Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.01.2010, 12:17:33
anaana71's Avatar
anaana71 anaana71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.11.2009
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru anaana71
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AteulCelRau Vezi mesajul
Plus ca pentru tine poate e frumos, cum pentur un comunist o carte despre cat de perfect e comunismul ar fi cea mai tare chestie din univers, sau cum pentru un nazist cartea Mein Kamp e hrana pentru suflet. Eu am alte gusturi si apreciez alte medii artistice.
gusturile nu se discuta! dar, asa pentru cultura mea, cam ce "medii artistice" apreciezi? se exclude "mediul artistic" - jocul pe calculator = dependenta = drog = modificare comportamentala si mintala.
Vechi 29.01.2010, 12:29:03
AteulCelRau
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anaana71 Vezi mesajul
gusturile nu se discuta! dar, asa pentru cultura mea, cam ce "medii artistice" apreciezi? se exclude "mediul artistic" - jocul pe calculator = dependenta = drog = modificare comportamentala si mintala.
Imi place muzica, am citit si carti, ma uit la filme, seriale, documentare etc. In gneral despre stiinta, natura, aventuri , SF etc, numi plac chestii violente, intunecate etc.

Iar aia e cea mai absurda definitie a jocurilor care am vazuto vreodata, macar nu te amagi cu definitii a ceva ce pur si simplu nu intelegi. Apropo despre toate noile inventii s-au facut acealeasi exagerari, depsre carti cand au aparut in masa la fel, telefon, radio, televiziune, internet, jocuri pur si simplu te conformezi maselor de oameni speriati si neinformati despre tot ce este nou. Te-au uitat la macar un video de acolo?

http://en.wikipedia.org/wiki/Video_games

Si apropo nu mai folositi termenul de jocuri pe calculator ca termen general, jocurile PC reprezinta doar 10% din industria jocurilor, banii si toate jocurile faine sunt pe platforme de care probabil nici nu ati auzit gen DS, XBOX, Wii,PS3, PSP etc.

Citat:
ei asa si eu cu jocurile, aceleasi prostii care creeaza dependenta de ani intregi, tot fara suparare.
Un om in medie petrece mai putin timp jucand un joc decat uitandu-se la televizor sau navigand pe internet, unde e dependenta?

Last edited by AteulCelRau; 29.01.2010 at 12:31:19.
Reply With Quote
Vechi 29.01.2010, 12:42:46
anaana71's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Imi place muzica, am citit si carti, ma uit la filme, seriale, documentare etc. In gneral despre stiinta, natura, aventuri , SF etc, numi plac chestii violente, intunecate etc.
Iar aia e cea mai absurda definitie a jocurilor care am vazuto vreodata, macar nu te amagi cu definitii a ceva ce pur si simplu nu intelegi. Apropo despre toate noile inventii s-au facut acealeasi exagerari, depsre carti cand au aparut in masa la fel, telefon, radio, televiziune, internet, jocuri pur si simplu te conformezi maselor de oameni speriati si neinformati despre tot ce este nou. Te-au uitat la macar un video de acolo?
http://en.wikipedia.org/wiki/Video_games
Si apropo nu mai folositi termenul de jocuri pe calculator ca termen general, jocurile PC reprezinta doar 10% din industria jocurilor, banii si toate jocurile faine sunt pe platforme de care probabil nici nu ati auzit gen DS, XBOX, Wii,PS3, PSP etc.
Un om in medie petrece mai putin timp jucand un joc decat uitandu-se la televizor sau navigand pe internet, unde e dependenta?
mai ce sa spun si io acu, in general dau un fel de definitii, in urma unor studii, na ca incep ca topcat cu experimente stiintifice si rationale. hihihihi... ai vrea tu sa fie asa cum spui, dar mde.... esti pe langa. daca eram asa speriata si neinformata, nu ma vedeai pe forum ca n-as si auzit de calculator. plus ca sperietura nu face bine.
jocul pe calculator e joc pe calculator... punct.
dependenta e la tine, tu nu faci parte din exemplul tau.
Vechi 29.01.2010, 12:45:01
AteulCelRau
Guest

Implicit

Citat:
mai ce sa spun si io acu, in general dau un fel de definitii, in urma unor studii, na ca incep ca topcat cu experimente stiintifice si rationale. hihihihi... ai vrea tu sa fie asa cum spui, dar mde.... esti pe langa. daca eram asa speriata si neinformata, nu ma vedeai pe forum ca n-as si auzit de calculator. plus ca sperietura nu face bine.
jocul pe calculator e joc pe calculator... punct.
dependenta e la tine, tu nu faci parte din exemplul tau.
Si de unde ai tras concluzia ca sunt depedent de jocuri? E prima data cand mentionez jocuri si am stat ore bune pe acest forum in timpul liber, daca eram dependent as fi folosit fiecare minut din timpul liber cu jocuri. Deasemeanea am stat si luni intregi far sa joc ceva si n-am simtit nevoia de joc sau vreun simptom de retragere. Daca apare un joc interesant vreau sal joc sa vad ce e cu el ca sa prind experienta dar nu stau 6 ore pe zi jucand ceva, cum faceti voi pe net.

Last edited by AteulCelRau; 29.01.2010 at 12:51:45.
Reply With Quote
Vechi 29.01.2010, 12:49:40
anaana71's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Si de unde ai tras concluzia ca sunt depedent de jocuri?
din aceesi concluzie pe care ai tras-o si tu ca-s speriata si neinformata si ca nu inteleg..
si sa-ti mai dau un pont: nu este ciudat sa vorbim de ortodoxie, de dragostea fata de Dumnezeu, de Sfanta Scriptura, etc pentru ca suntem pe un site crestin ortodox, dar sa fac reclama la jocuri, pe un astfel de site e mai ciudatel .... nici cel care si-a dat seama ca e dependent nu face asta... doar un "pasionat"...... uite ca sa nu mai folosesc termenul dependent.
Vechi 29.01.2010, 12:57:33
AteulCelRau
Guest

Implicit

Citat:
din aceesi concluzie pe care ai tras-o si tu ca-s speriata si neinformata si ca nu inteleg..
si sa-ti mai dau un pont: nu este ciudat sa vorbim de ortodoxie, de dragostea fata de Dumnezeu, de Sfanta Scriptura, etc pentru ca suntem pe un site crestin ortodox, dar sa fac reclama la jocuri, pe un astfel de site e mai ciudatel .... nici cel care si-a dat seama ca e dependent nu face asta... doar un "pasionat"...... uite ca sa nu mai folosesc termenul dependent.
Cand prezinti o frica asa irationala fata de jocuri si arati clar ca nu intelegi nici macar ce sunt si nu vrei sa intelegi ce alta conluzie sa trag?

Citat:
În prealabil postat de anastasia2008 Vezi mesajul
Da, ar fi foarte bine sa gaseasca o alta activitate placuta... cum zici tu. Dar la dependenta trebuie sa renunte definitiv.
Deacord, dar poate sa joace jocuri fara sa fie dependent, milioane de oameni nu joaca jocuri mai mult de 40 de minute pe zi, cei dependetii sunt exceptiile si ajung sa joace jocuri ce produc dependenta ca sa umple un gol lasat de o viata fara satifactii, oamenii cu vieti implinite nu ar suporta sa stea 4 ore jucand un joc unde omoara mistretzi si lupi in continuu, dar ar juca niste tenis pe Wii, sau un joc de petrecere impreuna cu prietenii, sau un joc de bataie cu un amic, sau pur si simplu sa joace o aventura pentru o ora sau doua ca si cum s-ar uita la un film. Defapt in general oamenii care joaca mai putin si mai rar si au o viata activa se bucura mai mult de jocurile lor, pentru ei chiar e relaxare, cei care petrec juma de zi uitanduse la acelasi personaj si omorand aceasi inamici ajung sa nu ma simta nici o bucurie, nici o satifcatie sau distractie, devine o munca repetitiva si fara rost menita sa inghita ore, pentru ca persoana care joaca astfel nu stie cum altfel sa le umple.

Last edited by AteulCelRau; 29.01.2010 at 13:06:13.
Reply With Quote
Vechi 29.01.2010, 13:19:25
anaana71's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Cand prezinti o frica asa irationala fata de jocuri si arati clar ca nu intelegi nici macar ce sunt si nu vrei sa intelegi ce alta conluzie sa trag?.
ca sa nu ma crezi "inculta" m-am jucat si eu jocuri, dar ce concluzii sa tras:
- pierdere de timp
- nu mai socializam, vroiam sa stau sa termin jocul
- nu ma invata nimic util, chiar fiind joc de strategie
- ma priva de o carte buna, de un film bun
- nu deveneam nici mai desteapta, nici mai interesanta
- crea dependenta
- ma indeparta de Dumnezeu
- etc.
si atunci de ce sa-mi pierd timpul? mai bine ies pe afara, ma duc la biserica, citesc o carte, vorbesc cu prietenii, fac ceva bun, util. in timp ce eu ma joc si nu-mi pasa, poate are cineva nevoie de mine, dar eu nu vad, nu aud, doar ma joc.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Internetul / jocurile pe calculator mekahekaleka Generalitati 2 13.01.2013 13:47:02
problemele noastre + problemele altora = un ocean de probleme VladCat Spiritualitatea ortodoxa 11 07.06.2012 09:49:48
Problemele si coruptia Bisericii Odinsson Morala Crestina 73 08.02.2012 08:05:20
Despre problemele tinerilor Laura19 Generalitati 1 21.07.2011 12:43:15