nu se poate naste un barbat castrat inseamna ca se refera la acei barbati care nu intretin relatii sexuale si isi dedica viata doar Domnului.Va multumesc!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Moliftele sf vasile se pot citi de orice preot? ingerul_pazitor Generalitati 46 15.12.2011 18:43:48
Invidia impiedica orice bucurie jonella Intrebari utilizatori 5 25.05.2010 19:19:57
Orice veți cere de la Tatăl în numele Meu El vă va da luceafaruldincer Din Noul Testament 24 28.03.2010 22:50:08
Sunt ateu, intrebati-ma orice! AteulCelRau Generalitati 1449 11.03.2010 09:44:01