Citat:
În prealabil postat de danyel
Mda acuma io cred ca pilda e destul de clara,
|
Sper ca este destul de clar si faptul ca in pilda bogatului nemilostiv nu este vorba de sufletele bogatului si saracului Lazar. Ai observat ca acestia doi erau in trup (aveau ochi, gura, degete, limba, etc). Asa ca, partizanii teoriei "sufletului nemuritor al mortilor" vor trebui sa caute in alta parte ceva care sa-i ajute.
Citat:
da normal ca daca luam elemente secundare si le ridicam la rang de adevar absolut normal ca asa se intampla
|
Ce nu ne convine catalogam ca fiind elemente secundare fara valoare de adevar ("absolut").
Citat:
Hristos nu facea aici o analiza teologica asupra vietii sau mortii sufletului , pur si simplu le spunea o pilda ca sa inteleaga ce-i asteapta pe pacatosi,
|
Corect. Domnul Iisus Hristos ne-a aratat ca daca nu credem in Sfanta Scriptura (Moise si proorocii) nu vom crede nici daca ar invia cineva din morti. Lucru dovedit. Minunile nu schimba omul (cu putine exceptii). Credinta in Cuvantul lui Dumnezeu produce schimbari aducatoare de mantuire. Cunosc multe persoane schimbate prin credinta in invataturile Sfintei Scripturi.
Citat:
Refritor la White, am amintit-o intr-un context si fie ca accepti sau nu, interpretarea biblica in care crezi tu o ai de la ea, chiar nici eu nu inteleg de ce va e rusine cu E White din moment ce-i impartasiti invataturile?
|
1.Daniel, poate ma ajuti cu unele citate din Ellene White, referitoare la pilda bogatului nemilostiv (despre care eu chiar nu cunosc nimic). Caci, din afirmatiile tale reiese ca esti un bun cunoscator ale acestor scrieri.
2. Sunt adventistii care o contesta pe Ellen White si scrierile sale; si nu este nici o problema; tot adventisti raman. O caracteristica generala a adventistilor este credinta fara rezerve in invataturile si suficienta Sfintelor Scripturi.
3. Cat despre rusine: nu-mi este deloc rusine cu ceea ce a scris Ellen White. Eu am citit doar unele lucrari despre Domnul Iisus Hristos si despre vietuirea crestina. Recomand oricui aceste scrieri. Ti le recomand si tie. Poate vei invata sa nu mai insinuezi lucruri nedevarate.