![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||||
|
|||||
|
Citat:
Sfantul Tihon a anatemizat CU ADEVARAT pe Serghei, pe comunisti si toti vandutii anti-hristului si vazand ca actuala Patriarhie Moscovita nu este nimic altceva decat mostenitoarea pseudo-bisercii care a luat fiinta in 27 se afla sub anatema! Bineinteles ca tu acum nu faci distinctie intre actuala Patriarhie Moscovita, mai bine zis pseudo-patriarhie si Patriarhia condusa de Sfantul Mucenic in anii '20 pana la moartea sa! Uite ce zice Sfantul Patriarh: Fiii mei! Vă Blagoslovesc pre voi în Numele Domnului nostru Iisus Hristos! Blagoslovenia lui Dumnezeu și a mea să fie cu voi în veci. Amin. Iară pre Serghie și pre toți episcopii și preoții cei ce au vândut pre Hristos și credința Pravoslavnică, pre lupii cei în piei de oaie, îi Blestem! Îi Blestem pre pierzătorii Sufletelor creștinești, cari nu au vrut să meargă împreună cu mine la mucenicie, ci s-au lepădat de Dumnezeu și de credința Pravoslavnică și-au iscălit să colaboreze cu puterea sovietică, ca să piardă Suflete creștinești și Pravoslavia. Iată pentru cari lucru au primit ei “slobozenia”. Iară eu pre toți aceștia îi predau Anathemei! Citat:
Citat:
Ca sa'ti dau un exemplu practic, Parintele Arsenie Papacioc poate sa zica ce vrea el despre stilisti! La fel si Arsenie Boca care a acuzat pe drept-credinciosi! Atata timp cat nu sunt in Adevar, parerile lor sunt nule! Acum imi vei zice de minunile la mormantul Parintelui Arsenie Boca, de sfintenia sa, s.a.m.d. Imi vei zice si de Parintele Arsenie Papacioc si de viata sa plina de ravna! Dar asta nu schimba cu nimic situatia! Oameni cu viata induhovnicita avem si la romano-catolici si la monofiziti, de exemplu. Vizioneaza din nou acel link despre sfintii monofiziti! Ce inseamna asta? Ca detin Adevarul daca au avut persoane sfinte? In nici un caz! Citat:
Citat:
Te crezi tu mai intelept decat Sfintii care au dat anatema impotriva ecumenismul, de pilda Sfantul Mitropolit Filaret? Nu'ti este rusine? Mdea... cred ca aceste randuri le-am mai scris de vreo 3-4 ori pe forum. La fel ca Fani vorbesti de dialogul dintre Sfinti si eterodocsi! Sa nu uitam ca si Arie a partecipat la Primul Sobor Ecumenic! Acuma incercand sa manipulezi lumea, si defapt te manipulezi singur incerci sa pui acest dialog pe acelasi plan cu actualul dialog ecumenic! Doar o persoana care nu cunoaste ecumenismul ar putea accepta acest lucru si am sa'ti arat de ce! Sfintii Parinti, cand au vorbit cu ereticii si paganii nu faceau DIPLOMATIE, nu faceau ca la piata, "mai lasam din dogmele noastre, mai lasati si voi din ale voastre" si ne unim! Ei marturiseau SFANTA ORTODOXIE in fata ereticilor si a paganilor! Cine nu o accepta si se impotrivea era anatemizat (nu intotdeauna bineinteles)! Ori actualii ecumenisti asta nu fac! Se duc bine mersi la aceste conferinte talharesti unde Ortodoxia este pusa in acelasi plan cu toate paganismele si sectele eretice, se pupa cu ieresiarhii, pupa mana ieresiarhilor romano-catolici! Sfantul Nicolae a pupat mana lui Arie cand acesta hulea pe Hristos? Dute si vezi ce a facut acest Sfant, plin de ravna dumnezeiasca! Last edited by Antoni0; 20.01.2010 at 20:10:50. |
|
|
||||
|
||||
|
Patriarch Tikhon wrote, 'The late Patriarch Gregory VII, under pressure from the Lutheran government in Finland, agreed, even in regards to Holy Pascha [to change the calendar], disregarding the anathemas placed on such changes by the holy Councils (the First and Antiochian, canon 1 and the seventh Apostolic canon). Celebrating at the same time as the heretics, and even with the Jews, "is an exception to the rule" [they claim], though the holy Church strove in every way to avoid this coincidence when it established Holy Pascha, 'in order not to celebrate with the Jews.' Now the Finnish government persecuted both physically and morally those faithful Orthodox monastics and laypeople who desired to obey God more than men (Acts 5:29), ("Sorrowful Epistle," Church News, No. 11-12, 1925).' "
http://www.orthodoxinfo.com/ecumenism/quovadis.aspx A se observa ca nu numai in Romania a fost o rezistenta impotriva schimbarii calendarului! |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Daca iti vei cere iertare si vei recunoaste ca ai gresit si ca Sfintii Apostoli nu erau divizati,ca doar stie toata lumea ca faceau parte din aceeasi Sfanta Biserica,si slujeau impreuna atunci sa nu te mai baneze. |
|
|
|||
|
|||
|
Si ca sa fie clar iata Sfanta Icoana a Adormirii Maicii Domnului,unde Sfintii Apostoli au slujt impreuna:
http://orthodoxwiki.org/images/4/4d/Dormition.jpg http://www.goarch.org/special/listen...hare/dormition http://www.balamand.edu.lb/theology/feastdormition.htm Poftiti si predica Sfantului Ioan Damaschinul la Adormirea Maicii Domnului: http://www.balamand.edu.lb/theology/Jodorm1.htm Si normal sunt si alte multe locuri unde se arata ca Sfintii Apostoli erau in uniune si nu divizati,si dintr-o singura Sfanta Biserica si slujeau cand se intalneau Sfanta Liturghie impreuna. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Sfintii Apostoli au fost unsi ca episcopi la pogorarea Duhului Sfant.
Dupa aceea nu a fost deloc intre Sfintii Apostoli neunire ci cand erau impreuna slujeau impreauna Sfanta Liturghie,era comuniune liturgica. Eu nu stiu la ce te-ai referit dar niciun Sfant Apostol desi au existat intre dansii niste discutii nu si-a facut Biserica separata nici nu s-a despartit de ceilalti Sfinti Apostoli pentru aceste discutii. A fost o discutie referitoare la necesitatea sau nu a taierii imprejur si a tinerii intregi legi a lui Moise pentru cei care erau primiti la crestinism si nu erau evrei. Dar in niciun caz pentru aceasta discutie nu si-au facut unii Biserica separata,sau sa se fi despartit de Biserica acelora. http://www.crestinortodox.ro/biblia-...-ierusalim-206 http://orthodoxwiki.org/Apostolic_Council_of_Jerusalem Si poti sa vezi ca si Sfantul Apostol Pavel si Sfantul Apostol Petru au fost de aceeasi parere.De unde dar s-a dat ca Sfintii Apostoli erau dezbinati intre dansii? Dar oare Bisericile pe stil vechi s-au adunat in Sfant Sinod sa discute ce considera ei ca e necanonic la ceilalti sau i-au anatemizat direct pe ceilalti? Oare cei care au fondat Bisericile pe stil vechi au discutat mai intai despre indreptarea calendarului in Sfintele Sinoade din care s-au desprins? Eu nu cred. Ci s-au desprins direct. Si ca sa afirm ce cred eu : cred ca Bisericile Ortodoxe Canonice sunt din Biserica cea vie a lui Dumnezeu prin vinele careia si prin vinele carora "curge seva" lucrarii lui Dumnezeu. Biserici ortodoxe canonice adica BO Sarba,BOR,BO Rusa,Patriarhia Ierusalimului,Patriarhia Ecumenica,BO Greaca,BO a Ciprului,BO Bulgara si celalte care sunt in comuniune cu acestea. Despre Bisericile pe stil vechi nu stiu ce sa spun.E clar ca la mateiti,florinitii,ROCOR si in alte Biserici pe stil vechi Dumnezeu lucra in trecut,acum nu mai stiu. Parintele Cleopa si parintele Arsenie Papacioc zic de membri Bisericii Ortodoxe pe stil vechi din Romania ca acestia se reprimesc in BOR fara mirungere,ca si acestia tot crestini ortodocsi sunt dar schismatici.Dar la acestia mantuirea de primit e mai dificil. Dar parintele Cleopa si parintele Arsenie Papacioc ziceau de Biserica Ortodoxa pe stil vechi care era atunci in Romania.Ca acum se pare ca si in Romania sunt mai multe Biserici Ortodoxe pe stil vechi. Nu este cuvincios ca in necunostinta de cauza sa judecam ce a patimit Sfantul Apostol Petru si ceilalti Sfinti Apostoli. Dumnezeu Iisus Hristos iertase si pe Iuda si vroia sa il unga si pe el Sfant Apostol,dar Satana,raul pizmas l-a inselat si l-a aruncat in deznadajduire.Toti Sfintii Apostoli au fost lasati sa fi incercati (ispititi) de Satana,ca cei tari tare se vor cerca. http://www.sfaturiortodoxe.ro/pcleopa/30jdcpreotii.htm "21.Dar iată, mâna celui ce Mă vinde este cu Mine la masă. 22.Și Fiul Omului merge precum a fost orânduit, dar vai omului aceluia prin care este vândut! 23.Iar ei au început să se întrebe, unul pe altul, cine dintre ei ar fi acela, care avea să facă aceasta? 24.Și s-a iscat între ei și neînțelegere: cine dintre ei se pare că e mai mare? 25.Iar El le-a zis: Regii neamurilor domnesc peste ele și se numesc binefăcători. 26.Dar între voi să nu fie astfel, ci cel mai mare dintre voi să fie ca cel mai tânăr, și căpetenia ca acela care slujește. 27.Căci cine este mai mare: cel care stă la masă, sau cel care slujește? Oare, nu cel ce stă la masă? Iar Eu, în mijlocul vostru, sunt ca unul ce slujește. 28.Și voi sunteți aceia care ați rămas cu Mine în încercările Mele. 29.Și Eu vă rânduiesc vouă împărăție, precum Mi-a rânduit Mie Tatăl Meu, 30.Ca să mâncați și să beți la masa Mea, în împărăția Mea și să ședeți pe tronuri, judecând cele douăsprezece seminții ale lui Israel. 31.Și a zis Domnul: Simone, Simone, iată satana v-a cerut să vă cearnă ca pe grâu; 32.Iar Eu M-am rugat pentru tine să nu piară credința ta. Și tu, oarecând, întorcându-te, întărește pe frații tăi. " Dumnezeu Iisus Hristos zice asa: "27. Și le-a zis Iisus: Toți vă veți sminti, că scris este: "Bate-voi păstorul și se vor risipi oile". Pe Sfantul Apostol Petru satana il face sa se lepede de Dumnezeu Iisus Hristos iar apoi negresit ca a vrut sa il duca la deznadajduire.A fost mare biruinta duhovniceasca,ca Sfantul Apostol Petru nu s-a sinucis. Last edited by mihailt; 21.01.2010 at 03:22:14. |
|
|
||||
|
||||
|
Mihailt, o conversatie cu tine este o pierdere de timp atata timp cat tu afirmi ca BOR nu este pe calendarul gregorian si ca nu a fost deloc mason Miron Cristea a fost Sfant!
Cand vei fii sincer cu tine insuti sa ma anunti! Uitati o icoana cu minunea din '24!
|
|
|
||||
|
||||
|
Mai departe doua fotografii cu cativa drept-credinciosi din Sudul-Moldovei (n'au nimic de a face cu Slatioara)!
![]()
|
|
|
||||
|
||||
|
Aici despre Mitropolitul Filaret. Este foarte interesant vazand ca se vorbeste si despre Sfantul Ioan Maximovic! Chiar daca e'n ruseste, pagina se poate traduce cu google toolbar!
http://iasidnev.livejournal.com/206699.html |
|
|
||||
|
||||
|
Cine sunt cuviosii parinti si cuvioasele monahii/surori din fotografie?
|
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Botezul | Hartford | Biserica Ortodoxa Romana | 34 | 30.12.2009 14:30:00 |
| botezul | dulcineea | Mirungerea(Ungerea cu Mir) | 70 | 09.09.2008 11:17:27 |
| Botezul | ionut | Botezul | 33 | 03.12.2006 13:48:10 |
| botezul | mircea/ovidiu | Mirungerea(Ungerea cu Mir) | 0 | 28.08.2005 02:10:00 |
|
|