![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Cine sunt cuviosii parinti si cuvioasele monahii/surori din fotografie?
|
|
||||||||
|
||||||||
![]() Citat:
Citat:
Afurisire este totuna cu anatema. Anatemele sint date de sinoade ecumenice si locale. Sfintul Tihon nu spune unde tainele au Har mintuitor si unde nu, el doar exprima invatatura Bisericii Ortodoxe: nu exista Har mintuitor in tainele ereticilor. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Biserica lui Cristos este doar una si numai acolo unde ortodoxia este mrturisita. Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu ii zice Biserica lui Stalin ii zice BO Rusa care a avut pe Sfantul Tihon si alti Sfinti crestini ortodocsi.
Sunt linkuri care arata lamurit ca Sfantul Tihon a tinut un timp calendarul indreptat si ca vazand ca populatia Rusiei se sminteste a trecut la loc pe cel neindreptat. http://rafaeludriste.blogspot.com/20...u-timpuri.html Pe mine pozitia Sfantului Tihon si faptul ca la BO Finlandeza i-a fost permis sa tina calendarul indreptat din 1917 m-a lamurit deplin,ca nu e nicio problema in a tine calendarul indreptat. Eu de concelebrari intre BO a Alexandriei,BO Antiohiana si BO Siriaca copta nu am auzit. Daca ar fi aceasta este o problema interna a Bisericilor Ortodoxe Canonice care trebuie discutata eventual la un Sfant Sinod Panortodox sa se hotarasca in legatura cu ierarhii care au semnat acel acord. Nu este o problema a anonimilor (sau anonimelor ca nici macar daca e sora sau frate nu a vrut userul de isi zice orthodoxia.i.thanatos sa zica) care nu vor nici macar sa posteze sub numele lor real pe forum si nici nu vor sa zica din ce biserica ortodoxa fac parte,in cazul in care ar face parte din vreuna. Nu inteleg de ce dl admin nu a inchis topicul pana acum vad ca deja a ajuns la 54 de pagini si se pun aceleasi linkuri din nou si din nou. Last edited by mihailt; 22.01.2010 at 05:18:40. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In afara de asta, distanta pana la Luna se poate masura si cu laserul, se trage un fascicul si se numara secundele pana se intoarce (2 secunde si ceva). Asa a fost masurata cu precizie in secolul 20. Avionul intre orase zboara dupa curbura Pamantului. Pe harta plana daca tragi o linie dreapta de la Amsterdam la Seattle, vezi ca trece prin cu totul alte locuri decat pe unde zboara avionul (peste Groenlanda). Bogdan. |
|
|||
|
|||
![]()
Am citit linkurile cand le-ai trimis prima data. Cred ca tu n-ai inteles ce am vrut eu sa zic. Declaratia unui ratacit este egala cu zero. Daca sinodul Rusiei va spune in mod oficial ca da, recunoaste tainele catolicilor, asta e alta treaba.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
ECUMENISMUL ESTE EREZIA EREZIILOR! Ce cauta ierarhii BOR in ecumenism??? Au terminat lucrul in Biserica Lui Hristos, i-au instruit pe toti, i-au facut pe toti membrii Sfinti, si acum au puterea sa zica "oamenii din Biserica noastra sunt pregatiti sa se confrunte cu ereticii!"??? Nicidecum!!! Dintre preotii "de seama" ai BOR-ului sunt lepre care nu ai ce le cere!!! Inafara de bani si beneficiile functiilor, NU CUNOSC NIMIC! Sunt si unii care spun ca sunt mai altfel... insa, cum sa fii mai altfel, daca in chip vizibil esti evlavios si marturisitor, iar prin faptul ca nu iei masuri MARTURISITOARE, nu esti niciun ALTFEL, pentru ca ii sustii prin tacere. Tacerea este Tradarea Lui Hristos!!! Sarutandu-l in tacere... l-a vandut pe Hristos!!! ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Eu cred ca bati campii. Arata-mi si mie unde au fost recunoscute oficial.
|
|
|||
|
|||
![]()
Mai uite niste canoane aici, pentru hirotonirea episcopilor:
"Episcopul sa se hirotoniseasca de trei sau de doi episcopi. Iar daca a fost cineva hirotonit de un singur episcop sa fie depus si el si cel ce l-a hirotonit. Daca sileste nevoia insa ca sa fie hirotonit de un singur episcop, pentru ca nu pot fi de fata mai multi, din pricina persecutiei, sau alte asemeni pricini, sa aduca act de imputernicire de la mai multi episcopi". Const. Apost. VIII, 27. "Episcopul sa se hirotoniseasca de doi sau trei episcopi!" -Apost. l. Daca anatemele si canoane s-ar aplica dupa cum spuneti voi, cred ca unele sinoade pe stil vechi ar avea niste probleme (cred ca BOSV, mateitii, si altii). La fel ar avea probleme si toti cei care au fost sau sunt in comuniune cu ei sau i-au recunoscut. Din fericire (pentru toti) cred ca anatemele si canoanele nu se aplica asa cum spuneti voi. Bogdan. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Problema nu o constituie, iti repet, geometria sau trigonometria, ci valoarea aberanta a distantei Pamint – Luna. Acceptind de buna o asemenea valoare si aplicind constructia geometrica pe care o propui (care este corecta) obti rezultate care contrazic ceea ce se vede de la sol. Daca distanta Pamint-Luna este cea din carti, atunci rezulta ca de pe geoid Luna se vede ca rasare in directie Est (pentru simplificare, in realitate Est-Nordest din cauza inclinarii orbitei Lunare) cu o variatie de mai putin de 1 grad intre locatiile extreme (pol si ecuator) din cauza distantei presupus atit de mari. Insa observatiile astronomice contrazic acesta “realitate”. Vezi la linkurile de mai jos directia in care este observata Luna la rasarit in mai multe orase ale Lumii, de la Nord la Sud. “Surprinzator”, diferenta unghiulara dintre directia Lunii in Kamchatka si Kampala (Uganda , la ecuator) este de 10 grade! Daca refac calculele in triunghi tinind cont de aceasta diferenta (10 grade), rezulta distanta Pamint – Luna (cu aceleasi super-simplificari pentru ca nu ne intereseaza precizia) de 68500 km (fata de 380000 km cit scrie in manuale!). De asemenea, trebuie observat ca nu am folosit citire de la pol (pe care, totusi, l-am luat ca reper in calculul initial). Deci, ne putem foarte probabil astepta chiar la diferente unghiulare mai mari, ceea ce insemna o distanta chiar si mai mica. Deci distanta Pamint - Luna si, implicit, dimensiunile Lunii sint umflate cam de 6-7 ori fata de rezultatele calculelor prin observatie directa. http://www.timeanddate.com/worldcloc...uery=kamchatka http://www.timeanddate.com/worldcloc...?query=kampala http://www.timeanddate.com/worldcloc...uery=melbourne http://www.timeanddate.com/worldcloc...uery=pago+pago Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Botezul | Hartford | Biserica Ortodoxa Romana | 34 | 30.12.2009 13:30:00 |
botezul | dulcineea | Mirungerea(Ungerea cu Mir) | 70 | 09.09.2008 10:17:27 |
Botezul | ionut | Botezul | 33 | 03.12.2006 12:48:10 |
botezul | mircea/ovidiu | Mirungerea(Ungerea cu Mir) | 0 | 28.08.2005 01:10:00 |
|