Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Slujbele Bisericii Ortodoxe > Tinuta in Biserica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.01.2010, 00:07:55
Ioan-Victor
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Nu cred ca ar avea vreun sens, se subintelege cred ce am vrut sa exprim prin folosirea cuvantului...efeminat ( implica o anumita constitutie, atitudine..etc)
Deci eu sunt un adevarat razboinic, nu o fetita
Reply With Quote
Vechi 06.01.2010, 00:21:39
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ioan-Victor Vezi mesajul
Deci eu sunt un adevarat razboinic, nu o fetita
Pai am si raspuns in sensul ca nu exista riscul in cazul tau sau al barbatilor barbati...ci doar in cazul celor care deja au anumite caracteristici
Reply With Quote
Vechi 07.01.2010, 20:06:38
Hartford's Avatar
Hartford Hartford is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.11.2005
Locație: USA
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ioan-Victor Vezi mesajul
Din exces de comoditate am inceput sa imi rad barba o data pe luna (si mie imi creste repede, nu gluma!)...
De asemenea vreau sa imi las si parul sa creasca...E pacat sa-mi las parul lung? E semn de feminizare?
Cum asa? dar calugarii au parul lung il tin in coada prins la spate, mie chiar imi place cum le sta, cu conditia sa fie spalat des.
Ca sa-l vezi pe Dumnezeu!
Reply With Quote
Vechi 19.01.2010, 19:30:23
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Hartford Vezi mesajul
Cum asa? dar calugarii au parul lung il tin in coada prins la spate, mie chiar imi place cum le sta, cu conditia sa fie spalat des.
Mai nou am vazut calugari cu parul tuns.

Intr-o dimineata eram in autobuz mergand spre universitate si intra un tip, in jur de 30 de ani, student si el cel mai probabil, imbracat intr-un kilt, fusta scotiana, dar nu in nu stiu ce culari, ci kaki. Si totusi ii statea extraordinar de bine, mie mi-a furat ochii. Nu arata deloc efeminat, dar nici dizgratios, ci, surprinzator, barbatesc, si parea ca se simte foarte confortabil. :D Se intampla in SUA. Ca sa vezi ca nu pantalonii il fac pe barbat, barbat, nici fusta pe femeie, femeie.
Reply With Quote
Vechi 20.01.2010, 03:08:10
Hartford's Avatar
Hartford Hartford is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.11.2005
Locație: USA
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Noesisaa Vezi mesajul
Mai nou am vazut calugari cu parul tuns.

Intr-o dimineata eram in autobuz mergand spre universitate si intra un tip, in jur de 30 de ani, student si el cel mai probabil, imbracat intr-un kilt, fusta scotiana, dar nu in nu stiu ce culari, ci kaki. Si totusi ii statea extraordinar de bine, mie mi-a furat ochii. Nu arata deloc efeminat, dar nici dizgratios, ci, surprinzator, barbatesc, si parea ca se simte foarte confortabil. :D Se intampla in SUA. Ca sa vezi ca nu pantalonii il fac pe barbat, barbat, nici fusta pe femeie, femeie.
Of ce bine ca nu locuiesc la NY sau pe la Los Angeles sa vad dubiosi din astia caci pe acolo poti vedea ce nu ai vazut de cind esti si nu ai putea deslusi daca e barbat sau femeie, Doamne rau sa alterat societatea asta sau poate sint eu prea de moda veche
Ca sa-l vezi pe Dumnezeu!
Reply With Quote
Vechi 20.01.2010, 16:53:16
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Hartford Vezi mesajul
Of ce bine ca nu locuiesc la NY sau pe la Los Angeles sa vad dubiosi din astia caci pe acolo poti vedea ce nu ai vazut de cind esti si nu ai putea deslusi daca e barbat sau femeie, Doamne rau sa alterat societatea asta sau poate sint eu prea de moda veche
Si totusi era vorba de un scotian, al carui port este asta....iar Noesissei nu i s-a parut deloc ciudat, subliniind faptul ca nu te face fusta femeie, si nici pe barbat pantalonul nu il face barbat

Exista oameni care chiar imbracati asa cum "trebuie", tot arata ciudat...si nu iti poti da cu parerea prea bine asupra lor, asta e ideea!

De exemplu, cum ti s-ar fi parut barbatii romani imbracati cu bundita, itari ( care sunt mulati) si cu camasa stil fustita pe strada...ar fi tocmai de moda veche, daaaaar??????
Reply With Quote
Vechi 20.01.2010, 17:16:58
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Si totusi era vorba de un scotian, al carui port este asta....iar Noesissei nu i s-a parut deloc ciudat, subliniind faptul ca nu te face fusta femeie, si nici pe barbat pantalonul nu il face barbat

Exista oameni care chiar imbracati asa cum "trebuie", tot arata ciudat...si nu iti poti da cu parerea prea bine asupra lor, asta e ideea!

De exemplu, cum ti s-ar fi parut barbatii romani imbracati cu bundita, itari ( care sunt mulati) si cu camasa stil fustita pe strada...ar fi tocmai de moda veche, daaaaar??????
Nu, nu era scotian, era american, probabil cu stramosi scotieni, ca si asa avea parul rosu. :D L-am mai vazut si dupa aia dar purta haine mai normale.
Reply With Quote
Vechi 20.01.2010, 18:46:58
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Noesisaa Vezi mesajul
Nu, nu era scotian, era american, probabil cu stramosi scotieni, ca si asa avea parul rosu. :D L-am mai vazut si dupa aia dar purta haine mai normale.
...atunci oricum adoptase un element din portul scotienilor, si bravo lui daca ii statea bine!!!
Reply With Quote
Vechi 20.01.2010, 19:09:02
arwein's Avatar
arwein arwein is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.01.2010
Locație: Bucuresti
Implicit

ESTE OBLIGATORIU CA FEMEILE SA AIBA CAPUL ACOPERIT IN BISERICA? Intreb pentru ca am frecventat mai multi ani o biserica, la catehizare si nici macar o data parintele nu a atras atentia asupra acestui fapt, de unde deduc logic ca nu e decat un obicei, nu obligatoriu. Ce parere aveti? Cum argumentati?
Reply With Quote
Vechi 20.01.2010, 20:30:19
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de arwein Vezi mesajul
ESTE OBLIGATORIU CA FEMEILE SA AIBA CAPUL ACOPERIT IN BISERICA? Intreb pentru ca am frecventat mai multi ani o biserica, la catehizare si nici macar o data parintele nu a atras atentia asupra acestui fapt, de unde deduc logic ca nu e decat un obicei, nu obligatoriu. Ce parere aveti? Cum argumentati?
Doamne iarta-ma , dar s-au dat atatea argumente , citate si nu numai , referitoare la acest subiect , incat ma intreb : e rea vointa sau superficialitate ? S-au scris pagini intregi referitoare la aceasta " mare povara " a purtarii baticului , a capului acoperit la femei . Parintele din bun simt poate nu a atras atentia la asa ceva , atat de elementar .
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
tinuta in biserici marlene Tinuta in Biserica 209 01.06.2025 21:06:29
Tinuta barbatului in biserica Hartford Tinuta in Biserica 56 26.05.2025 11:33:59
Imaginea ideala a femeii laice in biserica sophia Tinuta in Biserica 55 22.01.2012 06:11:46
Biserica si discriminarea femeii Golbi_ Despre Biserica Ortodoxa in general 460 08.12.2011 18:19:07
Spovedania trebuie tinuta costel Pocainta 10 29.01.2010 15:08:28