![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Sfintele Canoane, în întregul lor, interzic nu doar coliturghisirile și rugăciunile în comun în biserici, ci și simplele rugăciuni în comun în spații private. Poziția severă a Bisericii vis-a-vis de eretici provine dintr-o adevărată iubire și dintr-un sincer interes pentru mântuirea lor și dintr-o grijă pastorală ca nu cumva credincioșii să fie atrași în vreo erezie. Cine iubește, arată adevărul, nu-l lasă pe celălalt în minciună; altfel, iubirea, concordia și pacea cu el sunt prefăcute și false.
De aici: http://www.razbointrucuvant.ro/2009/...erica-greciei/ |
|
|||
|
|||
![]()
Si topicul asta a ajuns o aiureala.
Cred ca nu v-ati obosit nici unul sa cititi care este subiectul topicului desi postati la greu. Intrebarea era "ce avem in comun". Cei care considera ca avem ceva in comun trebuia sa zica ce crede el ca avem in comun, cei care cred ca nu avem nimic in comun (inclusiv subsemnatul), trebuia sa spuna ca nimic, si gata. E atat de greu? In loc de asta, a ajuns un fel de topic de balacareala, fiecare trage spuza pe turta lui, fara nici o legatura cu subiectul topicului. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
|||
|
|||
![]()
O chemare la ratiune. Sau ordine, daca vrei.
25 pagini de discutii fara aproape nici o legatura cu subiectul, ci cu totul si cu totul alte obsesii personale ale ortodocsilor nostri, in desfasurare de altfel si pe alte n topicuri. O adevarata risipa.. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Am citit capitolul "Nadejdea crestina" (din "Invatatura de credinta ortodoxa"). Pot spune ca mi-a placut foarte mult (cu unele mici exceptii). Sunt sigur ca daca voi continua sa cercetez "Invatatura de credinta ortodoxa" (asa cum este scrisa, nu cum este practicata), voi gasi foarte multe puncte comune si mai putine puncte diferite. Am apucat sa mai citesc despre "Legea morala" si despre "Cele 10 porunci" (tot din invatatura ortodoxa). Le consider invataturi foarte bune si le recomand. Se gasesc chiar pe acest site. P.S. Foarte important este ca aceste invataturi sa fie si respectate. Atunci am aveam multe in comun si la vietuirea crestina. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Totul tine de optica noastra,sa vedem partea plina sau partea goala a paharului. Daca gasim puncte comune,si fiecare ramane neclintitit in credinta sa,cred ca nimeni nu are de pierdut.Caci punctele comune dovedesc ca Adevarul este unul singur. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dau un exemplu sugestiv: In capitolul "Nadejdea crestina" se pune foarte mare accent pe credinta in Dumnezeu si fagaduintele Lui, prin Domnul Iisus Hristos. Nu se vorbeste despre rolul bisericii sau al clerului. In practica, lucrurile stau cu totul altfel. Un alt exemplu este "Crezul ortodox", care propovaduieste nadejdea in inviere si mostenirea vietii vesnice. In practica lucrurile iarasi stau altfel (se "propovaduieste" credinta in nemurirea sufletului, stirbind mult din nadejdea pe care o da revenirea Mantuitorului, Inviere si mostenirea vietii vesnice). Daca tot avem o "Invatatura de credinta" asa de buna, sa o cunoastem si sa o aplicam. Ar fi inca un punct comun foarte important. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Al 2 lea exemplu cam inteleg unde bati,dar pe de alta parte te si inteleg,caci daca ai fost crescut intr-un anumit fel,e greu sa primesti niste invataturi noi. Totusi,vezi,primul impuls a fost sa vorbesti de ceea ce nu esti de acord. Mai bine sa vorbim despre ce anume ai fost de acord |
|
|||
|
|||
![]()
Citeste capitolul "Nadejdea crestina" si vei intelege.
Citat:
Nu invataturile sunt problema ci cunoasterea lor si punerea in practica. Credinciosul ortodox nu le cunoaste (ii sunt bagate pe gat altele care preamaresc clerul si biserica). P.S. Si eu am fost ortodox. Abia de vreo 4 ani fac parte din alt cult. M-ai inteles gresit. As vrea sa scot la suprafata lucrurile foarte bune din "Invatatura de credinta ortodoxa", care din pacate nu sunt cunoscute. |
|
|||||||
|
|||||||
![]() Citat:
Eu cred ca m-am obosit, am luat carti adventiste de vreo 2 milioane + ce am primit gratis, dar acum le dau in beci cu alte materiale asemanatoare. Fara suparare, chiar nu am gasit ceva cu care s-ar putea suplimenta ortodoxia, asta asa ca sa ma exprim delicat. Eu totusi zic ca nu avem in comun, si iti argumentez asta cu Scriptura: "Mă mir că așa degrabă treceți de la cel ce v-a chemat pe voi, prin harul lui Hristos, la altă Evanghelie, Care nu este alta, decât că sunt unii care vă tulbură și voiesc să schimbe Evanghelia lui Hristos. Dar chiar dacă noi sau un înger din cer v-ar vesti altă Evanghelie decât aceea pe care v-am vestit-o - să fie anatema!" Citat:
Citat:
Citat:
Apropierea mortii il face pe cel credincios sa se bucure de apropiata intalnire cu Hristos (la fel ca Pavel) Apropierea Judecatii e imbucuratoare pentru ca inseamna in plus invingerea definitiva a raului si restaurarea starii de dinainte de cadere. Dimpotriva, as zice ca neo-saducheismul adventist impinge omul spre iresponsabilitate spirituala. La o adica poti face orice, mai mult decat sa mori (ceea ce oricum se intampla cel putin o data) ce poti pati? Si la o adica si comunistii isi lichidau adversarii politici printr-un glonte in cap, de ce ar fi dumnezeul adventist mai bun decat ei? Citat:
Pacat ca unii tin musai sa se uite peste gard si sa convinga pe altii ca oaia vecinului e mai baltzata decat capra proprie. Citat:
Sincer, ai citit din invatatura ortodoxa (ceea ce ai enuntat mai inainte) cat ai fost "ortodox" sau dupa..? Adica ne spui si noua cum judeci viata ta de crestin ortodox, acum? Citat:
Tie? Adventistilor? Ortodocsilor de pe acest forum? Daca da, ce te face sa crezi ca nu le cunosc? Sau altora..cui? Last edited by AlinB; 18.02.2010 at 21:18:36. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Noi avem nou martir | mihaiB | Stiri, actualitati, anunturi | 9 | 07.11.2012 19:51:45 |
BOR, rabinii si cooperarea pentru "binele comun" | Decebal | Biserica Ortodoxa Romana | 4 | 10.09.2012 21:07:28 |
Ce au miscarea legionara si musulmanismul in comun? | mihailt | Generalitati | 14 | 02.11.2010 21:35:34 |
Avem Patriarh | danyel | Stiri, actualitati, anunturi | 34 | 11.02.2009 22:03:42 |
|