Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.01.2010, 15:34:52
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Noesisaa Vezi mesajul
Ba nu, Anca. Se referea la oameni care provin din culturi diferite, nu la oameni cu religii diferite. Si chiar sa fi fost asa, nu vad care ar fi fost diferenta.
Pe acea vreme erau tot felul de rivalitati, daca iti aduci aminte evreii se credeau mai cu mot fiindca sunt "poporul ales" , grecii se credeau mai invatati, sau oricum cu o cultura mai adanca si mai sofisticata. Si Sf Ap Pavel spune ca in Hristos, si odata ce devii crestin, oricum nu conteaza ce esti din punct de vedere cultural, fiindca Hristos este deschis oricui.
Exact la asta m-am refrit si eu, doar cu alte cuvinte.
Reply With Quote
Vechi 28.01.2010, 15:42:55
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Exact la asta m-am refrit si eu, doar cu alte cuvinte.
Pai cum. Eu spun ca nationalitatea nu conteaza in Hristos, deci in crestin nu ar trebui sa-si faca griji si probleme pe domeniul asta. PE cand tu spui ca nationalitatea unui om e foarte importanta. Cum spunem aceleasi lucruri, ca eu nu vad?
Reply With Quote
Vechi 28.01.2010, 20:56:05
Miha-anca
Guest

Implicit

Poti fi crestin indiferent de nationalitate. Asta nu anuleaza nationalitatile, odata ce Dumnezeu le-a creeat. Dar si fariseul, si filosoful pot deveni crestini; ei raman insa, unul evreu si celalat grec, dar de religie crestina.
Noi daca suntem ortodocsi, nu mai suntem români? Si daca la judecata nu va avea importanta nationalitatea, atunci de ce le-a mai creeat Dumnezeu?!? Nu cred ca exista ceva inutil pe lumea asta, care sa fie de la Dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 28.01.2010, 20:58:34
Miha-anca
Guest

Implicit

Sa nu uitam ca mai este o catisma disponibila: 17
Reply With Quote
Vechi 28.01.2010, 21:04:17
Noesisaa's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Poti fi crestin indiferent de nationalitate. Asta nu anuleaza nationalitatile, odata ce Dumnezeu le-a creeat. Dar si fariseul, si filosoful pot deveni crestini; ei raman insa, unul evreu si celalat grec, dar de religie crestina.
Noi daca suntem ortodocsi, nu mai suntem români? Si daca la judecata nu va avea importanta nationalitatea, atunci de ce le-a mai creeat Dumnezeu?!? Nu cred ca exista ceva inutil pe lumea asta, care sa fie de la Dumnezeu.
Dar cine spune ca Dumnezeu a creat nationalitatile???? Dumnezeu ne-a creat fiinta umana, barbat si femeie, si nu mai mult, cred eu.

Adica poti sa spui ca Dumnezeu ingaduie existenta natiunii, dar nu cred ca a creat diferente care au dat nastere la suferinte enorme, pierderi de vieti, atrocitati.

Sigur ramai grec, romana, etc, dar nu mai conteaza! In Hristos toti suntem egali, fie romani, fie orice alt neam, ceea ce inseamna ca intr-o ecuatie natiunea nu schimba datele problemei cu nimic.

Last edited by Noesisaa; 28.01.2010 at 21:07:03.
Reply With Quote
Vechi 28.01.2010, 21:14:54
Miha-anca
Guest

Implicit

In biblie nu scrie de natiuni, ci de neamuri (NT), semintii (VT).
Reply With Quote
Vechi 28.01.2010, 21:20:40
Noesisaa's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
In biblie nu scrie de natiuni, ci de neamuri (NT), semintii (VT).

Asa, si?
Cum vrei sa le numesti, sunt consecinte normale ale inmultirii oamenilor, nu creatii ale lui Dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 28.01.2010, 22:09:29
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
Asa, si?
Cum vrei sa le numesti, sunt consecinte normale ale inmultirii oamenilor, nu creatii ale lui Dumnezeu.
Poate ma lamuresti atunci, de ce sunt 12 semintii, nu nenumarate?
Reply With Quote
Vechi 29.01.2010, 11:30:02
Daniel777 Daniel777 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.01.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Dar cine spune ca Dumnezeu a creat nationalitatile???? Dumnezeu ne-a creat fiinta umana, barbat si femeie, si nu mai mult, cred eu.

Adica poti sa spui ca Dumnezeu ingaduie existenta natiunii, dar nu cred ca a creat diferente care au dat nastere la suferinte enorme, pierderi de vieti, atrocitati.

Sigur ramai grec, romana, etc, dar nu mai conteaza! In Hristos toti suntem egali, fie romani, fie orice alt neam, ceea ce inseamna ca intr-o ecuatie natiunea nu schimba datele problemei cu nimic.
Cred ca la dimensiunea sufletului se adauga si faptul de a fi roman,este o ecuatie in care suntem implicati.....

Participam la mantuire si cu aceasta insusire,vrem nu vrem....
Gandim romaneste,gandim in limba romana....

Nu cred ca vom fi trasi la raspundere pentru Romania,cum se vehiculeaza pe acest topic,asta numai in cazuri de tradare,ma gandesc....

Dar ne mantuim in romana....

Spunem rugaciunile in romana....
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Salvati Copenhaga! andreicozia Generalitati 7 03.01.2010 04:45:16
salvati o viata andreicosminus Umanitare 0 30.12.2009 17:57:32
SOS!Salvati viata unui copil nou-nascut! heaven Umanitare 8 10.09.2009 21:13:19
Salvati Iconostasul de la Cotroceni simona76 Stiri, actualitati, anunturi 1 26.03.2009 09:56:37
salvati un suflet bm Generalitati 18 02.09.2007 15:10:53