![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Doamne ajuta!
Cred ca la Spovedanie omul se spovedeste conform treptei duhovnicesti pe care se afla. Daca se lupta cu o patima sau ma multe (cum de altfel se intampla cu marea majoritate) atunci le marturisesti pe acelea. Daca nu te mai supara nici o patima (in mod fizic) urci la urmatoarea treapta si marturisesti gandurile. Atunci cand tu crezi ca ai ajuns la o stare ce inseamna mai mult plafonare (in ceea ce priveste marturisirea pacatelor) discuta cu duhovnicul ceea ce iti vine in inima (anumite frici sau temeri pentru o situatie din viata ta, despre alegerea sotului sau sotiei, etc...) Duhovnicul de asemenea te poate ajuta sa cresti din ce in ce mai mult pe treptele duhovnicesti, prin recomandarea unei carti, inmultirea citirii Sf.Scripturi, a milostenie, etc... Taina spovedaniei nu devine nula datorita lipsei anumitor pacate ci ea isi trage seva din harul lui Dumnezeu ce ne ajuta sa crestem in dragostea de Dumnezeu. In Hristos Domnul, Al tau frate. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Pina sa imparti amenintari si sa proferezi aprecieri de genul ,,mojicie" si ,,mitocanie" fa bine sora si reda-mi textual unde am atacat eu frati sau surori folosind asemenea afirmatii sau altele asemenea si inceteaza sa mai faci pe seriful si sfinta dreptate unde nu te priverste pe tine . Cu ce drept ai tu atitudinea aceasta jenanta ? Explica-te , in masura posibilitatilor ! In cazul in care eviti, cuvintele spuse de tine ,,sa-ti fie rusine obrazului'' ti se potrivesc tie de minune ! Last edited by zaharia_2009; 24.01.2010 at 12:44:46. |
|
||||
|
||||
![]()
In urma cu 2 luni afirmai ca nici nu sti daca mai doresti sa conversam ca urmare a folosirii mele a apelativului ,,mai fata" . Ulterior am revenit, m-am explicat si mi-am cerut scuze. Nu ai scos un cuvint . In cazul in care doresti sa mai discutam astept scuzele de rigoare pt. comportamentul in consecinta . Daca nu, poti conversa linistita si fara mine !
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
[quote=evdochia;204283]eu am un pacat pe care nu-l pot spune duhovnicului meu ptr. ca mi-e rusine .Mi-e scarba de mine stiu ca trebuie sa spovedesc pacatul dar....nu pot.Ce fac?
Chiar daca savarsim anumite pacate pe care ne vine greu sa le pomenim, trebuie sa incercam sa trecem peste rusine,deoarece in caz contrar ne apasa glasul constiintei, care poate conduce la un anumit dezechilibru, la tristete, sau daca suntem mai tare ispititi chiar la deznadejde. |
|
||||
|
||||
![]()
Nu stiu, chestia asta cu hai la gramada la spovedit ca e Postul X nu mi se pare normala si se face in viteza si oboseala, cu cozi mari etc.[/quote]
Cea mai buna solutie ar fi sa cauti un duhovnic care spovedeste si in afara posturilor, deoarece daca stam sa ne gandim un pic omul nu pacatuieste doar de 4 ori pe an, in cel mai bun caz, ci aproape in fiecare zi. In plus, fiecare persoana are o alta sensibilitate si un mod diferit de raportare la pacat, simtind nevoia unei mai dese spovedanii si impartasanii. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
ce rugaciune spunem pt servici nou? | Mirela0110 | Generalitati | 7 | 21.11.2011 15:35:25 |
cat de puternic este satana pana la urma? | victortiti89 | Generalitati | 20 | 16.06.2011 19:33:03 |
ce s-a intamplat pana la urma? | victortiti89 | Din Noul Testament | 1 | 20.05.2011 08:49:05 |
De ce ne temem sa-I spunem numele ? | Mihnea Dragomir | Intrebari utilizatori | 17 | 27.02.2011 12:56:05 |
Ce este pana urma adevarata credinta? | annajanette | Generalitati | 21 | 17.06.2010 08:52:08 |
|