![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Ce intelegi tu prin natural? :)
Ca daca intelegi ceea ce inteleg eu atunci homosexualismul este natural :) |
|
||||||||||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||||||||
![]()
Daca propria umanitate o gasesti deranjata si ai o preferinta aparte pentru o religie inumana cred ca poti gasi una..
Citat:
Citat:
Are alte motive mai serioase. Nu confunda pe Dumnezeu cu ambitia rudelor. Citat:
Nu confunda genocidul pe care il fac oamenii cu dreptatea lui Dumnezeu. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
[quote] Pentru ca in numele zeului iubitor s-au comis atrocitati "divine". [/qote] Istoria arata ca este in firea omului sa comita atrocitati, indiferent de religie sau mai ales cand nu are nici una. Deci, pana la urma cu ce este Dumnezeu vinovat? Citat:
Daca 70% din cei care absolv facultatea de medicina sunt jalnici ca medici inseamna ca medicina e o meserie proasta? Citat:
Doar ca la un moment dat vei suferi consecintele. E atat de simplu, nu? Citat:
Citat:
Insa cum ziceam mai sus, ateistul sufera in general de mult "wishful thinking". Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Explicatiile/justificarile tale sunt cel putin la fel de patetice daca nu mai rau, pentru ca iti jignesc inteligenta care presupun ca pe undeva totusi exista. Citat:
2. Si daca stiinta a dat-o si o da in bara in unele randuri incercand sa ofere o explicatie fenomenelor naturale, de ce am mai avea nevoie de stiinta? Citat:
Explicatiile sunt partiale si privesc strict latura naturala, care nu exclude si nici nu are pretentia de a exclude (stiintific vorbind) cauzele supra-naturale a unui fenomen. Stiinta are onestitatea sa spuna ca nu poate sti de ce o placa tectonica se misca intr-o anumita zona si la un anumit moment dat, ca poate cel mult emite predictii despre unde si cand. In schimb, un ateu plin de "wishful thinking" si care doreste de partea sa autoritatea stiintei face afirmatii complet nestiintifice, incercand sa atraga stiinta de partea sa. [quote] Pentru ca crestinismul se bazeaza pe idei deja existente inainte pe care le-a transformat intr-o alta poveste. Citat:
2. Starea "jalnica dpdv etic" la ce fel de etica se raporteaza? La ipocrita etica atee? Atunci nici nu e de mirare.. Citat:
Citat:
Citat:
Ii da sansa sa se culce pe o ureche, fara sa mai fie deranjat de constiinta. Cel putin pana la judecata.. Citat:
Cerintele lui Dumnezeu au fost din pacate mereu cam deasupra "starii natiunii", de asta si o istorie tulburata a poporului evreu. Citat:
Dumnezeu nu-ti pormite "sa te scape de greutati daca esti cuminte". Ba dimpotriva, Biblia sugereaza pe alocuri cam contrariul.. Citat:
Deocamdata cred ca o duci prea bine pentru asta, nu? Citat:
Stralucita logica. Citat:
Moral, chiar nu se cunoaste. Ba dimpotriva, "involuam" ar fi cuvantul corect. Citat:
Citat:
|
|
||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||
![]() Citat:
Citat:
Dar credulitatea atee este induiosatoare.. Citat:
Citat:
Dar stii cum se zice..rudele nu poti sa ti le alegi, religia da ![]() Citat:
Lui Dumnezeu sigur ii e mila de Freud, iar asta cred ca e mai important decat (eventuala) mila a lui Freud pentru cine nu ii impartaseste ratacirea. Citat:
O da.. Citat:
Lumea actuala si femnismul ridicat la rang de religie, discrimineaza si umileste femeia. Pentru ca face din femeia-prostituata un model, din femeia incapabila sa mai fie mama o eroina, din femeia-barbat un ideal etc. Citat:
Este o imposibilitate, o absurditate, o impertinenta.. Citat:
Citat:
Si statistic vorbind sansele de a se intampla sunt 50-50 de ce in realitate nu sunt asa, stiinta nu poate explica. Citat:
Citat:
Iar eficienta stiintei in unele situatii (sa nu uitam ratarile, neputintele, ignoranta) nu o justifica pe post de religie. Citat:
Iar bomba atomica cine a facut-o? Si cine experimenteaza ultimele modele de armament prin Afganistan si Irak? Religia? Sau o societate atee? Citat:
Umanismul e forma suprema de egocentrism, chiar nu vad nimic egocentric intr-o religie care considera omul responsabil pentru actiunile sale. Citat:
N-ai fi deloc un om religios ci client la psihiatrie. Citat:
Marea majoritatea au o teribila plictiseala pe care o omoara in teribile moduri :) Citat:
Citat:
|
|
||||||||||
|
||||||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Hai ca sunt rau! Pasajul asta nici macar nu era asa in versiunile timpurii ale Bibliei. Citat:
|
|
||||||||||
|
||||||||||
![]()
Pai te las pe tine, sau gandirea atee lasa asa mult de dorit incat trebuie credinciosii sau o justifice?
Citat:
Ne plac ateii pusi la microscop. :) Citat:
Citat:
2. Ba dimpotriva, tocmai cei care ajung la concluzia ca viata nu are nici un sens anume, ajung sa o arunce aiurea. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Cine vorbea de lipsa de imaginatie.. Dar sa lasam imaginatia deoparte, ar fi fost suficient sa citesti contextul ca sa intelegi (sper ca nu te supraestimez considerabil). Citat:
Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Crestinii ortodocsi sau nu au dovedit ca nu stiu ce-i ala ateism asa ca utilitatea noastra pe acest forum este evidenta.
|
|
||||
|
||||
![]()
iar au incepu analizele pe text... moooaama ce plictiseala. da, stiu, schimb canalul. dar totusi scrierile astea de jumatate de pagina sunt PLIC-TI-SI-TOARE!!!!!
![]()
|
|||
|
|||
![]()
De acord. Trebuie tinut totul simplu. De exemplu:
Crestinul : -Dumnezeu a creat Universul. Eu: - Nu, Universul a creat Dumnezeul. Si gata : ) ) . |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sunt sigur ca si tu gandesti la fel, nu ca ateii care pun toti crestinii in aceeasi oala desi nici macar crestinismul nu-l cunosc decat la un mod extrem de vag, generalizator si cvasi-exclusiv prin prisma educatiei atee pe care au primit-o sau si-au administrat-o singuri in deplina naivitate de cauza. ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ar trebui sa primesti un premiu, sunt sigur ca nu sunt cei putini pe care caile intortocheate ale logicii ii plictisesc teribil.. Dar totusi, ca sa detaliem putin, logica atee de fapt este alta: Universul a create pe om si omul l-a creat pe Dumnezeu. Daca vrem sa impingem detalierea mai departe, putem spune ca de fapt logica este: Universul a creat Universul, si ulterior pe om din jocul intamplarii, cu alte cuvinte, Universul are de fapt atributele lui Dumnezeu: vesnicia si atotputernicia minus inteligenta, ceea ce raportat la acuzatiile lor cum ca omul l-a creat pe Dumnezeu dupa chipul sau putem spune foarte bine ca ateul a creat dumnezeul-Univers dupa chipul sau, primele doua atribute tiand de latura sa imaginativa iar ultimul (cel lipsa) de cea reala. ![]() |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Partener ateu | onyx235 | Nunta | 87 | 26.03.2011 21:52:20 |
Suntem crestini, intrebati-ne orice | andreicozia | Generalitati | 133 | 16.08.2010 23:01:34 |
Eminescu ateu? | pisi | Generalitati | 39 | 18.01.2010 16:49:03 |
De ce sunt ateu agnostic | hmiron | Teologie si Stiinta | 43 | 30.12.2009 22:51:32 |
ateu sau crestin? | Dan-Virgil | Generalitati | 33 | 12.07.2008 21:21:58 |
|