![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Ti-am mai zis: prin fapte bune, nu cu vorbe.
|
|
||||
|
||||
![]()
E posibil chiar sa fie si o carte Orthodoxy for Dummies, stiu ca eram in SUA si am vzut Catholicism for Dummies, deci de ce n-ar fi. :D
Citat:
Cred ca am spus pe alt thread care a fost experienta mea in explicarea postului ortodox. FAIL! ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Apoi o alta problema pe care am avut-o si o am traind atatia ani intre oameni care n-au auzit in viata lor de ortodoxie -- cum explici, pe scurt si pe intelesul tuturor, ce este ortodoxia fara a intra in prea mult detaliu istoric, unui om care stie ca exista catolici, protestanti, evrei, musulmani, budisti si cam atata. Hmmmm.
|
|
|||
|
|||
![]()
poate ar trebui dat exemplul evreilor ortodocsi. adica oarecum construit pe modelul acesta.
problema este insa : exista interes, doresc sa auda vorbindu-se despre asa ceva? nu ca fapt divers. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
da, ideea era de a scoate cumva in evidenta traditionalismul crestinilor ortodocsi, fata de ceilalti. nu crezi ca ar fi un inceput bun de discutie?
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu nu cred ca asta este adevarata ortodoxie. Traditia, nu traditionalismul: Adevarata ortodoxie este cea care bea din apa pura a izvorului credintei.
|
|||
|
|||
![]()
O carte de catehism nu ar fi buna?
Explica totul f logic... |
|
|||
|
|||
![]()
Dar care?
Eu recomand 'Dumnezeu este viu', catehism pentru familii. Insa este totusi grea pentru cineva care nu stie nimic. Este bazata si pe Scriptura, si pe ciclurile liturgice.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Concluzia: e foarte greu sa explici ce inseamna a fi ortodox unui om care nu stie ce e aceea ortodox. Probabil ca cei care stau in Romania, sau nu au de a face cu situatii din astea, nu isi dau seama, dar cum spunea si Fani, atunci cand te confrunti cu asa o problema iti dai seama cat de usor este sa te complaci fara a sti sa explici esentialul credintei tale. Si cand te gandesti, esentialul nu este nici baticul, nici fusta, nici canoanele despre tot felul de chestii, pe care le discutam noi aici pe zeci de pagini, ci cu totul altceva, care e greu de definit. Si care sa poata fi descris intr-o calatorie cu trenul de maxim o ora. :D Last edited by Noesisaa; 25.01.2010 at 00:56:55. |
|