Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Slujbele Bisericii Ortodoxe > Reguli in Biserica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.01.2010, 22:50:52
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Ideea centrala este ca in Romania, de fapt si de drept, saracia si LIPSA UNUI VIITOR, a perspectivelor, a bataii de joc din LUME care nu se va sfirsii niciodata, ii imping in general pe oameni sa intre la minastire,

!
Am uitat sa mai adaug ca deseori si habotnicia si fanatismul si nu rareori chiar schizofrenia si nebunia ii imping pe multi sa se "retraga" mai ales cei care, saracii,... nu-si iau regulat pastilele.
Insa evident ca acestia nici nu fac purici prea multi pe acolo, deoarece, in scurt timp, ajung iar sa fie "neintelesi"...
In ambele emisfere mai exista o categorie de oameni care sunt atrasi de minastire ...dar... mai bine sa nu ii amintim
Doamne ajuta!

Last edited by andreicozia; 30.01.2010 at 00:42:26.
Reply With Quote
Vechi 30.01.2010, 10:32:45
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Am uitat sa mai adaug ca deseori si habotnicia si fanatismul si nu rareori chiar schizofrenia si nebunia ii imping pe multi sa se "retraga" mai ales cei care, saracii,... nu-si iau regulat pastilele.
Insa evident ca acestia nici nu fac purici prea multi pe acolo, deoarece, in scurt timp, ajung iar sa fie "neintelesi"...
In ambele emisfere mai exista o categorie de oameni care sunt atrasi de minastire ...dar... mai bine sa nu ii amintim
Doamne ajuta!
Andrei, esti cam dur. Or fi si aceste categorii de oameni care intra in manastiri dar sunt si oameni care chiar au vocatie. Chiar daca noi cei casatoriti intelegem mai greu aceasta chemare, ea este se pare foarte puternica pentru unii. Nu mai stiu cine spunea dintre calugarii cunoscuti ca este la fel ca atunci cand te indragostesti de o femeie si stioi ca este cea destinata tie - este tot un fel de poveste de dragoste.
Calugaria a fost la inceputul crestinarii imperiului roman salvarea credintei, pt ca atunci aparusera multi crestini de forma. Cei care se retrageau la viata pustniceasca sau manastire isi luau credinta in serios. Si mai tariu, calygarii au salvat credinta de diverse erezii.
Acum exista o criza si in manastiri ca si in lume - traim o epoca tulbure, unde este greu de despartit raul de bine.
Vechi 30.01.2010, 17:24:57
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Andrei, esti cam dur. Or fi si aceste categorii de oameni care intra in manastiri dar sunt si oameni care chiar au vocatie.
Lucrind in educatie, Fani, eu, in timp, mi-am format un "al treilea ochi", si astfel vad multe peste tot, inclusiv prin bisericile si minastirile pe care le vizitez si..., da poate ma exprim mai abrupt, dar eu prefer sa numesc aceasta forma de exprimare,... REALISTA.
Vreau sa-ti spun ca eru vorbesc din experiente directe cu oameni intilniti si in Romania si in America de Nord, nu din presupus. Din principiu nu fac acest lucru niciodata.
Evident ca sunt si oameni care au o chemare catre monahism, dar sunt foarte putini sau , IN TIMP, aceasta chemare sau se ...dilueaza sau se precipita in functie de mediul mai mult sau mai putin monahal in care se formeaza.
Am un baiat aici foarte infocat la vre-o 50 de ani(artist frescar, cantor,hipodiacon, foarte talentat, programator si cu Teologie) care tocmai s-a intors cu coada intre picioare inapoi la slujba lui( sotia nu l-a mai luat inapoi) dupa ce a "testat" citeva luni apele minastirilor din Romania. A avut noroc ca seful lui l-a reangajat.
Se pare ca staretii din Romania nu au treaba cu faptul ca esti CINEVA, ei tot la coada vacii te pun...Este bataie mare pe locurile caldute!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Al saptelea Sinod Ecumenic Ekaterina Istoria bisericii 0 13.10.2012 01:07:32
Al optulea sinod ecumenic de la Florenta Calin21 Istoria bisericii 3 08.10.2011 12:12:34
Cuvantarea PF Bartolomeu patriarhul ecumenic la sedinta Sfantului Sinod al BOR mihailt Generalitati 1 28.10.2010 23:47:48
Sfantul Sinod al saptelea ecumenic mihailt Despre Biserica Ortodoxa in general 1 17.06.2009 15:56:40
Se pregateste un nou sinod ecumenic? mihailt Despre Biserica Ortodoxa in general 3 10.11.2008 23:28:33