![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Frate Bodo ce parere a sotia ta despre asta,i-ai spus?Si daca te-ai duce la manastire unde te-ai duce ,la Athos sau in tara?Scuza-ma ca te asaltez cu intrebari dar in lume nu am gasit prea multe persoane cu intentii similare cu ale mele.
|
||||
|
||||
![]()
:) Sigur ca am discutat asta si cu sotia..ma vede ca de ceva vreme ma framanta ceva....citesc f mult vietile sfintilor,din Biblie...etc...pelerinajul pe muntele athos...chiar mai glumim ca nu m-am bierberit de ceva timp si spunem ca trebuie sa ma pregatesc pentru manastire...iar serios vorbind...ne-am inteles ca atunci cand termin casa si ne vom muta,imi va da binecuvantarea sa fac ce imi doresc(i-am zis ca daca vad casa terminata o sa-mi fie pricina de poticnire :)) bineinteles ca nu imi va sta o casa in cale daca insushi familia nu imi sta)
Iar de ales...e greu s-o faci pentru ca avem in tara deasemenea manastiri foarte frumoase cu codri si munti nestrabatuti de piciorul omului inca...nu stiu...un atu pe muntele Athos este ca femeile nu au dreptul de a intra acolo....e o mare ispita femeia sa stii...fara sa ranesc pe cineva de sex feminin..dar pentru noi barbatii asa este..femeia este frumoasa si placuta ochiului..deci o mare ispita Cand am fost eu pe Athos am sta 6 zile...o clipa nu m-am gandit la femei...cand am iesit parca eram turbat....faptul ca Ourinopolis este plaja inchipuie-ti cand am iesit cata ispita era....in schimb...slujbele si viata de acolo...relieful...pe munte inconjurat de mare...o frumusete de neinchipuit....am sa pun cateva poze facute de mine..nu luate de pe site-uri sa vezi Gradina Maicii Domnului cu adevarat |
|
|||
|
|||
![]()
Da ai dreptate femeia este o mare ispita,nu mi-am facut o prietena niciodata in adevaratul sens al cuvantului,voind viata monahala,dar am avut probleme cu patima malahiei,care inca nu am extirpat-o definitiv,dar cu ajutorul divin cred ca o voi abolii.Am auzit ca singura manastire din tara unde nu intra femei este Frasinei m-ar ,,ispiti'' gandul sa o vizitez,cred ca este in Valcea.
|
|||
|
|||
![]()
citind posturile tale legate de subiect le-am gasit foarte nepotrivite,nu vreau sa te supar insa nu cred ca esti pt monahism,citeste-ti si tu posturile inca o data dupa ce ai citit sa zicem un psalm ,oricare ,sa alegem 37 sau 142,3,........sau dupa ce ai citit din vietile sfintilor de care ziceai
in alta ordine de idei voi barbati sunteti toti atrasi de athos,daca cititi marturii ale unor monahi ajunsi sfinti nu o sa gasiti numai traire la nivel foarte induhovnicit etc in romania sunt multe locuri ascunse de noi ceilalti,exista sfinti pustnici,skituri,manastiri retrase... insa pt femei nu exista nici athos si nici alte locuri imbunatatite,eu nu am auzit,poate sunt ce stiti de manastirea de la essex? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
postul asta era pt cineva bodo..... am gresit l-am postat la topicul tau,sper ca ai vzt asta,scuze poate te-am suparat insa fara sa vreau |
|
|||
|
|||
![]()
Cum sa ma superi ,nu-i nimic.Doamne miluieste.
|
|||
|
|||
![]()
Intrebat de un tanar ce ar trebui sa aleaga: casatoria sau monahismul, Parintele Teofil Paraian i-a raspuns: Asta sa-mi spui tu mie, nu sa-ti spun eu tie. Mi-au ramas in minte aceste cuvinte rostite de Parinte in cadrul unei conferinte.
Eu cred ca unde e dragoste adevarata de monahism, nu mai e loc de indoiala. Iubirea ne da intotdeauna siguranta. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Deruta legat de stabilirea zilelor/serilor de post in sistem bisericesc v.laic | sophia | Biserica Ortodoxa Romana | 21 | 05.09.2009 16:33:25 |
Monah Zotic (Gaievski) - iNVATITI-I PE COPII SA SE ROAGE | patinina34 | Mari Duhovnici si predicile lor | 0 | 03.01.2009 06:12:32 |
profil misionar pe un site laic | misionarul | Resurse ortodoxe on-line | 2 | 26.06.2008 23:32:09 |
|