![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Invatatura martorilor nu este cea pe care crezi tu ca o stii.Ai citit trei. cartulii si gata stapinesti doctrina martorilor. Am zis ca nu cred in exactitudinea anumitor evenimente dar asta nu inseamna ca nu sint de-acord cu doctrina. Sint o persoana libera in gindire si exprimare si voi ramine asa.In primul moment in care cineva imi va impune o forma de gindire sau niste idei fara justificare voi pleca imediat. Tocmai asta mi-a placut la martori, libertatea pe care o ai de-a gindi liber si de a nu fi constrins de nimic.Evident ca trebuie sa ai idei comune, altfel locul tau nu este acolo. Si apropos, explicati-mi si mie cum te poate opri cineva sa pleci din organizatie? (am vazut ceva referiri pe aici). Si inca ceva, numele lui Dumnezeu este Yehova.D.p.d.v. biblic evident. Nu martorii l-au inventat ci ai sa-l regasesti in mai toate bibliile vechi inclusiv catolice si ortodoxe.Ca i se spunea si altfel, asta-i alta problema.Dar in biblie apare tetragrama. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
"Observ ca sinteti pierduti in confuzie.Voi bagati in aceiasi oala si pe martori si pe baptisti si pe adventisti si pe scientologi etc..."
Sunt din aceeasi oala, amorash. Oala unde fierbe Luther sfinti si scoate draci. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Tiam enumerat dece este o invatatura gresita si pentru ca interpretati altfel biblia.Sinteti singurii care interpretati biblia in acest mod.Nici o biserica crestina nu crede ce credeti voi si ce ma intriga pe mine cel mai mult este ca spuneti ca Arhanghelul Mihail este HRISTOS cind era in cer care este o mare minciuna si o interpretare eronata a bibliei. Mie personal nu imi trebuie un alt exemplu din invatatura martorilor ca sa imi dau seama ca este gresita. Eu nu contest ca numele Iehova sau alta pronuntie legata de aceasta nu sar fi adresat LUI DUMNEZEU dar asta nu inseamna ca este numele LUI DUMNEZEU stabilit pentru eternitate cind noi stim ca israelitii se adresau inainte de a fi pus numele Iehova cu numele de Elohim sau El. Nu am citit numai 3 carti ci doar am enumerat unele din cele pe care le distribue biserica voastra .Am o zi din saptamina cind vorbesc cu niste oameni din biserica martorilor si ei incearca sami arate ca in biblie este asa cum arata aceste carti pe care le distribuie dar nu se potriveste cu ce scrie in biblie este interpretat gresit ce este scris in aceste carti referitor la biblie. |
|
|||
|
|||
![]()
Unde ati gasit voi martorii lui Iehova in biblie scris ca Arhanghelul Mihail este IISUS HRISTOS cind era in cer?
Eu nu gasesc.Imi poate arata cineva din martori unde este scris asa ceva. |
|
|||
|
|||
![]()
Iata explicatia oficiala a martorilor:
Este Isus Cristos una și aceeași persoană cu arhanghelul Mihael? Numele Mihael apare în Biblie numai de cinci ori. Glorioasa persoană spirituală care poartă acest nume este descrisă drept "unul dintre prinții cei mai de seamă", "marele prinț care stă în favoarea fiilor poporului [lui Daniel]" și 'arhanghel' (Dan. 10:13; 12:1; Iuda 9). Mihael înseamnă "Cine este ca Dumnezeu?" Acest nume arată că Mihael este principalul apărător al suveranității lui Iehova și cel care va fi în frunte pentru distrugerea dușmanilor lui Dumnezeu. În 1 Tesaloniceni 4:16 (BC), porunca lui Isus Cristos pentru începerea învierii este numită "glasul arhanghelului", iar în Iuda 9 se spune că arhanghelul este Mihael. Ar fi fost oare potrivit ca strigătul poruncitor al lui Isus să fie comparat cu al unei persoane cu mai puțină autoritate? Este logică deci concluzia că arhanghelul Mihael este Isus Cristos. (Este interesant că în Scripturi cuvântul "arhanghel" nu apare niciodată la plural, ceea ce arată că nu există decât unul singur.) În Revelația 12:7-12 se spune că Mihael și îngerii săi au luptat împotriva lui Satan și a demonilor lui și i-au aruncat din cer, iar acest eveniment este pus în legătură cu încredințarea autorității regale lui Cristos. Mai târziu, Isus este prezentat în fruntea armatelor cerești în războiul împotriva națiunilor lumii (Rev. 19:11-16). Nu este oare logic să credem că tot Isus a intervenit împotriva celui numit "conducătorul acestei lumi", Satan Diavolul (Ioan 12:31)? În Daniel 12:1 (BC), ( Și în vremea aceea se va scula Mihail, marele voievod care ocrotește pe fiii poporului tău, și va fi vreme de strâmtorare cum n-a mai fost de când sunt popoarele și până în vremea de acum. Dar în vremea aceea, poporul tău va fi mântuit și anume oricine va fi găsit scris în carte. )timpul când 'se va scula Mihael' ca să acționeze cu autoritate este pus în legătură cu "un timp de strâmtorare, cum n-a mai fost de când sunt popoarele și până la vremea aceasta". Este vorba despre situația cu care se vor confrunta națiunile când Cristos va acționa împotriva lor ca executor ceresc. Așadar, dovezile arată că Fiul lui Dumnezeu era cunoscut cu numele de Mihael înainte de a veni pe pământ și că la fel este cunoscut după întoarcerea sa în cer, unde locuiește ca Fiu spiritual glorificat al lui Dumnezeu. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In apocalipsa este aratat clar ca Mihail ca sa invinga pe Satan a avut nevoie de singele MIELULUI deci in timp ce Mihail se lupta in cer cu Satan pe pamint IISUS HRISTOS era rastignit si prin acest sacrificiu a putut Mihail sa invinga. Atunci daca IISUS HRISTOS era pe pamint cum ar fi putut sa se lupte in acelas timp cu Satan in cer? In facere nu se vorbeste de Mihail dar de CUVINTUL LUI DUMNEZEU se vorbeste. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Isus a avuit mai multe nume (Mielul,Cuvintul,Calea,Unsul, etc) Dupa voi cine este Mihail atunci? |
|
||||
|
||||
![]()
Sf Scriptura este plina de dovezi ale existentei ingerilor. Nu pot sa ajung la o asemena confuzie intre Hristos si arhanghelul Mihail. Mai multe amanunte gasesti chiar pe acest site.http://www.[Soborul Sfintilor Arhangheli].html
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Iehova e numele din Biblie | cocacoc | Generalitati | 22 | 26.04.2014 09:50:06 |
Un nor de martori | Mihnea Dragomir | Dogmatica | 2 | 29.12.2011 17:19:04 |
Edward Maya,singurul roman care a castigat un premiu Billboard | Daniel_7 | Generalitati | 17 | 20.06.2011 20:10:18 |
Martorii lui Iehova si religia lor | assiris | Generalitati | 25 | 10.03.2011 21:09:21 |
Si-a castigat in instanta dreptul de a muri ! | cristiboss56 | Eutanasia | 25 | 02.03.2011 14:12:43 |
|