Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.02.2010, 15:48:24
Lavrentiu's Avatar
Lavrentiu Lavrentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.09.2005
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de georgeval Vezi mesajul
"Suferința nu este din vina lui Dumnezeu, ci este urmarea tragică și dureroasă a păcatului. Dar Dumnezeu poate face ca și suferința să fie întoarsă spre binele nostru atunci când îi dăm un sens. „De pe dealurile bucuriilor, în văile necazurilor“ a decurs viața lui Dostoievski, și la fel și-a închipuit și viața eroilor săi. Părintele Zosima este întruchiparea sfințeniei, a adevăratei vieți creștine care are drept virtuți libertatea, bucuria, iubirea, simplitatea, discreția, smerenia, toate acestea opuse „virtuților“ sfântului de paradă, ascetului fals care este Ferapont"- Parintele Holbea.
In alt context cand vorbeste despre iad Dostoievski aminteste de "vesnicia singuratatii". Iadul este mai intai o stare existentiala lipsita de comuniunea cu Dumnezeu.
Apropo de staretul Zosima, eu m-am folosit cel mai mult de sfarsitul sau, cand toti se asteptau sa aiba moaste, iar trupul lui a inceput sa putrezeasca mult mai rapid decat e normal. Asta ca sa ne smereasca si sa ne aduca aminte ca oricat de mult s-ar sfinti omul in lumea asta, chipul ei trece.
Reply With Quote
Vechi 18.09.2014, 19:41:26
Anna Anna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lavrentiu Vezi mesajul
Apropo de staretul Zosima, eu m-am folosit cel mai mult de sfarsitul sau, cand toti se asteptau sa aiba moaste, iar trupul lui a inceput sa putrezeasca mult mai rapid decat e normal. Asta ca sa ne smereasca si sa ne aduca aminte ca oricat de mult s-ar sfinti omul in lumea asta, chipul ei trece.
Da, este superb acest sfarsit, aratand cum lumea cauta mereu semne si minuni, si nu le e de ajuns bunatatea, smerenia, iubirea pe care o emana un om pentru a-l cinsti.

"Daca Dumnezeu nu exista atunci totul este permis" (tot Dostoievski)
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
„Cu pace să ieșim”,„Întru numele Domnului” VladCat Sfanta Liturghie 4 07.01.2013 18:54:33
Catolicismul vazut de Dostoievski Daniel777 Biserica Romano-Catolica 150 24.08.2012 19:47:23
Logodna - o „legalizare“ a concubinajului? georgeval Nunta 19 02.07.2012 12:03:59
Proiectul N.A.S.A. “Blue Beam”. Simularea holografica a venirii “Salvatorului” Noii O annajanette Generalitati 52 26.05.2011 00:46:16
cum as putea dumitrucelmare2000 Reguli generale de utilizare a forumului 3 01.02.2010 12:33:43