Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Botezul
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.01.2010, 02:35:08
adelin's Avatar
adelin adelin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.08.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Antoni0 Vezi mesajul
Mai departe doua fotografii cu cativa drept-credinciosi din Sudul-Moldovei (n'au nimic de a face cu Slatioara)!

Cine sunt cuviosii parinti si cuvioasele monahii/surori din fotografie?
Vechi 22.01.2010, 03:50:31
orthodoxia.i.thanatos orthodoxia.i.thanatos is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de BogdanF2 Vezi mesajul
Ati scris o gramada cat timp am lipsit eu, n-are rost sa raspund la fiecare in parte. Vreau doar sa-mi spun parerea legat de anateme. Eu cred ca:

1. Omul nici nu da si nici nu ia Harul. Nici un Sinod Ecumenic macar nu autoritatea sa ia Harul unei Biserici sau sa il dea. Harul il ia si il da numai Dumnezeu. Sinoadele nu fac decat sa OBSERVE ca Harul a fost luat, atat si nimic mai mult.
Adevarat.

Citat:
În prealabil postat de BogdanF2
2. Tot repetati anatemele nu stiu caror sfinti si a ROCOR-ului si a BO Adevarate din Grecia. Trecand peste faptul ca unele din aceste anateme sunt de fapt doar afurisiri, voi uitati faptul ca de obicei anatemele le dau sinaode ortodoxe a tuturor bisericilor, nu a unei singure biserici, sau un singur om. Tot pomeniti de anatema ROCOR si de anatema Sfantului Tihon. Oameni buni, sinodul ROCOR si sfantul Tihon nu sunt Sinod Ecumenic sa stabileasca dogme si sa spuna unde este si unde nu este Har. Nici macar sinod pan-ortodox nu sunt.
Nu am repetat anatemele niciunui sfint, ci ale unor sinoade.

Afurisire este totuna cu anatema.

Anatemele sint date de sinoade ecumenice si locale.

Sfintul Tihon nu spune unde tainele au Har mintuitor si unde nu, el doar exprima invatatura Bisericii Ortodoxe: nu exista Har mintuitor in tainele ereticilor.

Citat:
Fiecare e liber sa-si spuna parerea, sa creada ce vrea. Fiecare sinod poate sa dea ce anateme vrea, dar asta nu inseamna ca anatemele alea reflecta si realitatea, sau ca intra in vigoare instantaneu. Orice om e supus greselii.
Si cit de departe in istorie pot sa ma duc cu rationamentul tau? Pina acolo cind Duhul Sfint a incetat sa mai lucreze in Biserica? 1700, 1500 sau, mai bine, la vremea apostolilor si sa ne tot botezam la penticostali?

Citat:
Nici un Sinod Ecumenic nu era facut avand de la inceput rangul de Sinod Ecumenic Infailibil. Abia duca ce trecea mult timp de la el, si daca era acceptat de Biserica (conglasuirea Parintilor), abia atunci era Sinodul considerat autentic si infailibil.
Astea de unde le-ai aflat? Adica, daca Bisericile trimit reprezentati la un consiliu si aceia ajung la consens si sint imputerniciti de sinoadele lor sa semneze deciziile consiliului, de ce crezi tu ca ar fi nevoie de timp ca acele hotariri sa fie acceptate? In ce priveste calendarul, ecumenismul si sergianismul exista conglasuire cita vrei. Toate sinoadele ortodoxe au intarit anatemele care condamna aceste erezii.

Citat:
Si tot legat de anateme, eu nu am vazut pana acum nici o anatema a nici unui sinod pan-ortodox sau ecumenic care sa anatemizeze calendarul iulian revizuit (sau gregorian cu Pascalie iuliana, cum vrei sa-l spui) separat de Pascalie. Tot ce am vazut sunt condamnari ale Pascaliei sau ale calendarului cu tot cu Pascalie. De fapt Pascalia gregoriana era parte integranta din calendarul grfegorian, nu stiu daca la vremea aia se gandise cineva sa le ia separat.
Ai dreptate, dar "indreptind" calendarul iulian (adica tinind sarbatorile fixe dupa calendarul gregorian, iar cele legate de Sfintele Pasti pe calendarul iulian) nu poti sa eviti schimbarea Sfintei Traditii, ceea ce este condamnat de toti Sfintii Parinti, de toate sinoadele ecumenice si locale, inclusiv de Sfintul Sinod BOR la 1903.

Citat:
Cat despre conglasuriea Parintilor, 99% conglasuiesc ca BOR & restul Bisericilor au Har. La fel, si 99% din toti Sfintii si cuviosii din ultimii 85 de ani conglasuiesc la fel.
Poate Parintii Stilului Nou, pentru ca Sfintii Parinti ai Bisericii Ortodoxe au spus intotdeauna si spun ca nu exista Har mintuitor in tainele savirsite de eretici.

Citat:
Ortotoxia si ceilalti, voua chiar nu va e frica ca poate nu interpretati canoanele alea cum trebuie? Nu va e frica ca poate negati Biserica lui Hristos?
Nu. Ce fel de interpretare vrei sa dai atunci cind iti spune negru pe alb sa nu te rogi si impartasesti cu ereticii sau sa nu schimbi nimic din ceea ce Duhul Sfint prin Sfintii Parinti a hotarit bun pentru Biserica?

Biserica lui Cristos este doar una si numai acolo unde ortodoxia este mrturisita.

Citat:
Din punctul meu de vedere, threadul asta nu mai are nici un rost, nu cred ca am sa mai raspund. Dumnezeu sa ma ierte daca am gresit cu ceva si ma lumineze, asa cum m-a luminat intotdeauna. Daca voi sunteti cu adevarat mai ortodocsi, rugati-va si pentru mine.
Cum crezi, dar multumesc inca odata pentru dialog si iarta-ma daca uneori ti-am raspuns mai dur.
Vechi 22.01.2010, 05:15:46
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Nu ii zice Biserica lui Stalin ii zice BO Rusa care a avut pe Sfantul Tihon si alti Sfinti crestini ortodocsi.
Sunt linkuri care arata lamurit ca Sfantul Tihon a tinut un timp calendarul indreptat si ca vazand ca populatia Rusiei se sminteste a trecut la loc pe cel neindreptat.
http://rafaeludriste.blogspot.com/20...u-timpuri.html

Pe mine pozitia Sfantului Tihon si faptul ca la BO Finlandeza i-a fost permis sa tina calendarul indreptat din 1917 m-a lamurit deplin,ca nu e nicio problema in a tine calendarul indreptat.

Eu de concelebrari intre BO a Alexandriei,BO Antiohiana si BO Siriaca copta nu am auzit.
Daca ar fi aceasta este o problema interna a Bisericilor Ortodoxe Canonice care trebuie discutata eventual la un Sfant Sinod Panortodox sa se hotarasca in legatura cu ierarhii care au semnat acel acord.

Nu este o problema a anonimilor (sau anonimelor ca nici macar daca e sora sau frate nu a vrut userul de isi zice orthodoxia.i.thanatos sa zica) care nu vor nici macar sa posteze sub numele lor real pe forum si nici nu vor sa zica din ce biserica ortodoxa fac parte,in cazul in care ar face parte din vreuna.
Nu inteleg de ce dl admin nu a inchis topicul pana acum vad ca deja a ajuns la 54 de pagini si se pun aceleasi linkuri din nou si din nou.

Last edited by mihailt; 22.01.2010 at 05:18:40.
Vechi 22.01.2010, 09:56:03
BogdanF2 BogdanF2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.10.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de orthodoxia.i.thanatos Vezi mesajul
Daca discutia e inutila, atunci de ce ma tot bati la cap cu intrebari care o provoaca?

1. Ma intreb daca tu chiar citesti ce scriu!? Ti-am spus ca nu pun la indoiala geometria si trigonometria. Calculul pe care l-am facut, luind de buna distanta Pamint – Luna, a fost pentru a-ti demonstra ca o asemenea valoare implica o realitate aberanta. Acuma, daca tu crezi ca-i posibil ca toti oamenii de pe Pamint care vad Luna la un moment dat sa o vada deasupra capului (sau, ca sa fiu precis, sa vada Luna si orice reper fix de pe Pamint sub un unghi de ~90 de grade), sau ca-i ca pe parcursul intregii noptii Luna sa se miste cu mai putin de un grad pe bolta, atunci eu nu te contrazic, dar cu siguranta traim in lumi diferite!

Bineinteles ca nu-i nevoie ca reperele sa fie la capetele Pamintului, le-am ales doar, asa, ca sa-ti arat ca variatia unghiului Luna – reper A – reper B este mai mica de 1 grad (!) cind Luna se misca de la A la B (sau, ma rog, ca sa fiu sigur ca pricepi, Pamintul se roteste pina cind punctul A ajunge in B).

Sau, cine stie, poate ai dreptate si a venit doar vremea sa curbam spatiul ca sa iasa la socoteala parsecii masoneriei.

2. Deci, dupa cum lasi sa se inteleaga distantele intre orase sint calculate pe harti care sint proiectii ale Pamintului sferic, iar aceste distante sint confirmate zilnic de piloti si calatori care zboara de-a lungul si de-a latul Pamintului. Inainte de a-ti raspunde as vrea sa ma lamuresti daca avioanele zboara in linie dreapta sau urmeaza oarecum suprafata rotunda a Pamintului.
Omule, 2 oameni la 12,000 de km distanta nu vad luna deasupra capului, pentru ca si capetele lor sunt in directii diferite, datorita curburii Pamantului. Insa 2 oameni la 1km distanta se pot vedea unul pe altul, si pot sa traga o linie perfect dreapta intre ei. Exista dispozitive laser folosite pentru asa ceva.

In afara de asta, distanta pana la Luna se poate masura si cu laserul, se trage un fascicul si se numara secundele pana se intoarce (2 secunde si ceva). Asa a fost masurata cu precizie in secolul 20.

Avionul intre orase zboara dupa curbura Pamantului. Pe harta plana daca tragi o linie dreapta de la Amsterdam la Seattle, vezi ca trece prin cu totul alte locuri decat pe unde zboara avionul (peste Groenlanda).

Bogdan.
Vechi 22.01.2010, 09:57:47
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de orthodoxia.i.thanatos Vezi mesajul
Ti-am dat niste linkuri, dar, dupa cum se vede, nu prea te-ai obosit sa citesti(...)
Am citit linkurile cand le-ai trimis prima data. Cred ca tu n-ai inteles ce am vrut eu sa zic. Declaratia unui ratacit este egala cu zero. Daca sinodul Rusiei va spune in mod oficial ca da, recunoaste tainele catolicilor, asta e alta treaba.
Vechi 22.01.2010, 12:44:59
adelin's Avatar
adelin adelin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.08.2007
Implicit

Citat:
Am citit linkurile cand le-ai trimis prima data. Cred ca tu n-ai inteles ce am vrut eu sa zic. Declaratia unui ratacit este egala cu zero. Daca sinodul Rusiei va spune in mod oficial ca da, recunoaste tainele catolicilor, asta e alta treaba.
Tainele dintre Biserica Ortodoxa Romana si literani au fost recunoscute reciproc acum cateva decenii!!! O sa caut exact datele sa ti le pun aici sa vezi si sa nu cautzi sa aperi o erezie cu stres si in lipsa de argumente sa incepi sa sustii "daca e la noi asa, e bine", pentru ca tu acum nu stii unde te afli. Sustii ca esti Ortodox. Oare, ce crezi ca inseamna pentru tine VENIREA HRISTOSILOR MINCINOSI??? Cumva scrie undeva in scriptura ca va mai veni inca o data Hristos cel adevarat si va fi confundat cu Hristosul cel micinos??? NU!!! Deci, daca nu va veni cel Adevarat, nu va fi de cine sa-l confunzi; si de aceea iti spun ca asta este profetia, sa confunzi ca urmezi Lui Hristos, si sa faci toate cele ale Ortodoxiei, numai ca tu sa-l urmezi pe celalalt hristos, pentru ca te lasi dus de nas de cei ce isi bat joc de Ortodoxie prin calcarea Sfintelor Canoane SI TU VEZI ASTA, dar nu vrei sa pricepi.
ECUMENISMUL ESTE EREZIA EREZIILOR! Ce cauta ierarhii BOR in ecumenism??? Au terminat lucrul in Biserica Lui Hristos, i-au instruit pe toti, i-au facut pe toti membrii Sfinti, si acum au puterea sa zica "oamenii din Biserica noastra sunt pregatiti sa se confrunte cu ereticii!"??? Nicidecum!!! Dintre preotii "de seama" ai BOR-ului sunt lepre care nu ai ce le cere!!! Inafara de bani si beneficiile functiilor, NU CUNOSC NIMIC! Sunt si unii care spun ca sunt mai altfel... insa, cum sa fii mai altfel, daca in chip vizibil esti evlavios si marturisitor, iar prin faptul ca nu iei masuri MARTURISITOARE, nu esti niciun ALTFEL, pentru ca ii sustii prin tacere. Tacerea este Tradarea Lui Hristos!!! Sarutandu-l in tacere... l-a vandut pe Hristos!!!
Vechi 22.01.2010, 19:20:15
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de adelin Vezi mesajul
Tainele dintre Biserica Ortodoxa Romana si literani au fost recunoscute reciproc acum cateva decenii!!!
Eu cred ca bati campii. Arata-mi si mie unde au fost recunoscute oficial.
Vechi 22.01.2010, 19:39:01
Senior Member

Implicit Niste canoane

Mai uite niste canoane aici, pentru hirotonirea episcopilor:

"Episcopul sa se hirotoniseasca de trei sau de doi episcopi. Iar daca a fost cineva hirotonit de un singur episcop sa fie depus si el si cel ce l-a hirotonit. Daca sileste nevoia insa ca sa fie hirotonit de un singur episcop, pentru ca nu pot fi de fata mai multi, din pricina persecutiei, sau alte asemeni pricini, sa aduca act de imputernicire de la mai multi episcopi". Const. Apost. VIII, 27.

"Episcopul sa se hirotoniseasca de doi sau trei episcopi!" -Apost. l.

Daca anatemele si canoane s-ar aplica dupa cum spuneti voi, cred ca unele sinoade pe stil vechi ar avea niste probleme (cred ca BOSV, mateitii, si altii). La fel ar avea probleme si toti cei care au fost sau sunt in comuniune cu ei sau i-au recunoscut.

Din fericire (pentru toti) cred ca anatemele si canoanele nu se aplica asa cum spuneti voi.

Bogdan.
Vechi 23.01.2010, 00:35:32
Banned

Implicit

Citat:
Omule, 2 oameni la 12,000 de km distanta nu vad luna deasupra capului, pentru ca si capetele lor sunt in directii diferite, datorita curburii Pamantului. Insa 2 oameni la 1km distanta se pot vedea unul pe altul, si pot sa traga o linie perfect dreapta intre ei. Exista dispozitive laser folosite pentru asa ceva.
Foarte bine, daca nu-ti place pe Pamint, atunci hai sa ne mutam pe "sfera":

Problema nu o constituie, iti repet, geometria sau trigonometria, ci valoarea aberanta a distantei Pamint – Luna. Acceptind de buna o asemenea valoare si aplicind constructia geometrica pe care o propui (care este corecta) obti rezultate care contrazic ceea ce se vede de la sol.

Daca distanta Pamint-Luna este cea din carti, atunci rezulta ca de pe geoid Luna se vede ca rasare in directie Est (pentru simplificare, in realitate Est-Nordest din cauza inclinarii orbitei Lunare) cu o variatie de mai putin de 1 grad intre locatiile extreme (pol si ecuator) din cauza distantei presupus atit de mari.

Insa observatiile astronomice contrazic acesta “realitate”. Vezi la linkurile de mai jos directia in care este observata Luna la rasarit in mai multe orase ale Lumii, de la Nord la Sud. “Surprinzator”, diferenta unghiulara dintre directia Lunii in Kamchatka si Kampala (Uganda , la ecuator) este de 10 grade! Daca refac calculele in triunghi tinind cont de aceasta diferenta (10 grade), rezulta distanta Pamint – Luna (cu aceleasi super-simplificari pentru ca nu ne intereseaza precizia) de 68500 km (fata de 380000 km cit scrie in manuale!). De asemenea, trebuie observat ca nu am folosit citire de la pol (pe care, totusi, l-am luat ca reper in calculul initial). Deci, ne putem foarte probabil astepta chiar la diferente unghiulare mai mari, ceea ce insemna o distanta chiar si mai mica. Deci distanta Pamint - Luna si, implicit, dimensiunile Lunii sint umflate cam de 6-7 ori fata de rezultatele calculelor prin observatie directa.

http://www.timeanddate.com/worldcloc...uery=kamchatka

http://www.timeanddate.com/worldcloc...?query=kampala

http://www.timeanddate.com/worldcloc...uery=melbourne

http://www.timeanddate.com/worldcloc...uery=pago+pago

Citat:
In afara de asta, distanta pana la Luna se poate masura si cu laserul, se trage un fascicul si se numara secundele pana se intoarce (2 secunde si ceva). Asa a fost masurata cu precizie in secolul 20.
Nu stiu cit de credibila poate fi o astfel de informatie, atita timp cit NASA nu poate nici macar observa prin telescop cu tehnologia actuala locurile in care au aterizat misiunile spatiale si unde ar fi de presupus, dupa cum sustine ca s-ar afla reflectoarele (prismele) pentru laser. (http://hubblesite.org/reference_desk...=77&cat=topten). Dupa alte surse se pare ca nu pot fi observate detalii in teren cu dimensiuni mai mici de 100 de metri.

Citat:
Avionul intre orase zboara dupa curbura Pamantului. Pe harta plana daca tragi o linie dreapta de la Amsterdam la Seattle, vezi ca trece prin cu totul alte locuri decat pe unde zboara avionul (peste Groenlanda).
Poate te mai gindesti la asta. Zborurile orbitale nu sint posibile la altitudini sub 200 km si cu viteze mai mici de 27000 km/h.
Vechi 23.01.2010, 00:37:40
Banned

Implicit

Citat:
Mai uite niste canoane aici, pentru hirotonirea episcopilor:

"Episcopul sa se hirotoniseasca de trei sau de doi episcopi. Iar daca a fost cineva hirotonit de un singur episcop sa fie depus si el si cel ce l-a hirotonit. Daca sileste nevoia insa ca sa fie hirotonit de un singur episcop, pentru ca nu pot fi de fata mai multi, din pricina persecutiei, sau alte asemeni pricini, sa aduca act de imputernicire de la mai multi episcopi". Const. Apost. VIII, 27.

"Episcopul sa se hirotoniseasca de doi sau trei episcopi!" -Apost. l.

Daca anatemele si canoane s-ar aplica dupa cum spuneti voi, cred ca unele sinoade pe stil vechi ar avea niste probleme (cred ca BOSV, mateitii, si altii). La fel ar avea probleme si toti cei care au fost sau sunt in comuniune cu ei sau i-au recunoscut.

Din fericire (pentru toti) cred ca anatemele si canoanele nu se aplica asa cum spuneti voi.
Hotaririle Sfintului Sinod ROCOR din 1969 si 1971 exact aceea si sint: “act de imputernicire de la mai multi episcopi”.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Botezul Hartford Biserica Ortodoxa Romana 34 30.12.2009 13:30:00
botezul dulcineea Mirungerea(Ungerea cu Mir) 70 09.09.2008 10:17:27
Botezul ionut Botezul 33 03.12.2006 12:48:10
botezul mircea/ovidiu Mirungerea(Ungerea cu Mir) 0 28.08.2005 01:10:00