![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
cornul e considerat un simbol ce poate aduce victoria si bogatia in lupta.
totodata,poate aduce aminte de coarnele lui Moise,simbol al receptarii legii divine,al comunicarii dintre Dumnezeu si om. numai ca în iconografia creștină, coarnele sunt un simbol malefic...ele trimit inevitabil la diavol.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Poate ca voi va uitati la batran, dar nu la el sunt prezente coarnele ci la ingerul de deasupra lui... |
|
|||
|
|||
![]()
Mi s-a parut mie.Ala seamana a drac, de deasupra.Intreaba pe preot sau pe cei ai Bisericii despre icoana asta.Poate insemna si ce am zis eu , dar atunci nu si-ar avea locul deasupra ci dedesubt.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ti-as sugera sa faci o poza mai clara, si cu zoom...ca sa vedem cat se poate de clar daca ai dreptate sau nu! ![]()
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
"Ingerul" ala face parte din icoana, sau este ceva din arhitectura bisericii plasat peste icoana?Daca e din icoana, e o icoana mai ciudata.Sunt curios sa vad ce-ti vor raspunde cei care stiu.Sper sa nu fie o sminteala pentru tine, ca am vazut ca ai mai vb de icoane.Mai sunt si icoane non-canonice,mai rar , dar de obicei astea nu se gasesc in Bisericii.Eu ma minunez cand ma uit la iconostas, la picturile de pe usile altarului si de deasupra lor.Cand vad pe Maica Domnului cu Pruncul, pe Hristos, pe Ioan Botezatorul,pe arhanghelii Mihail si Gavril , Cina cea de Taina , cei doisprezece Apostoli, proorocii Vechiului Testament , si deasupra Sfanta Cruce cu Hristos cel rastignit.Parca ma uit la Imparatia Cerurilor.Chiar duminica asta ma uitam in timpul slujbei.
http://www.crestinortodox.ro/editori...tam-bisericile |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre idolatrie-mihail florin | ionut12 | Generalitati | 1 | 15.11.2010 23:53:17 |
Astrologia, idolatrie, vrajitorie | Vladimir-Adrian | Vrajitoria | 0 | 24.04.2010 14:24:19 |
|