![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Majoritatea musulmanilor nu sunt asa, dar sunt parca usor de instigat? intreb Rozerin, fara suparare. |
|
|||
|
|||
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Buna ziua,
Nu stiu cat este de nimerit sa postez aici mesajul meu,insa are legatura cu religia musulmana si m-am gandit ca acei dintre dumneavoastra care il vor citi,vor putea sa imi dea un raspuns. Nu voi intra in prea multe detalii...Acum cativa ani am cunoscut pe internet un barbat care e musulman.Mi-a spus ca face parte dintr-o ramura a islamului,un fel de secta(musulmani numiti ''ismaili''.) Este casatorit,are copii. Ne leaga o prietenie frumoasa,ne trimitem mesaje uneori. Acest prieten se confrunta de ceva timp cu niste probleme. As vrea sa stiu daca ma pot ruga pentru el,pentru indreptarea situatiei lui. Eu sunt ortodoxa,si din cate am auzit,nu avem voie sa ne rugam pentru cei care au o alta religie decat a noastra. Eu as vrea sa dau niste acatiste pentru el,la biserica. Stiu ca pare ciudat. De fapt,chiar este ciudat,mai ales ca el nici nu e crestin. Am voie sa dau acatiste pentru el? |
|
|||
|
|||
![]()
Emma, cred ca trebuie sa discuti cu un preot duhovnic despre aceasta situatia ta. Din cate stiam, ar fi indicat sa ne rugam pt. cei de alte credinte sa gaseasca si ei calea cea adevarata, sa ne rugam ca Bunul Dumnezeu sa le lumineze mintea incat sa descopere credinta cea adevarata (crestin-ortodoxa adica, din gr. 'ortho' - dreapta si 'doxa' - credinta). Exista destule cazuri in care musulmani au trecut la crestinism, dar majoritatea, numai in urma unor minuni dumnezeiesti. In plus, ar fi un risc periculos pt. prietenul acela al tau, fiindca ar putea fi linsat ori transat de viu (Doamne fereste!) de catre 'ai lui', daca ar face un astfel de gest - ar trebui, probabil, sa schimbe tara de rezidentza, numele etc, si, bineinteles, sa intrerupa orice legatura cu cei din secta islamica din care spuneai ca face parte etc.
Tu incearca sa te rogi mai staruitor pt. el, citeste 'Paraclisul Maicii Domnului' sau rugaciunea 'Bogorodicina', sau alte rugaciuni si acatiste catre Maica Domnului si Sfinti/Sfinte, cu post si metanii etc, si vezi ce va mai urma... |
|
|||
|
|||
![]()
Am gasit un material interesant, referitor la topicul acesta in discutie aici. Postez mai multe info, dedesubt:
"Datorita imigrarilor,musulmanii au invadat tarile crestine unde si-au impus propriile reguli. Multi nu stiu exact principiile acestei religii pentru ca intotdeauna s-au ascuns la televizor adevaratele fapte ale profetului Mohammed. Insa,de cand internetul a devenit un real mijloc de informare, oamenii au inteles ca islamul nu este religia pacii asa cum este prezentat la televizor, ci este religia urii si a razboiului. Atata timp cat islamul spune numai minciuni despre Iisus, incearca sa schimbe adevarul crestin cu fel de fel de minciuni pentru a-i reduce importanta si pentru a-i indeparta pe oameni de la El, eu ma simt nevoit sa fac tot ce imi sta in putinta pentru a combate acest pericol pentru crestini. Nu sunt intolerant, nu sunt rasist, dar am datoria de a-mi apara religia." http://islamsicrestinism.blogspot.co...-crestine.html |
|
|||
|
|||
![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Last edited by un trecator; 05.03.2010 at 06:33:35. |
|
|||
|
|||
![]()
Vechiul Test. este scris in ebraica veche (clasica) cu unele portiuni scurte in aramaica.
|
|
|||
|
|||
![]()
dar de ce nu este toata biblia scrisa in limba aramaica?inseamna ca ce este scris in aramaica este original( deoarece Iisus limba aramaica a vorbit)iar ce este scris in ebraica este un fals,sau Iisus a preferat sa scrie in 2 limbi.dece oare? faceti-ma sa inteleg.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Biblia crestina inseamna Vechiul Testament si Noul Testament. Vechiul Testament a fost pastrat de evrei in ebraica. Noul Testament a fost scris NU DE Iisus ci de ucenicii lui; Iisus a fost omorat pe cruce de evrei; apostolii - ucenicii lui sunt cei care au scris cartile pe care le avem in Noul Testament, dar le-au scris imediat dupa moartea lui, in anii care au urmat, nu au asteptat sute de ani sa le scrie. Vezi ca ai fost invatat gresit de imamii vostri care spun ca textul bibliei este denaturat si modificat de Biserica, lucru care este gresit. Noul Testament - pentru ca acesta a fost scris de ucenicii lui Iisus Hristos a fost scris aproape in intregime in greaca veche, pentru ca apostolii au predicat in primul rand grecilor si apoi romanilor dar si altor populatii pagane. Din cartile Noului Testament, Apostolul Matei a scris pentru evreii din Ierusalim o Evanghelie pe care a scris-o in ebraica. Legat de autenticitatea scrierilor crestine - imediat ce o carte era scrisa de un apostol ea se trimitea unei comunitati si apoi era copiata in foarte multe exemplare si distribuita intregii Biserici - din cauza asta, noi avem foarte multe scrieri din perioada initiala a Apostolilor, scrieri care arata un singur lucru - ca acolo unde era propovaduit Iisus Hristos toate cartile erau la fel si nu erau modificate asa cum suntem acuzati - si pentru asta avem numeroase exemplare de carti vechi toate fiind similare, fiind mici diferente de traducere. Inca un lucru - scriptura crestina a fost tradusa si in latina si in greaca - iar traducerile sunt identice, ceea ce arata ca intreaga comunitate ortodoxa de pe teritoriul imperiului Bizantin folosea cam aceleasi carti. Iar Biblia era o carte de cult fundamentala in toate comunitatile si toate comunitatile se straduiau sa aiba o Biblie (o colectie a scrierilor apostolilor) pentru ca in jurul bibliei se desfasura cultul crestin. Biblia este autentica si nu a fost modificata. Coranul in schimb nu are nici un fel de valabilitate - este o scriere fabricata de adeptii lui Mahomed mult mai tarziu, folosind modelul crestin al bibliei; dar in coran mai sunt si chestii fabricate pentru a da bine la adeptii islamului. Obiectiile mele impotriva islamului sunt urmatoare: - in primul rand nu este de la Dumnezeu - cand Dumnezeu descopera ceva atunci El Insusi descopera omului - Moise a primit direct de la Dumnezeu revelatia; toti proorocii au primit direct de la Dumnezeu descoperiri; Iisus Hristos - pe care noi il marturisim ca Dumnezeu si om este chiar Dumnezeu care ne descopera Adevarul; Apostolii primesc direct de la Dumnezeu revelatie; iar Mahomed se pune perpendicular pe asta si primeste de la inger - oare voi chiar nu va intrebati daca ala a fost inger sau diavol - este o intrebare cinstita si de bun simt... in fond credinta care daca o zgudui putin nu sta in picioare nu este credinta. - voi nu va puneti intrebari elementare si de bun simt asupra credintei voastre ? voi nu va faceti o critica dreapta si corecta asupra adevarului pe care voi il vindeti ? sau inafara de a va criza si a innebuni cand auziti ca noi spunem ca Mahomed a fost un inselat si demonizat si fals profet nu stiti sa faceti ? - o credinta care daca o zgudui nu sta in picioare nu este adevarata si nici corecta - Mahomed este pedofil, plin de desfranare si perversiuni sexuala; este un criminal, un hot, un talhar la drumul mare; este plin de ura, de furie, de nedreptate - Mahomed nu este un profet - profetii nu au fost asa. - Mahomed incalca cele 10 porunci ale lui Dumnezeu date lui Moise; daca Decalogul si cele 10 porunci sunt fundamentul unei vieti alaturi de Dumnezeu si daca musulmanii marturisesc ca Avraam este profet al lor atunci de ce incalca cele 10 porunci ??? - Musulmanii au ca invatatura sa ucida pentru credinta - si este porunca sa nu ucizi; - Musulmanii au ca invatatura ca pot face perversiuni sexuale si pedofilie - si este porunca sa nu faci desfranare - Musulmanii au ca invatatura in Coranul blestemat cu totul altceva decat proorocii pe care ei insusi ii marturisesc au invatat - Musulmanii invata un singur lucru - Mahomed si Allah si daca nu crezi in Mahomed sa fii ucis; nu invata nimic despre bine, despre iubirea de aproape, despre desavarsirea omului, despre comuniunea omului cu Dumnezeu. - Si peste toate acestea musulmanii ridica o sabie grea - daca cineva iese din credinta lor este ucis - Noi, neamul romanesc si intreg neamul crestin avem o mare durere pe care musulmanii ne-au adus-o: calendarul ortodox este plin de sfinti ucisi de turci; domnitorul Constantin Brancoveanu a fost decapitat alaturi de cei 4 copii si de sfetnicul Ianache. - ASTA ESTE CREDINTA PE CARE VOI NE INVATATI CA ESTE DE LA DUMNEZEU ??? - Ca oameni va spun, treziti-va, si puneti la indoiala ce ati fost invatati, si veti vedea ca traiti in teroare si sub amenintare, nicidecum nu aveti de la Dumnezeu revelatie nou. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Idei gresite cu privire la Crestinism | ioanna | Religia Islamica | 8 | 21.03.2015 20:58:48 |
preceptii gresite sau mituri rautacioase despre credintele altora | Theodor_de_Mopsuestia | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 89 | 06.05.2013 23:21:47 |
Superstitii babesti si obiceiuri gresite | tigerAvalo9 | Generalitati | 22 | 02.04.2012 23:37:38 |
Cei care-si sacrifica viata pentru idei gresite... | laurastifter | Morala Crestina | 38 | 07.02.2012 19:29:22 |
|