![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Doamne ajuta ! multumesc
"Și acum rămân acestea trei: credința, nădejdea și dragostea. Iar mai mare dintre acestea este dragostea." Corinteni 5. Pune-ți nădejdea în Domnul din toată inima ta și nu te bizui pe priceperea ta. 15. Omul simplu crede toate vorbele; omul înțelept veghează pașii săi. 33. Frica de Dumnezeu este învățătură și înțelepciune, iar smerenia trece înaintea măririi. www.bajotierra.ro |
|
|||
|
|||
![]()
Nu-mi place galagia, lipsa resrectului fata de cel de langa tine, faptul ca se intarzie si se deranjeaze alte persoane, grija de a se pune in evidenta - cat de evlaviosi suntem..., observatiile facute de alte persoane in general mai in varsta celor tinere, scurtarea slujbei, faptul ca unii preoti considera Sf ALTAR birou etc.
Poate ca sunt exigenta sau fac comparatii cu alte biserici, dar la noi lasa de dorit. Cat mai scurta, bani cati mai multi, biserica plina de igrasie pana sus si nu se face nimic. u se vrea sa se faca de ce bataie de cap. Se vorbea de mandrie - de ce nu-si amintesc preotii de pildele tinute in biserica? Grav ce se-ntampla in biserici! Ne mai intrebam de ce sunt bisericile goale, iar barurile pline...? parca se alegeau preotii dupa har, chemare... care chemare spre bogatie. Incerc toate astea sa le dau deoparte si sa ma rog si pentru ei. MA GANDESC CA ESTE PACAT SA JUDECI SI EU ASTA FAC ACUM. IERTATI-MA! |
|
||||
|
||||
![]()
mie mi-ar placea sa existe scaune pentru toata lumea, babele sa se fie atente la slujba, si sa existe un cor care sa aibe voce
![]() in rest sa fim noi sanatosi si cu credinta in Dumnezeu. ![]()
|
|||
|
|||
![]()
in biserica: nu imi place lipsa de randuiala, oriunde ar trebui ea sa existe (de la asezarea si comportamantul credinciosilor pana la diferite detalii care conduc spre zona kitsch-ului)
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cata odihna se simte in locul unde toate sunt in buna randuiala, fara nici cea mai mica urma de dezordine, acolo unde fiecare stie ce are de facut, acolo unde totul curge lin si nu exista graba aceea obositoare ce caracterizeaza lumea din afara bisericii.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De unde la noi asa ceva? Nici nu sunt bani sa incalzesti spatii mari! Asa ca hai la imbulzeala ca nu avem ce face! Insa daca exista iubire intre cei prezenti nici nu se simte inghesuiala! |
|
||||
|
||||
![]()
Mie nu-mi place cand suna telefoanele si faptul ca unele persoane chiar vorbesc la telefon in manastire,chiar in timpul slujbei.
"Smereste-te, om mandru, si inainte de toate frange-ti mandria... De te vei birui, te vei smeri si vei deveni liber, cum nici nu te-ai fi inchipuit vreodata. Si vei incepe o lucrare mareata si-i vei face liberi si pe altii si vei vedea fericirea, caci viata ti se va umple". |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
In cele mici, lucrurile se aseaza de la sine, daca preotul trece peste rusine si "educa" oamenii sa fie cuminti si odihnitori unii altora. Cat despre incalzire... in cele mici, cativa oameni se incalzesc de la sine, caci nu e spatiu mult. Cat despre marime... citeste articolul acesta "Bisericutele noastre". Este de Constantin Noica. Locurile mici si calde, acestea sunt izvoare de vietuire curata. Sa luam aminte la mai toate vechile manastiri si biserici. Erau atat de mici in toate cele fizice, dar atat de mari in cele ale Duhului. Nu gigantisme si prost gust, nu marimi impresionante, dar seci pana in "maduva" pietrei reci. Bine spui: "Daca exista iubire intre cei prezenti nici nu se simte inghesuiala."
"Va spun ca pentru orice cuvant desert, pe care-l vor rosti, oamenii vor da socoteala in ziua judecatii." (Matei 12,36) Last edited by windorin; 25.01.2010 at 17:21:24. |
|
||||
|
||||
![]()
Nu-mi plac oamenii care ajung in biserica si se cred in piata, vorbesc despre ce s-a mai intamplat in lume. Nu-mi plac oamenii care vin si iau din biserica sticle de aghiasma, la cat iau, ajung sa cred ca au renuntat la apa rece. Nu-mi plac oamenii care nu stiu ca uneori e indicat sa ai parte de apeluri pierdute. Dar de, din criza, multi raspund din biserica, ca nu cumva sa inregistreze astfel de apeluri. Nu-mi plac oamenii care vin de dimineata la biserica doar pentru a ocupa un scaun. Nu-mi plac oamenii care intra in biserica doar ca sa cerseasca, aduc tulburare...
Last edited by costel; 25.01.2010 at 17:58:30. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu-mi place când la vicernia care precede hramul unei biserici(privegherea așa cum spunem noi,slujbe la care vin credincioși din toate parohiile)atunci când se predică,preoții din altar vorbesc și râd așa de tare încât aproape acoperă vocea colegului care predică.
Tot la aceste slujbe îmi displace profund atunci când sunt puse sub analog de către credincoși (la citirea Sfintei Evanghelii) și în fața Sfântului Altar tot felul de haine (am văzut și lenjerie mai intimă) pentru a fi călcate și "citite"de către preoți. Nu-mi place la slujba Sfântului Maslu când credincioșii (mai ales femeile) se bagă sub veșmintele preotului și trag de el ca și cum prin aceasta ar scăpa de toate necazurile și bolile. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Imi place de o verisoara - de gradul 2 | Stefan500 | Generalitati | 42 | 27.09.2013 15:21:39 |
ce-mi place , ce nu-mi place | maria55 | Generalitati | 267 | 20.10.2011 16:52:08 |
Ce ne place in biserica? | Darius | Biserica Ortodoxa Romana | 57 | 09.06.2010 20:15:29 |
Ce va place, si ce nu va place, la propria dumneavoastra persoana??? | lavinia40 | Generalitati | 32 | 11.12.2009 18:20:00 |
|